Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 19 lip 2025, o 13:07

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 821 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 28  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 22 lis 2014, o 16:11 

Podziękował : 400
Otrzymał podziękowań: 985
Uprawnienia żeglarskie: galernik
Kurczak napisał(a):
dzięki rozwojowi techniki kryminalistycznej, dokładności pomiarów można kogoś oczyścić z zarzutów

W omawianym przypadku to akurat było odwrotnie. "technika kryminalistyczna" posadziła człowieka (brak umiejętności oznaczenia DNA ofiary), zaś "zbawcą" okazał się rzeczywisty morderca - sam się przyznał.
Kurczak napisał(a):
dla systemu sądownictwa to nie jest nawet błąd statysytczny. To jest o,ooo ileśtam procenta.....

I to jest właśnie tragedia. Dziękuję za taki wymiar sprawiedliwości w którym ludzka tragedia liczona jest w o,ooo ileśtam nieistotnego błędu statystycznego
Yigael napisał(a):
Za 10 lat można człowiekowi zapłacić lepsze czy gorsze odszkodowanie, gdyby to ode mnie zależało powinien sobie więcej niż godnie pożyć do końca życia

Nic, zadna kasa nie zwróci zmarnowanych lat
Yigael napisał(a):
Ale takiemu co na nim wykonano KaeSa możesz tylko zamienić lastryko na granit...

może lepiej będzie mu się leżało.
Nie to żebym bronił tego Jacka W. Chodzi mi o zasady wyszczególnione wcześniej przez Kurczaka.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 22 lis 2014, o 16:41 

Podziękował : 1767
Otrzymał podziękowań: 4262
Uprawnienia żeglarskie: nie podano
Yigael napisał(a):
Coś też kiedyś o krze śmierci było? Pamiętasz?

Ależ tak, pamiętam. I masz rację, że akurat w Polsce, z naszym systemem prawnym, naszymi sądami, naszymi prekrętami sądowniczymi, to KS bym się teraz bał wprowadzać. Po prostu nie zdawałem sobie sprawy, że u nas z sądami i wyrokami jest aż tak źle.

* ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ *

Stara Zientara napisał(a):
Oczywiście masz na poparcie coś na piśmie, a nie tylko plumkanie?

Oczywiście mam, ale tobie już nie chce mi się odpisywać.
Poszukaj sam (przy czym ostrzegam, że w GW nie znajdziesz).
A jak nie masz ochoty szukać, to dla odprężenia (za granicą możesz się odprężać) obejrzyj sobie film: "Układ zamknięty". Pamiętając że to wierzchołek góry lodowej.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 22 lis 2014, o 17:52 

Podziękował : 1959
Otrzymał podziękowań: 2054
Uprawnienia żeglarskie: Kurde, no, brzydzę się sobą ale mam.
Jeszcze raz proszę. Przestańcie robić z polskiego systemu sądowniczego kabaretu.
Za wyjatkiem procesów politycznych z lat komuny u nas nie skazuje się masowo niewinnych ludzi....
Do pomyłek sądowych dochodziło kiedyś i będzie dochodziło. To nieuniknione jest. Tak długo jak rozstrzygać będą sędziowie - ludzie, a nie automatyczne grzechomierze :D
I wbrew temu co piszecie nie ma innej metody pomiarowej jakie jest prawdopodobieństwo niesłusznego skazania jak obliczenia procentowe.

Każda taka pomyłka to ludzka tragedia, i w przypadku jej wykrycia i zrehabilitowania poszkodowanemu państwo jako gwarant systemu wymiaru sprawiedliwości powinno godziwie zrekompensować poniesione szkody.....

https://jachtdonkichot.pl/

A po nocy nadchodzi dzień... I niech już tak zostanie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 22 lis 2014, o 18:14 

Podziękował : 1719
Otrzymał podziękowań: 1773
Uprawnienia żeglarskie: samowodniak flisaczy
Bombel napisał(a):
I to jest właśnie tragedia. Dziękuję za taki wymiar sprawiedliwości w którym ludzka tragedia liczona jest w o,ooo ileśtam nieistotnego błędu statystycznego

