Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 23 lip 2025, o 22:02

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 96 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 27 sty 2010, o 15:10 

Podziękował : 675
Otrzymał podziękowań: 1715
Uprawnienia żeglarskie: j.st.m
cape napisał(a):
Są trzy racje. W tej sprawie gó...racja, chyba, że wyłączymy koszty leczenia z ubezpieczenia NFZ.

należy w takim razie nakazać również ubieranie kasku podczas chodzenia po schodach. leczenie połamanych nóg, rąk i rozbitych głów również obciąża NFZ.
przed wejściem do McDonalda trzeba wprowadzić obowiązek podpisywania oświadczenia o zrzeczeniu się prawa do bezpłatnego leczenia z funduszów NFZ miażdzycy, wieńcówki, zwężenia naczyń krwionośnych itd.
To absurd. Mnie fundusz leczy tylko i wyłącznie dlatego, że opłacam składki ubezpieczeniowe. Do czego jestem zresztą zmuszany. Chętnie skorzystam z możliwości przeniesienia się do innej firmy ubezpieczeniowej, która podpisze ze mną umowę na normalnych zasadach komercyjnych w zamian za zniesienie obowiązku jeżdżenia w pasach.Że co, ze nie mogę? No masz. Tzn. nie dość że MUSZĘ płacić składkę na NFZ w wyssanej z palca wartości, to jeszcze, żeby im obniżać koszty, mam się godzić na obowiązek jeżdżenia w pasach. Chrzanię to, załatwiłem se kwit i jeżdżę bez zapiętych pasów*

* gdybym zapinał pasy to od 16 lat gryzłbym ziemię i wąchałbym kwiatki od spodu.

---
O!...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 27 sty 2010, o 15:14 

Podziękował : 452
Otrzymał podziękowań: 942
Uprawnienia żeglarskie: wystarczające
skipbulba napisał(a):
. nie dość że MUSZĘ płacić składkę na NFZ w wyssanej z palca wartości,

Którą w 95 % odejmujesz od podatku ! Więc praktycznie nic nie płacisz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 27 sty 2010, o 15:22 

Podziękował : 29
Otrzymał podziękowań: 47
skipbulba napisał(a):
Obowiązek zapinania pasów jest złem. Ogranicza wolność obywatela bezzasadnie. Niezapięcie pasów nie szkodzi nikomu poza samym niezapinającym.
Nie w każdej sytuacji pasy bezpieczeństwa pomagają, niekiedy mogą zaszkodzić, a nawet doprowadzić do śmierci.
obowiązek zapinania pasów jest nie tylko złem ale również skandalem.

Nie wiem czy jest złem, ale na pewno nie ma dla mnie logicznego uzasadnienia,
dlatego zgadzam się ze Skipbulbą, ten przepis był furtką jedną z wielu, którą państwo otworzyło by wejść do naszego ogródka... jednocześnie jest to "dowód" że obywatel sam jest niezdolny by o siebie zadbać, trza go "zmusić" do zapięcia pasów, zmusić do zrobienia patentu - jeśli chce pływać, a potem granicę można już przesuwać dowolnie, wystarczy tylko kolejne furtki otwierać "permanentna inwigilacja, nie wytrzymam"

carlo napisał(a):
cape napisał(a):
Są trzy racje.

A ja myślałem do tej pory że o trzy prawdy chodziło.

"Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda."

cape napisał(a):
chyba, że wyłączymy koszty leczenia z ubezpieczenia NFZ.

To wyłączmy również z leczenie osoby które:
- jeżdżą na nartach bez kasku
- złamią przepis drogowy (jakikolwiek) i spowodują wypadek
- nieoświetlonych pieszych
- pieszych idących nie właściwą stroną drogi
- osoby, które po wypiciu kilku piw wracają sobie z TZH spokojnie na nogach do domu - jak im się coś stanie, np. skręcą nogę na nieodśnieżonym chodniku - niech sami płacą!
- etc.

pozdrowienia

i tu też się zgodzę. mało tego zaryzykuję tezę, że argument Cape jest bardzo na rękę "ustawodawcy", który wprowadzając kolejne obostrzenia przepisów, powoła się na tzw. "opinie publiczną" która ponosi koszty niedojrzałości i lekkomyślności obywateli.
"kto za to płaci? Pan płaci, pani płaci... społeczeństwo"

jeszcze jeden cytat:
"Kiedy przyszli po Żydów, nie protestowałem. Nie byłem Żydem.
Kiedy przyszli po komunistów, nie protestowałem. Nie byłem komunistą.
Kiedy przyszli po socjaldemokratów, nie protestowałem. Nie byłem socjaldemokratą.
Kiedy przyszli po związkowców, nie protestowałem. Nie byłem związkowcem.
Kiedy przyszli po mnie, nikt nie protestował. Nikogo już nie było."
M. Niemöller

Za ten post autor kusza otrzymał podziękowanie od: Maar
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 27 sty 2010, o 15:24 

Podziękował : 5574
Otrzymał podziękowań: 2184
Uprawnienia żeglarskie: prawo człowieka wolnego
Moniia napisał(a):
Spowodowałeś wypadek drogowy? Płać za swoje leczenie! Jacht Ci tonie? Uratujemy Cię, ale najpierw pokaż nam polisę z której nam koszty zwrócisz.. itd, itp.

A tak. Inaczej moja wolność i moje interesy są naruszane, bo "on" jest leczony z moich podatków, które możnaby przeznaczyć np. na [tu wpisać cokolwiek]. A do tego "on" wydłuża kolejke, w której ja czekam na lecznie.

*** Dodano ***

cape napisał(a):
...Którą w 95 % odejmujesz od podatku ! Więc praktycznie nic nie płacisz.

Nieprawda - pomniejszam podatek ale nadal płacę, tyle, że pod inna nazwą. Tak samo bezsensownie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 27 sty 2010, o 15:29 

Colonel napisał(a):
Moniia napisał(a):
Spowodowałeś wypadek drogowy? Płać za swoje leczenie! Jacht Ci tonie? Uratujemy Cię, ale najpierw pokaż nam polisę z której nam koszty zwrócisz.. itd, itp.

A tak. Inaczej moja wolność i moje interesy są naruszane, bo "on" jest leczony z moich podatków, które możnaby przeznaczyć np. na [tu wpisać cokolwiek]. A do tego "on" wydłuża kolejke, w której ja czekam na lecznie.

Tu możemy zabrnąć w Eugenikę...
dziś on wydłuża kolejkę bo się rozbił autem, a nie miał pasów...
jutro, bo płynął łódką bez patentu i trafił go bom...
pojutrze, bo szedł po śliskich schodach bez kasku (tak jak pisał Maciek)
potem, bo jadł w mcdonaldzie i miał zawał... (znów Maciek)
potem, bo rodzice go urodzili, a mieli genetyczne obciążenie
a potem już z górki, bo urodził się w wyniku obcowania, a nie w wyniku genetycznej modyfikacji...
itp, itd
wiem, wiem przesadzam... ale chyba nie tak bardzo...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 27 sty 2010, o 15:52 

Podziękował : 12
Otrzymał podziękowań: 5
Uprawnienia żeglarskie: sternik jachtowy
Ponieważ wszyscy piszą o pasach (chyba się już zrobił niezły OFT) to dodam jedynie, że pasy chronią także (a może przede wszystkim) współpodróżnych jadących tym samym autem. Podczas czołowego wypadku pasażer siedzący z tyłu za nami bez zapiętych pasów jest niezłą bombą.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 27 sty 2010, o 15:57 

tommy napisał(a):
Ponieważ wszyscy piszą o pasach (chyba się już zrobił niezły OFT) to dodam jedynie, że pasy chronią także (a może przede wszystkim) współpodróżnych jadących tym samym autem. Podczas czołowego wypadku pasażer siedzący z tyłu za nami bez zapiętych pasów jest niezłą bombą.

faktycznie od tematu trochę odeszliśmy...
w kwestii pasów, nie mówię, że nie powinno się ich zapinać, chodzi bardziej o to czy Państwo powinno ingerować w takie dziedziny życia??
moim zdaniem "interwencjonizm" ten sięga zbyt daleko...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 27 sty 2010, o 15:57 