Cyferki serca nie mają, więc się nie dziw. A jeszcze sobie dodaj, że przedstawiają ilość pomyłek wykrytych . Bez wątpliwości tych niewykrytych jest, jak doświadczenie uczy, co najmniej drugie tyle. Do tego rozrzut wyroków zbyt łagodnych i zbyt surowych. Ale jeśli czymś odbiegamy od światowej przeciętnej, to raczej przewlekłością procesów sądowych, a nie liczbą pomyłek.
I nie masz za co dziękować, główną funkcją prawa nie jest sprawiedliwość przecież, a utrzymywanie porządku w państwie, choć dobrze, aby z pojmowaniem sprawiedliwości się zanadto nie kłóciło.
Acha, i nie siedźcie tak na tym asfalcie, obywatelu, bo wilka złapiecie... :-D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 22 lis 2014, o 18:25 

A jak myślisz, za wyjątkiem niewinnie skazanych na karę śmierci, których stracono i reklamacji się nie przyjmuje, ci niewinnie skazani po wyjściu z więzienia lub w trakcie nie dochodziliby swoich praw ?

Znam całkiem sporo pensjonariuszy zakładów karnych, mało który przyznaje się do tego, że siedział za swoje. Większość to niewinie skazani :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 22 lis 2014, o 18:39 

Kurczak napisał(a):
ci niewinnie skazani po wyjściu z więzienia lub w trakcie nie dochodziliby swoich praw ?

Często, z różnych przyczyn nie dochodzą. :-D Może to być niewiara w skuteczność takich działań, pogodzenie się z losem, stan psychicznej bierności, albo alibi związane z równorzędnym czy gorszym jeszcze przestępstwem. Albo przyjęcie na siebie winy za kogoś - wcale nie aż tak rzadkie. A całkiem spora grupa jest w trakcie "dochodzenia swoich praw" i losy ich się ważą.
Jak widzisz, rzeczywiście w więzieniach może siedzieć trochę niewinnych ludzi... ;-)

Ostatnio edytowano 22 lis 2014, o 19:03 przez Alterus, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 22 lis 2014, o 18:46 

Kurczak napisał(a):
Jeszcze raz proszę. Przestańcie robić z polskiego systemu sądowniczego kabaretu.

Kurczak. być może żyjesz w w wyidealizowanym świecie "szczęścia i wszelkiej pomyślności".
Ja żyję w normalnym świecie.
Co do kabaretu jak sam nazwałeś.
Cztery lata temu, na ulicy dwóch podpitych byśków napadło mojego chłopaka, zdarli kurtkę, zniszczyli zegarek. Akurat się napatoczyłem, jeden po paru strzałach padł na glebę, drugi po szamotaninie z chłopakiem dał w długą. Jeden siedział w pierdlu pół roku do sprawy, drugi się ukrywał i w tym czasie zdawał maturę.
Na rozprawie byli obydwaj. Obydwaj dostali po 6 m-cy, z tym że pierwszemu zaliczyli to co odsiedział, drugi zaś dostał w zawiasach.
Po kolejnym pół roku odbyła się następna rozprawa, na której ten "zawiasowiec" został całkowicie uniewinniony bo "nie był agresywny", " świadek nie pamięta dokładnie" , ma "dobra opinię", "studiuje".
Jeden napad, dwóch bandziorów, dwa różne wyroki.
Kabaret czy tyjater.
Gdybyś miał wątpliwości mogę podać numer sprawy.
PS Zdaję sobie sprawę, że oskarżają i sądzą zwykli ludzie, pomyłki mogą się zdarzać ale niektóre za bardzo biją po oczach.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 22 lis 2014, o 19:54 

Nie wiem czy zauważyłeś Bombel ale mówimy o niewinnie skazanych....

Twój przykład wpisuje się dokładnie w to co napisałem wyżej, czyli potwierdza moją tezę.

Szybciej można polskiemu sądownictwu zarzucić nadmierny asekurantyzm, jak skazywanie niewinnych :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 22 lis 2014, o 20:23 

Podziękował : 118
Otrzymał podziękowań: 179
Bombel napisał(a):

Podaj pliz. I sąd, który wydał prawomocny wyrok.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 22 lis 2014, o 20:50 

Bombel napisał(a):

SKoper napisał(a):
Podaj pliz. I sąd, który wydał prawomocny wyrok.

To było do Kurczaka. A i tak musiałbym wyłacznie na PW ze względu na "ochronę danych osobowych".

* ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ *

Kurczak napisał(a):
mówimy o niewinnie skazanych....

Kurczak napisał(a):
sądowniczego kabaretu.

Akurat mówimy o....

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 22 lis 2014, o 21:26 

Owszem Bombel, ale kontekst też ma znaczenie....