Podziękował : 2354
Otrzymał podziękowań: 3696
Uprawnienia żeglarskie: ***** ***
kusza napisał(a):
a potem już z górki, bo urodził się
... w wyniku innego ustanowionego przez państwo zakazu aborcji.

ps. Zaraz po tym gdy wcisnę "Wyślij" przejdę do "Regulaminu forum" i go zmodyfikuję.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 27 sty 2010, o 15:58 

Podziękował : 7
Otrzymał podziękowań: 1
Uprawnienia żeglarskie: JSM, YMO
Myślę że i firma ubezpieczeniowa(prywatna) też robiła by zakusy na naszą wolność tylko nie za pomocą kija jak to robi państwo(np: mandat za brak pasów) ale za pomocą marchewki np: nie podniesiemy ci składek ubezpieczeniowych po 50r.ż. ale zrób sobie badania.
Niby masz możliwość nie poddaniu się badaniom ale składka na pewno poszybuje w górę.

Adam Janas

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 27 sty 2010, o 16:42 

Podziękował : 105
Otrzymał podziękowań: 46
kusza napisał(a):
jeszcze jeden cytat:
"Kiedy przyszli po Żydów, nie protestowałem. Nie byłem Żydem.
Kiedy przyszli po komunistów, nie protestowałem. Nie byłem komunistą.
Kiedy przyszli po socjaldemokratów, nie protestowałem. Nie byłem socjaldemokratą.
Kiedy przyszli po związkowców, nie protestowałem. Nie byłem związkowcem.
Kiedy przyszli po mnie, nikt nie protestował. Nikogo już nie było."
M. Niemöller

W tym wszystkim nic się qpy nie 3ma. Niby kto mógl przyjść po autora powyższego cytatu. Moze faszyści? A niby jakim cudem, skoro faszyzm to tylko nieco łagodniejsza forma komunizmu a przecież po komunistów przyszli niemal na samym początku!
I jeszcze moja osobista reflexja. Cały ten rwetes, lament, złorzeczenia jakie przetoczyly się przez wszystkie fora żeglarskie (plus precel) z powodu takiej dupereli jak ewentualny zakaz picia piwa w miejscu gdzie picie piwa jest ostatnią rzeczą o której myślę, i zarazem ostatnim miejscem gdzie myślę o piciu piwa - nasunął mi skojarzenie z gniewem i wściekłością jaki wsród włoskich żołnierzy w kultowej wojennej komedii wywołał okrzyk:

-BORDELLO BUM-BUM!!!

:shock: :lol: :twisted: :twisted: :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 27 sty 2010, o 16:56 

Podziękował : 162
Otrzymał podziękowań: 321
Uprawnienia żeglarskie: -)
Tomek Janiszewski napisał(a):
Niby kto mógl przyjść po autora powyższego cytatu. Moze faszyści? A niby jakim cudem, skoro faszyzm to tylko nieco łagodniejsza forma komunizmu a przecież po komunistów przyszli niemal na samym początku!

Tomku spokojnie! Wszystko będzie dobrze! To tylko Twoja historyczna ignorancja! Proponuję zagłębić historię Państwa Niemieckiego w latach 1933-1939.

Stwierdzenie że nie lubisz pić piwa jest tak samo mało interesującym, jak i stwierdzenie czy lubisz uprawiać sex!

Nie daj Bóg jakiś impotent wpadnie na pomysł zakazu sexu! Skoro on nie lubi (w domyśle nie może) to czego inni mają to robić! A cytat Burdello bom bom! No cóż Freud by znalazł powiązania!

ehhh.
Pozdrowienia

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 27 sty 2010, o 17:07 

Podziękował : 2354
Otrzymał podziękowań: 3696
Uprawnienia żeglarskie: ***** ***
Niby kto mógl przyjść po autora powyższego cytatu
Brygady moherowych beretów.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 27 sty 2010, o 18:08 

Cały ten rwetes, lament, złorzeczenia jakie przetoczyly się przez wszystkie fora żeglarskie (plus precel) z powodu takiej dupereli jak ewentualny zakaz picia piwa w miejscu gdzie picie piwa jest ostatnią rzeczą o której myślę, i zarazem ostatnim miejscem gdzie myślę o piciu piwa

Tomku ale przyjmujesz do wiadomości, że Twoje odczucia po pierwsze wcale nie muszą być słuszne? Oraz , że inni mogą miec inne opinie? i że to ich Konstytucyjne prawo?

Wyobraź sobie, że dla mnie niemalże jedynym miejscem gdzie pijam piwo jest łódka. Po za łódką piwo pijam niezwykle rzadko. W ogóle po za łódką alkoholu używam w skromnych ilościach i sporadycznie (pomijając wodę kolońską).
Dlatego nie widzę powodu, by mi zakazywać tej formy relaksu i odpoczynku. Nikomu w ten sposób nie szkodzę.

---
O!...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 27 sty 2010, o 19:00 

Podziękował : 334
Otrzymał podziękowań: 976
Uprawnienia żeglarskie: RYA/MCA Yachtmaster Ocean
Miałem nie zabierać głosu w tym durnym temacie, ale nie wytrzymałem, bo obawiam się, że po zakazie picia alkoholu na mojej własnej łódce, za chwilę mogę również usłyszeć, że na tej samej, mojej własnej łódce np. nie mogę uprawiać seksu. Dlaczego? Bo (p)osłowie uważają, ze tak będzie dla mnie lepiej.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 27 sty 2010, o 19:08 

Podziękował : 4
Otrzymał podziękowań: 2
Uprawnienia żeglarskie: Inland Skipper
Myślę, że trzeba do tych wieści podejść spokojnie. Stojąc w porcie - nie prowadzę! W domu też mogę po pijanemu spaść z balkonu. Mimo 60 lat życia i ok. 43 lat praktyki w tym sporcie, jakoś tego nie zrobiłem. Z kolei, przed paroma laty, w Węgorzewie w Kei, chłopak "w stanie" utonął wpadając nocą pod jacht. Jednak traktowanie tego jako argument na rzecz obowiązkowej, stałej trzeźwości żeglarzy jest grubo chybione! Od lat przestrzegamy zasady, że prowadzący (kierownik jednostki pływającej) jest bezwzględnie trzeźwy aż do zacumowania gdziekolwiek. Reszta załogi ma być w miarę trzeźwa. Kilkadziesiąt lat się nam udaje.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 28 sty 2010, o 00:06 

Podziękował : 12
Otrzymał podziękowań: 9
Uprawnienia żeglarskie: żeglarz
wlodwoz napisał(a):
Z kolei, przed paroma laty, w Węgorzewie w Kei, chłopak "w stanie" utonął wpadając nocą pod jacht. Jednak traktowanie tego jako argument na rzecz obowiązkowej, stałej trzeźwości żeglarzy jest grubo chybione! Od lat przestrzegamy zasady, że prowadzący (kierownik jednostki pływającej) jest bezwzględnie trzeźwy aż do zacumowania gdziekolwiek.

Dokładnie!
Kolejnymi przepisami nie nauczy się ludzi myślenia przyczynowo-skutkowego... ani się ich nie uchroni przed nieszczęśliwymi skutkami braku takich zachowań.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 28 sty 2010, o 10:10 

Podziękował : 11
Otrzymał podziękowań: 9
Uprawnienia żeglarskie: zeglarz
Niezapominajka napisał(a):
Dokładnie!
Kolejnymi przepisami nie nauczy się ludzi myślenia przyczynowo-skutkowego... ani się ich nie uchroni przed nieszczęśliwymi skutkami braku takich zachowań.

....Malo tego....jest ryzyko, ze takimi dzialaniami mozna doprowadzic do sytuacji gdzie ludzie po prostu przestana sami myslec. Odbierajac im mozliwosc uczenia sie na wlasnych malych bledach, zatraca zdrowy rozsadek kompletnie, gdyz nie beda mieli okazji sobie go "wytrenowac".... Po co?, skoro wszystko jest nakazane i zakazane, wystarczy tylko poczytac co mi wolno a czego nie....Tragedia.
Podsumowanie:
Wszystko jest dla ludzi....tylko nalezy kierowac sie zdrowym rozsadkiem.
Nie nalezy przeginac ani w jedna, ani w droga strone.
W innych dziedzinach zycia tez mamy tego dobre przyklady:
Kiedys kolor czerwony byl cacy a czarny be...
W miedzyczasie pojawilo sie duzo niebieskiego na szczescie na krotko.
A teraz jedynie sluszny kolor to wlasnie czarny.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 28 sty 2010, o 11:08 