Inaczej możemy sobie poplumkać na temat np. "Mazurskiej Nocy Kabaretowej" :rotfl:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 22 lis 2014, o 21:31 

Chciałbym dodać, że wcale nie bagatelizuję przypadków niesprawiedliwości i daleki jestem od tego, aby nie współczuć ofiarom sądowych omyłek. Piszę tylko o tym, że nigdzie nie ma sądownictwa idealnego. A nawet w najbardziej zagmatwanej sprawie jakiś wyrok sędzia wydać musi, nie może powiedzieć: słuchajcie, tego nie da się rozplątać, radźcie sobie sami. Jasne, że różni są sędziowie, często zbyt młodzi i bez doświadczenia "życiowego", co nieraz widać na sali sądowej, albo przeżarci rutyną i nawet nie starający się dokładnie zapoznać z prowadzoną sprawą, bywają też tacy, co osądzają z góry a potem robią wszystko aby podeprzeć swój wyrok. Dlatego mamy wieloinstancyjność, możliwości odwoławcze i rewizje wyroków. W ostateczności zadośćuczynienie z rehabilitacją pośmiertną.
Ułomne to? Ano tak, bo tacy jesteśmy.

Za ten post autor Alterus otrzymał podziękowanie od: Kurczak
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 22 lis 2014, o 21:46 

Alterus napisał(a):
W ostateczności zadośćuczynienie z rehabilitacją pośmiertną.

Humorysta

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 22 lis 2014, o 22:46 

Bombel napisał(a):
Alterus napisał(a):
W ostateczności zadośćuczynienie z rehabilitacją pośmiertną.

Humorysta

A co wiesz o prawdziwym humorze?
Czy coś tu zmyślam może..? ;-)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 22 lis 2014, o 22:57 

Alterus napisał(a):
Czy coś tu zmyślam może.

Każda pliszka swój ogonek chwali. :-P
A tak na poważnie. Byliśmy jesteśmy i będziemy ułomni. W baaardzo wielu dziedzinach. Każdy z nas może podawać multum przykładów tak za jak i przeciw. I dobrze, bo gdybyśmy dęli w jedną trąbę to bylibyśmy wyłącznie stadem osłów

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 22 lis 2014, o 23:09 

Przypadek kabaretu sądowego i czepiania się niewinnego, to przypadek Grzegorza Brauna. Właśnie wygrał w Sztrasburgu. I nie jest to przypadek pomyłki sądowej, ani nieudolności (chociaż tu się można zastanowić...), tylko świadome niszczenie człowieka. Takich jest znacznie, znacznie więcej.
Z róznych powodów. Albo się narazili władzy, albo nie chcieli wejść w jakiś przekręt, albo byli konkurencją dla tych lepiej ustosunkowanych, albo... Sporo tego.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 22 lis 2014, o 23:17 

waliant napisał(a):
Przypadek kabaretu sądowego i czepiania się niewinnego, to przypadek Grzegorza Brauna. Właśnie wygrał w Sztrasburgu. I nie jest to przypadek pomyłki sądowej, ani nieudolności (chociaż tu się można zastanowić...), tylko świadome niszczenie człowieka. Takich jest znacznie, znacznie więcej.
Z róznych powodów. Albo się narazili władzy, albo nie chcieli wejść w jakiś przekręt, albo byli konkurencją dla tych lepiej ustosunkowanych, albo... Sporo tego.

"Sąd Najwyższy odrzucił skargę kasacyjną i Braun przez kilka lat podlegał komorniczej egzekucji, ponieważ został skazany na wysoką grzywnę i przeprosiny w wielu mediach.

W 2010 r. reżyser złożył w Strasburgu skargę na polski wymiar sprawiedliwości. Obecny wyrok kończy wieloletnią farsę w tej sprawie."
A kolejne 8 tysi ojro odszkodowania poooszło, z kieszeni podatników.
Czyli jak zwykle.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 23 lis 2014, o 00:29 

Uważasz, że nazwanie prof. Miodka konfidentem SB nie mając do tego żadnych realnych dowodów - to postępowania zgodnie z polskim rozumieniem wolności słowa ?

Polskim, bo w Strasburgu nie było SB i komuś z boku ciężko zrozumieć co znaczy dla Polaka takie oskarżenie.....

Moim zdaniem został słusznie skazany, nie jest to jego jedyny występ, bo takich miał wiecej.

Wolnosć słowa nie polega na tym, że można komuś bezpodstawnie zniszczyć reputację i życie......

I jeżeli media nie kłamią lub nie występuje zbieżnosć imienia i nazwiska - to będzie miał kolejny proces - bo jednym z tych, którzy wtargnęli w piątek do siedziby PKW był Grzegorz Braun ....

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... aid=113da1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 23 lis 2014, o 00:39 

Podziękował : 4186
Otrzymał podziękowań: 1876
Uprawnienia żeglarskie: ...
waliant napisał(a):
Grzegorza Brauna

Słuchałem go kiedyś na żywo, twarzą w twarz… taka scena z C.K. Dezerterów mi się przypomniała...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 23 lis 2014, o 00:42 

waliant napisał(a):
Przypadek kabaretu sądowego i czepiania się niewinnego, to przypadek Grzegorza Brauna. Właśnie wygrał w Sztrasburgu.

Jak to los lubi płatać figle. :-D
Cytuj:
Jest przeciwnikiem Unii Europejskiej , którą przyrównywał wielokrotnie do ZSRR , gdyż jak twierdzi, instytucja ta opiera się na podobnych wartościach, co imperium sowieckie[

Gdzież to leciał po sprawiedliwość..? :lol:

PS I tyle są warte jego słowa.

Za ten post autor Alterus otrzymał podziękowanie od: Były user
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 23 lis 2014, o 01:22 

Podziękował : 118
Otrzymał podziękowań: 179
Bombel napisał(a):
To było do Kurczaka. A i tak musiałbym wyłacznie na PW ze względu na "ochronę danych osobowych".

Sygnatura i sąd to nie dane osobowe. Ja sobie wyrok chciałem obejrzeć, może jest tu: http://orzeczenia.ms.gov.pl/ albo na stronie sądu. Są zanonimizowane, także obawy o ujawnienie DO nie ma.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 23 lis 2014, o 10:37 

Alterus napisał(a):

Wiesz co... Zaczyna mnie obrzydzenie ogarniać jak czytam takie słowa. Poleciał tam gdzie mógł, zaszczuty przez nasze "prawo". Skoro państwo wykorzystuje chamskie metody to jakoś trzeba się bronić. Odmawiasz mu tego? Miał się dać wykończyć? Dobrze że się odwołał, przynajmniej myśli. Pokazał naszemu "cudownemu" sądownictwu fuck'a.
Poza tym, trybunał kiedy powstał? Nie aby w czasach, kiedy EWG miała jeszcze sens, ręce i nogi?
Tak na marginesie, mało kto jest przeciwko UE w ogóle. Nikt nie ma nic przeciwko EWG, wolnemu handlowi i tak dalej. Jesteśmy wrogami UE w jej obecnym kształcie. Tak trudno to pojąć, czy nie pasuje do koncepcji?

A tak w ogóle co to ma do rzeczy, czyli do samego tematu? Typowe przypieprzenie się do wątku pobocznego, byle tylko uniknąć sporu o meritum. A meritum jest takie, że nasze sądownictwo leży i kwiczy całkowicie. I to jest znakomity przykład, ja to facet jest (przez wiele procesów) wykańczany. I o tym mówimy, prawda?
A to co Ty wyciągasz, oraz co napisał Marcin, jest typowym tutaj, rozmydlaniem tematu.
Mało wam jeszcze przykładów, żeby przyznać, że nasze sądownictwo służy do wykańczania niepokornych? O Habichu słyszeli? A może o Klusce słyszeli? A może o wielu innych, mniejszych i mniej znanych słyszeli? Czy pławią się w przekonaniu jak to jest cacy?
Może obejrzyjcie sobie, ze zrozumieniem, "Układ zamknięty".

Powtarzam pytanie - czy przykład procesów Grzegorza Brauna nie jest przykładem na to, jak państwo w majestacie prawa wykańcza niepokornych? Jest psiakrew czy nie jest?
Niezależnie od tego, co Braun myśli, mówi, robi i od tego, jakie ma uczesanie oraz kolor oczu!
EOT

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 23 lis 2014, o 11:20 

To zależy psiakrew od punktu widzenia :)

Ja uważam, że od osoby publicznej należy wymagać więcej niż od zwykłego robaczka - bo jego zdanie jest opiniotwórcze .

Bezpodstawne nazwanie publicznie osoby znanej i szanowanej określeniem " konfident SB" jest karygodne i Braun został słusznie ukarany. Bo na tym polega konstytucyjna zasada równości obywatela wobec prawa. Należy sie cieszyć, że tak sie stało....

Ciekawe co być powiedział gdyby ktoś tak Ciebie nazwał publicznie ? Skakałbyś do góry z radości ?

Kolejne "wyczyny" Pana Brauna swiadczą, ze ma on specyficzne podejście do prawa więc raczej sam siebie wykańcza......

O Klusce i Habichu słyszeli, a jakże. Ale o innych sprawach np. Pana Braune też słyszeli.

O co chodzi Waliancie, masz problem z tym, że forumowicze nie zgadzają się z Twoim zdaniem ? Napij się kawy, wyluzuj, bo z tego postu aż zionie agresją....

Nie lubię tego typu dyskusji, ani zachowań. Bardzo mi to przypomina retorykę pewnego polityka.....

Za ten post autor Kurczak otrzymał podziękowania - 2: Alterus, Były user
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 23 lis 2014, o 11:50 

Podziękował : 675
Otrzymał podziękowań: 1715
Uprawnienia żeglarskie: j.st.m
Kurczaku, przykładów na bezlitosne i bezmyslne.... oraz bezkarne działanie sądów i prokurator jest wiele. Równie wiele jak przykładów na takie samo działanie straży miejskiej czy policji. I nie istotne jest to czy dzieje się to w skali tysięcy czy setek tysięcy poprawnie prowadzonych spraw. Istotne jest to, że takie rzeczy się dzieją i nie sa piętnowane i karane. Stąd mój brak zaufania i niechęć zarówno do straży miejskiej, policji jak i sądów czy prokuratur. Wybacz ale nie mam zaufania do działania strażnika miejskiego, bo nie jestem przekonany: a) że jest fachowcem z aktualną wiedzą prawną, b) że postepuje zgodnie z aktualnymi procedurami c) że działa bezstronnie d) że działa w dobrej wierze. A ponieważ nie mam przekonania, że KAŻDY funkcjonariusz państwowy działa zgodnie z prawem, procedurami, bezstronnie i w dobrej wierze, to nie mogę ufać żadnemu. Dotyczy to zarówno prokuratora, sędziego jak i strażnika miejskiego.

---
O!...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 23 lis 2014, o 12:11 

Kurczak napisał(a):
konfidentem SB nie mając do tego żadnych realnych dowodów

Trybunał opisując sprawę współpracy ..... wskazuje, że był on przez wiele lat zarejestrowany jako tajny współpracownik SB[/b], ale szczegóły jego kontaktów z SB pozostają nieznane.

Kurczak napisał(a):
Bezpodstawne nazwanie publicznie osoby znanej i szanowanej określeniem " konfident SB" jest karygodne i Braun został słusznie ukarany.

Braun przegrał przed wszystkimi instancjami, choć jako dowód przedstawił dokumenty SB świadczące o zarejestrowaniu .... jako Tajnego Współpracownika.

No to kto tu mówi "szczyrą prowdę", Kurczak czy Trybunał.
Bo chyba nie chodzi o rozbieżność typu "konfident SB" a " Tajny Współpracownik"

Przed polskimi sądami Braun przegrał proces ...., bo uznano, iż sam fakt rejestracji naukowca jako tajnego współpracownika nie oznacza jeszcze rzeczywistej współpracy.
Trochę to pokrętne. Był ale nie był, powiesili go ale uciekł.
Mnie osobiście to wisi czy ktoś był czy nie był, czy wpisał się na listę dobrowolnie, czy wpisano go "przymusowo". Lata to już mocno zaprzeszłe i rozliczać nikogo nie mam ochoty ani możliwości. Nawet gdyby się okazało że moja babcia była konfidentem/współpracownikiem i donosiła na mnie.
Ego te absolvo.

Tylko tak się zastanawiam....... eech, przestaję się zastanawiac , i tak mi udowodnią żem głupi

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 23 lis 2014, o 12:49 

Dokładnie tak. Zgodnie z zasadą domniemania niewinności, o której pisałem wcześniej.

Sąd musi udowodnić Miodkowi winę, a wszelkie wątpliwości powinny być rozpatrywane na jego korzyść. I tak się stało...

Nie można oskarżać kogoś o coś nie mając mocnych dowodów na uzasadnienie swoich zarzutów.

Sama adnotacja, że był TW p pseudnonimie "xxxxx" nie wystarczy. Poczytaj, zdziwisz się ilu znanym osobom SB-cja tworzyła lipne teczki, żeby ich skompromitować w środowisku....

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 23 lis 2014, o 13:15 

Podziękował : 5574
Otrzymał podziękowań: 2184
Uprawnienia żeglarskie: prawo człowieka wolnego
Nie wiem, czy od Strasburga można się jeszcze odwoływać ale jeśli tak to państwo polskie powinno to uczynić.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 23 lis 2014, o 13:31 

Kurczak napisał(a):
SB-cja tworzyła lipne teczki, żeby ich skompromitować w środowisku....

Masz na temat jakąś" specjalną"wiedzę.??

Dziś każda z tych osobistości grzmi lub płacze, nie donosiłem, siłą wpisali, nic o tym nie wiem. A dokumentacja....... poszła z dymem.
.
Bombel napisał(a):
Mnie osobiście to wisi czy ktoś był czy nie był, czy wpisał się na listę dobrowolnie, czy wpisano go "przymusowo". Lata to już mocno zaprzeszłe i rozliczać nikogo nie mam ochoty ani możliwości. Nawet gdyby się okazało że moja babcia była konfidentem/współpracownikiem i donosiła na mnie.

I na tym zakończę moje z tobą dyskursa.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 23 lis 2014, o 13:37 

waliant napisał(a):
Alterus napisał(a):

Wiesz co... Zaczyna mnie obrzydzenie ogarniać jak czytam takie słowa. Poleciał tam gdzie mógł, zaszczuty przez nasze "prawo".

Widzisz, Waliancie, to ja mógłbym coś napisać o odczuwanym obrzydzeniu, kiedy jako przykład uciśnionej niewinności wyciągasz typa od lat plującego jadem na wszystkie strony, specjalistę od szczucia i brudnych podejrzeń, który zgodnie z prawem dostał, na co solennie zasłużył. Akurat w tym przypadku nasz wymiar sprawiedliwości zdał egzamin, co rzeczywiście nie zawsze się zdarza. Ale prawdą jest, że bardziej niż brzydzi śmieszy mnie taki facet głoszący najwyższą pogardę dla cara, by przy byle prztyczku padać przed nim na kolana.
Nie, Waliancie, to nie ja mu odmawiam, tylko on sobie takiego zachowania odmówił wcześniejszymi deklaracjami. Pokazał ile naprawdę mają mocy jego poglądy i ile potrzeba, aby odrzucił je bez trudu. No niewiele... ;-)
Cytuj:
Powtarzam pytanie - czy przykład procesów Grzegorza Brauna nie jest przykładem na to, jak państwo w majestacie prawa wykańcza niepokornych? Jest psiakrew czy nie jest?
Ten przykład zdecydowanie nie jest. Nie obchodzi mnie, co jakiś Braun myśli, co mówi prywatnie, jakie ma uczesanie czy kolor ocząt. Ale obchodzi mnie, kiedy rzuca publicznie oskarżenia, których udowodnić nie potrafił - oszczerców nie lubię.

Bombel napisał(a):
Kurczak napisał(a):

Dziś każda z tych osobistości grzmi lub płacze, nie donosiłem, siłą wpisali, nic o tym nie wiem. A dokumentacja....... poszła z dymem.

W tym rzecz, że nikt nie ma "specjalnej wiedzy", a nie jest żadną tajemnicą, że SB takie rzeczy - i nie tylko takie - robiła. Dlatego samo wpisanie na listę nie znaczy nic. Potrzebne dowody dodatkowe.

Za ten post autor Alterus otrzymał podziękowanie od: Colonel
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 23 lis 2014, o 13:46 

Bombel napisał(a):
Kurczak napisał(a):

.
Bombel napisał(a):

I na tym zakończę moje z tobą dyskursa.

Moze poszła z dymem, a może jej nie było, a może poszli do lasu...

Pozostawienie pustej teczki to też sprytna metoda oskarżenia być może niewinnego człowieka tyle, że okrężną drogą.... Bo przecież w tej teczce mogły być same cuda i dziwy :lol:

Dzięki Bogu i mądrym ludziom z powodu pustej teczki nie można skutecznie komuś zarzucić współpracy z SB ani inną tego typu służbą.
Ale utruć życie, a jakże :-(

Nie musisz ze mną dyskutować. Wszak to demokratyczne forum :D

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 821 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 28  Następna strona