Podziękował : 68
Otrzymał podziękowań: 38
Uprawnienia żeglarskie: sternik motorowodny
Mnie również wk....wia, gdy ktoś usiłuje mnie uszczęśliwiać na siłę i pod pozorem dbania o moje bezpieczeństwo kombinuje ugrać swój interes.
Dlatego zgadzam się z Markiem i podpisuję się oburącz pod linkiem Niezapominajki.

ps.
Ale żeby głosować na PO.............!?
Ukłony!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 28 sty 2010, o 17:14 

starypraktyk napisał(a):
Mnie również wk....wia, gdy ktoś usiłuje mnie uszczęśliwiać na siłę i pod pozorem dbania o moje bezpieczeństwo kombinuje ugrać swój interes.

Pod powyższym zdaniem to i ja mogę się oburącz popisać. I twórcy ewentualnego zakazu picia na wodzie interesu na mnie nie zrobią! Ani na piwie którego nie wypiję, ani na mandacie którego nie będę miał za co zapłacić!!! :lol:

Pozdrawiam
Tomek Janiszewski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 28 sty 2010, o 17:21 

I twórcy ewentualnego zakazu picia na wodzie interesu na mnie nie zrobią!

Czegoś nie rozumiem, jestem zdeklarowanym przeciwnikiem tego zakazu, ale kto ma zrobić interes na tym zakazie ? Stracą producenci i sprzedawcy alkoholu, straci budżet na akcyzie i vacie. Wiec kto ma zrobić ten interes ?
Przekroczyłeś barierę absurdu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 28 sty 2010, o 20:55 

Podziękował : 94
Otrzymał podziękowań: 172
Uprawnienia żeglarskie: jsm, msm
no ale może zyska się chodź odrobinę bezpieczeństwa? może to właśnie o to chodzi :) alkohol jest zły:P bardzo zły (szczególnie następnego dnia- wiem co mówię) a już na morzu to kompletna masakra nad masakrami :P
w sumie moim zdaniem jak ograniczy się picie to można ograniczyć w ten sposób chodź odrobinę ludzką głupotę ale to tylko moje skromne i nic nieznaczące zdanie :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 28 sty 2010, o 21:31 

Katrine
głupcy sa głupcami niezależnie od picia lub niepicia alkoholu. Są obecnie wystarczające przepisy do ścigania ludzi, którzy rozrabiają, chuliganią itp Nie ma potrzeby wprowadzania zakazu alkoholu. To moje skromne , nic nie znaczące zdanie.

Natomiast w kwestii kto może zyskac na takim zakazie? A mogą, mogą. Ci co wprowadzają takie zakazy chodzą później w chwale tych co uratowali ludzkość przed zagładą. Zapisują sobie w CV jacy to są skuteczni, jak dbają o bezpieczeństwo itp.
Wszyscy Ci którzy ograniczają dostęp do żeglarstwa, wprowadzają takie idiotyczne zakazy, lansują walkę z globalnym ociepleniem itp są albo głeboko przekonani o swojej misji, która pozwala uchronic głupi motłoch przed nieodpowiedzialnymi działaniami, albo cynicznie lansują swoją glorię i chwałę obrońców głupiej ludzkości.
pozwala im to potem wygrywać wybory, zdobywać ministerialne fuchy, być "doradcami społecznymi" itp.

---
O!...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 28 sty 2010, o 21:54 

skipbulba napisał(a):
Wszyscy Ci którzy ograniczają dostęp do żeglarstwa, wprowadzają takie idiotyczne zakazy, lansują walkę z globalnym ociepleniem itp są albo głeboko przekonani o swojej misji, która pozwala uchronic głupi motłoch przed nieodpowiedzialnymi działaniami, albo cynicznie lansują swoją glorię i chwałę obrońców głupiej ludzkości.

Z tym się zgadzam, ale dyskusja jest o niczym (w/g mojej wiedzy), bo w projekcie nie ma zakazu prochibicji dla załogi. Pozostaje dla prowadzącego, co akurat jest słuszne.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 28 sty 2010, o 21:58 

też nie jest słuszne, ale to jeszcze można zrozumiec i zaakceptować.

---
O!...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 28 sty 2010, o 22:05 

skipbulba napisał(a):
też nie jest słuszne, ale to jeszcze można zrozumiec i zaakceptować.

Zakaz dla skipera ? Zgdzam się, dlatego dobrze się czuję poza wodami terytialnymi jakiegokolwiek kraju, Polski w szczególnościi. A piwne (i inne) problemy Mazur od 10 lat mnie nie dotyczą.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 28 sty 2010, o 22:36 

no nie wiem czy to picie alkoholu jest takie bez znaczenia, głupiec po alkoholu jest jeszcze bardziej głupi niż ten sam głupiec bez alkoholu :p, alkohol jednak ogłupia ludzi:p szczególnie facetów... staja się wtedy agresywni a wtedy to już niewiele brakuje do tragedii...ej to nie moja wina ze tacy są faceci..

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 28 sty 2010, o 22:54 

Podziękował : 334
Otrzymał podziękowań: 976
Uprawnienia żeglarskie: RYA/MCA Yachtmaster Ocean
Niektórzy faceci.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2010, o 07:51 

cape napisał(a):
Przekroczyłeś barierę absurdu.

Pijesz (nomen omen) do mnie? :evil: Wszak to nie ja lecz mój Przedmówca doszukiwał się jakichś "interesów" które chcieliby ugrać twórcy zakazu picia alkoholu na jachcie. Lepiej wytłumacz co Poeta chciał powiedzieć w poniższym zdaniu z kolejnego posta:
Cytuj:
w projekcie nie ma zakazu prochibicji dla załogi. Pozostaje dla prowadzącego, co akurat jest słuszne.

Znaczy prowadzący jacht (a ja zawsze jestem prowadzącym jacht) miałby mieć zakaz prohibicji a tym samym przymus picia? No tego jeszcze by brakowało! :lol:

Tomek Janiszewski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2010, o 08:27 

Podziękował : 68
Otrzymał podziękowań: 38
Uprawnienia żeglarskie: sternik motorowodny
No tu muszę się wtrącić - choćby w obronie czci męskiej części załogi;
Ależ droga Katarzyno!
Gdyby nie to żdżebko nawalone towarzystwo / męskie/ - to Samosierra do dziś by była nie zdobyta.
A Napoleon siedział by i w nosie dłubał kombinując jak tego problema ugryżć.
A tak, postawił chłopakom / naszym /- ileś tam flaszek i mu problem rozwiązali.
Piszesz ponadto, że to my wyjątkowo durni po gorzałce som. Ale ilu dzięki temu w tym stanie powiedziało "tak"?!
No i nie widziałaś chyba żeglarki po spożyciu............! to dopiero widowisko!
Nie ma co palcem wytykać. Tak nas natura stworzyła......... i kropka.
Nie poprawiaj natury bo to na nic.
Pozdrawiam. :-)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2010, o 08:51 

ależ ależ ja nie chce wcale poprawiać natury stwierdziłam tylko fakty związane z bezpieczeństwem żeglugi,
panienka jak się napije to pójdzie spać i z nią jest spokój, no raczej nie będzie nikogo wyzywać ani się bić, unosić honorem, przestawiać innych, dobra nawet niech Ci będzie załóżmy skrajną sytuacje ze pójdzie z kimś spać to co mnie to tam, to ze się z kimś prześpi nie jest zbytnio niebezpieczne dla ludzi obcych:) facet jak się napije to są same problemy...on raczej nie pójdzie spać...
dla przykładu kiedyś jak panowie się napili, zachciało im się żartować i porozkręcali śrubki na jachcie, później dziwnym trafem nie dość ze relingi odleciały to jeszcze płetwa sterowa:P no tak to miało być śmieszne? może i było ale ciesze się ze Ci panowie nie byli ze mną na jednym jachcie...bo bym chyba pozabijała... nadal obstaje ze panienki pijane to mniejsze zło i już :P koniec kropka!:P

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 96 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona