Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 20 lip 2025, o 17:58

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 243 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 sty 2015, o 18:12 

Podziękował : 4186
Otrzymał podziękowań: 1876
Uprawnienia żeglarskie: ...
skipbulba napisał(a):
Przypomnij mi Marcinie kogo atakował, obrażał i w kogo walił Jarek w wątku "polonusowym"? Bo nie specjalnie kochając się z Jarkiem jakos nie zauważyłem Może ślepa komenda jestem, więc jakbyś mi przybliżył A wiesz, czytam szereg watków i nie zauwazyłem w tym czasie kiedy dostał bana żeby produkował się w innych wątkach obrażajac kogoś, więc pomóż staremu, steranemu cukrzycą inwalidzie i podrzuć jakis trop*

Dobrze wiesz gdzie i komu. http://forum.zegluj.net/viewtopic.php?f=73&t=20800&hilit=tierralatina A Równocześnie choćby obraził Colonela w wątku uprawnień komercyjnych.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 sty 2015, o 18:23 

Podziękował : 119
Otrzymał podziękowań: 217
Uprawnienia żeglarskie: mam :P
Wolnosc wypowiedzi, wolnoscia wypowiedzi.
Jednak:
w przypadku gdy ktos kogos obraza, raz, drugi raz, pomimo upomnienia robi to po raz kolejny, to mi np nie podrodze z taka osoba.
Po prostu nie i tyle.
Mozna sie nie zgadzac z twierdzeniami stawianymi przez dyskutantow, mozna udowadniac swoje racje, ale zapewne trzeba to robic tak, by druga strona nie zostala obrazona.
Prosta sprawa jak dla mnie.
Co zrobic z trolem, wrzucajacym linki do xxx, to taki przyklad tylko.
Powtarzam, ze nei pisze o konkretnej osobie.
Trzeba miec na uwadze, ze "Twoja wolnosc konczy sie tam gdzie zaczyna moja"
Moze i lepiej by bylo, gdyby dzialania ekipy byly transparentne.
Moze i lepiej by bylo, gdyby mozna przeczytac o liscie grzeszkow, moze a moze wcale nie bo zawsze cos komus pasowac nie bedzie.

https://www.youtube.com/watch?v=SnkZGN_xIVs

Za ten post autor Paco otrzymał podziękowanie od: Colonel
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 sty 2015, o 18:38 

Podziękował : 284
Otrzymał podziękowań: 617
Uprawnienia żeglarskie: polskie i zagraniczne
Paco napisał(a):
w przypadku gdy ktos kogos obraza, raz, drugi raz, pomimo upomnienia robi to po raz kolejny, to mi np nie podrodze z taka osoba.
[...]"Twoja wolnosc konczy sie tam gdzie zaczyna moja"
Moze i lepiej by bylo, gdyby dzialania ekipy byly transparentne.
[...]

Wychowałem się w czasach, gdy dostep do prawdy był, jak wiele innych dostepów ściśle reglamentowany. Starania o zniesienie tej reglamentacji kosztowały mnie kilka nieprzyjemności i moze dlatego tak bardzo drażnią mnie wszelkie prewencyjne zabiegi cenzorskie (a takim ewidentnie jest ban).

Obserwacje dowodzą, że dowolnemu, forumowemu baranowi, raz do roku zdarza się przemówić ludzkim głosem (często nawet wartościowo i merytorycznie) , więc banowanie jest równiez poznawczo dysfunkcyjne.

Jednocześnie ten format forum pozwala na odfiltrowywanie uzytkowników. Każdy więc może sobie sam zdecydować, kogo chce czytać, a kogo chce unikać.

Ja na tym forum jestem nowy, więc trudno mi wyznaczać tutejsze standardy. Ale, jeśli nawet moderatorzy zdecydowali że banują jakiegoś uzytkownika, to mogliby owi moderatorzy umieścić krótkie uzasadnienie decyzji . Z szacunku dla standardów ogólnych.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 sty 2015, o 18:39 

Podziękował : 675
Otrzymał podziękowań: 1715
Uprawnienia żeglarskie: j.st.m
[EOT off]nie dam się sprowokować chłopaki[EOT on]

---
O!...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 sty 2015, o 18:45 

skipbulba napisał(a):
nie dam się sprowokować chłopaki

Znaczy zgodnie z prośbą udzieliłem Ci konkretnej odpowiedzi stosując się do Twej wskazówki dodatkowej a ty EOT i coś o prowokacji? Nie łapię Skipciu, widać jestem głupszy niż mi się wydawało. Wyjaśnisz mi?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 sty 2015, o 18:49 

Czekam, na stwierdzenie ze kazdy z nas ma troche racji.
@sailhorse: a jesli wiekszosc urzytkownikow odfiltrowywuje jednego osobnika?
@skipbulba: ja tam cie prowokowac nie zamierzam.
Masz swoje zdanie, ja mam swoje zdanie. Kazdy z nas do tematu podchodzi inaczej.
Zapytam raz jeszcze: Jesli ogol ma czytac bluzgi jednego urzytkownika. Co najlepiej zrobic?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 sty 2015, o 18:58 

Podziękował : 1308
Otrzymał podziękowań: 4197
Uprawnienia żeglarskie: pływam sobie gdzie chcę
skipbulba napisał(a):
Wiesz jesli kilku napierdziela jednego to stanę po stronie tego jednego, a dopiero potem będę pytał o racje. Tutaj racje nie były podane w ogóle.

No to masz okazje sie poprawic w jednym watku i zadzialac zgodnie z wlasnymi zasadami :mrgreen:
viewtopic.php?f=72&t=20861

Za ten post autor plitkin otrzymał podziękowanie od: Kurczak
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 sty 2015, o 18:59 

sailhorse napisał(a):
Wychowałem się w czasach, gdy dostep do prawdy był, jak wiele innych dostepów ściśle reglamentowany. Starania o zniesienie tej reglamentacji kosztowały mnie kilka nieprzyjemności i moze dlatego tak bardzo drażnią mnie wszelkie prewencyjne zabiegi cenzorskie (a takim ewidentnie jest ban).

Obserwacje dowodzą, że dowolnemu, forumowemu baranowi, raz do roku zdarza się przemówić ludzkim głosem (często nawet wartościowo i merytorycznie) , więc banowanie jest równiez poznawczo dysfunkcyjne.

O ile z drugim akapitem z przykrością muszę się w całej rozciągłości zgodzić /z przykrością bo forum traci te merytoryczne wpisy/ o tyle w pierwszym po raz kolejny dostrzegam mocno naciąganą i całkiem przez to fałszywą analogię.
Mamy wolność słowa, cenzury nie ma. Też pamiętam jak wyglądała działalność Mysiej i z czym się ją jadło. To nie jedyne żeglarskie forum, co więcej zainteresowany może nawet założyć własne. Pełna wolność.
Analogią do tej sytuacji jest prywatny klub, w którym jeden z członków regularnie obraża pozostałych, pluje jadem i ogólnie bywa nieprzyjemny. Wyproszono go za drzwi, nikt go nie wtrąca do lochu, nie pozbawia obywatelstwa ani nie zakazuje publicznych wystąpień, publikacji czy innej działalności. Po prostu wystawiono go z przedpokoju za próg i odebrano kartę członkowską. Ma pełne prawo wypowiadać się na własne ryzyko i odpowiedzialność na dowolny temat gdziekolwiek go zaproszą. Tylko, nie w tym klubie.

Za ten post autor Były user otrzymał podziękowanie od: Moniia
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 sty 2015, o 19:13 

Yigael napisał(a):
O ile z drugim akapitem z przykrością muszę się w całej rozciągłości zgodzić /z przykrością bo forum traci te merytoryczne wpisy/ o tyle w pierwszym po raz kolejny dostrzegam mocno naciąganą i całkiem przez to fałszywą analogię.

Analogię do prywatnego klubu rozumiem, zaś wspominając o cenzurze prewencyjnej chciałem się głownie usprawiedliwić skąd we mnie taka niezgoda na banowanie.

Proponowałem w zamian wyrzucanie konkretnych postów do śmietnika z komentarzem uzasadniającym. Uważam taka formę za właściwszą. Również poznawczo.

Nadal uważam, że zamiast banować kłopotliwego osobnika lepiej konsekwentnie odpisywać mu: "Nie będę odpowiadał na Pańskie posty, bo uważam, że jesteś Pan łajdak, oraz świnia".

A przez analogię do klubu - karty ci nie odbiorę, ale rozmawiać z Toba nie mam zamiaru.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 sty 2015, o 19:16 

Podziękował : 675
Otrzymał podziękowań: 1715
Uprawnienia żeglarskie: j.st.m
Dobrze, szybki wyjątek [EOT off]
Yigael napisał(a):
Dobrze wiesz gdzie i komu. viewtopic.php?f=73&t=20800&hilit=tierralatina A
Nie interesują mnie inne fora i ich zwyczaje.
Yigael napisał(a):
Równocześnie choćby obraził Colonela w wątku uprawnień komercyjnych.
tego nie widziałem, poszukam sobie
Paco napisał(a):
Jesli ogol ma czytac bluzgi jednego urzytkownika.
o jakich bluzgach mówisz?
Yigael napisał(a):
a ty EOT
EOT napisałem wczesniej
plitkin napisał(a):
No to masz okazje sie poprawic w jednym watku i zadzialac zgodnie z wlasnymi zasadami
viewtopic.php?f=72&t=20861
Nie ma uprawnień żeby przeglądać ten dział. To polityczny? Nie bawię sie w tamte pyskówki od roku chyba, albo dłużej.

I teraz jak najkrócej. Nie neguję samej idei bana, chociaż uważam go za narzedzie bardzo groźne. Oczekiwałem jedynie informacji w rodzaju: " użytkownik xxx został zbanowany decyzją grona moderatorów za obrażenie użytkownika xxx/używanie słów wulgarnych/itp/itd" natychmiast po zabanowaniu delikwenta. Robienie tego cichcem jest słabe, a wyjasnienia po kilkunastu godzinach w rodzaju "za calokształt" jest jeszcze słabsze. i teraz juz definitywny EOT w tej sprawie jeśli ktoś chce coś ze mną w tym temacie to na PW proszę [EOT on]

---
O!...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 sty 2015, o 19:23 

Maciek, jesli przeczytasz uwaznie jeszcze raz co napisalem, dojdziesz do wniosku, ze napisalem to calkiem ogolnie, ale widze, ze przed oczami masz dalej bana usera tego portalu.

A rozmawiamy chyba o ogolnym banowaniu. :mrgreen:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 sty 2015, o 19:28 

Podziękował : 3101
Otrzymał podziękowań: 2698
Uprawnienia żeglarskie: młodszy marynarz śródlądowy
Bastard napisał(a):
Po tym co przeczytałem na tierralatina i w SSI Kulińskiego
To może lepiej, że nie czytałeś p.r.z. :(

m/y „Wymówka”, POL000KA6
SPG5479, MMSI 261003664

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 sty 2015, o 19:29 

sailhorse napisał(a):
Nadal uważam, że zamiast banować kłopotliwego osobnika lepiej konsekwentnie odpisywać mu: "Nie będę odpowiadał na Pańskie posty, bo uważam, że jesteś Pan łajdak, oraz świnia".

A przez analogię do klubu - karty ci nie odbiorę, ale rozmawiać z Toba nie mam zamiaru.

Problem w tym, że to było stosowane a inkryminowany co jakiś czas sam włączał się w rozmowę zarzucając jej uczestnikom a to złą wolę, a to nieczyste intencje, a to generalne "nieznaniesię", a to kłamsto, a to kradzież w końcu. Czasem out of the blue i kompletnie niesprowokowany.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 sty 2015, o 19:32 

Podziękował : 1959
Otrzymał podziękowań: 2054
Uprawnienia żeglarskie: Kurde, no, brzydzę się sobą ale mam.
Jeszcze Wam się nie znudziło walić po łbach ? :roll: :-(

https://jachtdonkichot.pl/

A po nocy nadchodzi dzień... I niech już tak zostanie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 sty 2015, o 19:34 

skipbulba napisał(a):
EOT napisałem wczesniej

A to przepraszam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 sty 2015, o 20:01 

Podziękował : 370
Otrzymał podziękowań: 1279
Kurczak napisał(a):
Jeszcze Wam się nie znudziło walić po łbach ? :roll: :-(

.....a przecież wystarczy przeczytać post Jaromira

pierdupierdu napisał(a):
Szaman3 napisał(a):
ja podałem pełne uzasadnienie.

Umieszczając krótką, enigmatyczną notkę - w jakimś kąciku do którego nie ma dostępu żaden zwykły użytkownik forum?
Bez próby powiadomienia innych użytkowników?
Wysyłając "przy okazji" posty i fragmenty wątków w niebyt - przez cięcie tępym cenzorskim sekatorem po wypowiedziach - tak banowanego, jak tych, z którymi dyskutował?

Zaiste - bardzoś się "namoderował". Oczekujesz może na brawa?

-------------------
Paco napisał(a):
A co do banow fajnie by było gdyby był dział gdzie zamieszczane są informacje komu na ile i za co. Bez możliwości komentowania.

Oczywiście - ale nie "fajnie by było"...
Systemowej i kulturowej zmiany wymaga samo "banowanie" - a szerzej sam sposób moderowania. Tak, by w każdym przypadku każdy użytkownik mógł dosiedzieć się kogo, kto, kiedy i za co "zbanował". Albo kto, co, kiedy, dokąd i dlaczego "przeniósł" lub skasował.
- Informacja o "banie" powinna być całkowicie jawna, dostępna bez żadnej zwłoki wszystkim użytkownikom i opatrzona linkami do tych konkretnych wpisów, które doprowadziły do stosowania tak ostatecznego sposobu moderacji.

- Bez jawności i transparentności w przypadku tak drastycznego działania moderatorów jak "ban" każdy przypadek uciszania użytkownika przy pomocy "bana" będzie generował większe szkody, niż brak reakcji moderatorów. Czego właśnie jesteśmy świadkami - i to jakby nie po raz pierwszy.

- Wpisy, które zdaniem moderatorów lub administratora forum kwalifikują delikwenta do zastosowania zakazu pisania na forum powinny pozostać tam, gdzie zostały umieszczone przez "zbanowanego", wyraźnie oznaczone uwagą, że stały się powodem udzielenia "bana", bez możliwości odpowiedzi.

- Podobnie - wpisy, które staną się przyczyną udzielenia użytkownikowi ostrzeżenia (bo przecież zgodnie z Regulaminem nie można strzelać z "bana", bez wcześniejszych ostrzeżeń, prawda?), powinny być wyraźnie oznaczone. Tak jak każda inna interwencja "cenzorska" moderatorów.

Jeżeli tutejsze moderatorstwo nie dojrzeje wreszcie do stosowania tego rodzaju prostych reguł, to każdy przypadek "banowania" będzie widziany jako wynik działania kolesiowskiego sądu kapturowego, kierującego się jakimiś niejasnymi kryteriami.
Jest też nadzieja, że stosowanie ww zasad powstrzyma choć trochę tych, którym wciąż rola moderatora myli się z rolą pracowników niesławnej pamięci urzędu, który swą główną siedzibę miał przy ulicy Mysiej 2, w Warszawie.

---------
PS. Myślę, że łatwo się zorientować że mi nie po drodze z Jarkiem Czyszkiem, "tatajarkiem", "życiem po życiu" czy jak mu tam jeszcze. Moim zdaniem jest żałosny - ze swoimi muchami w nosie, z manipulacjami, z łatwością z jaką serwuje swoje spiskowe teoryjki, z dezynwolturą w posługiwaniu się prymitywnymi personalnymi przysrywkami i całą resztą erystycznego arsenału, współgrającego ze specyficznym, depresyjno - maniakalnym stylem.
Jednak to co ów człowiek pisał jest moim zdaniem o wiele mniej szkodliwe dla funkcjonowania forum, niż nieudolne próby utajnienia faktu jego "banowania" czy wysiłki by zamieść "po cichu" pod dywan fragmenty wątków z jego wypowiedziami.
Moim zdaniem każdy "ban" udzielany w taki sposób, jak w omawianym przypadku, jest po prostu szkodliwy i głupi. I całkiem mi to obojętne, czy tępy cenzorski sekator dzierżył w tym akurat przypadku jeden lub drugi moderator czy może nawet cała mityczna "ekipa"...

I wszystko jasne

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 sty 2015, o 20:04 

Podziękował : 1719
Otrzymał podziękowań: 1773
Uprawnienia żeglarskie: samowodniak flisaczy
Czasem ban jest po prostu koniecznością, chociaż tylko w naprawdę krańcowych przypadkach powinien być dawany "dożywotnio". A co do przejrzystych reguł banowania zgadzam się z Jaromirem i Skipbulbą.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 sty 2015, o 20:29 

Podziękował : 16
Otrzymał podziękowań: 11
Uprawnienia żeglarskie: Starszy String
Bastard napisał(a):
W końcu to forum żeglarskie a nie Big Brother albo inny pudelek. :evil:

Ale ten cytat to już "zawiera lokowanie produktu" :rotfl: Przepraszam za moją głupkowatość, ale moja durnota z poczuciem humoru idą w parze :mrgreen:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 sty 2015, o 21:03 

Podziękował : 10550
Otrzymał podziękowań: 2485
Uprawnienia żeglarskie: Nie odebrany plastik
Wydaje mi się, że już wszystko zostało powiedziane;
każda ze stron okopała się na z góry upatrzonych pozycjach i na krok nie ustąpi.

Szkoda wielka dla wolności i transparentności na naszym forum.
MJS

Wspomnij: Orwella i Huxleya.

Zapraszam na "fejsa":

"Dla tych co nie lubią szerokich ruf ;-)"
"Marian Strzelecki"
oraz
https://planyjachtow.pl/

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 sty 2015, o 21:07 

Podziękował : 1308
Otrzymał podziękowań: 4197
Uprawnienia żeglarskie: pływam sobie gdzie chcę
skipbulba napisał(a):
Nie ma uprawnień żeby przeglądać ten dział. To polityczny? Nie bawię sie w tamte pyskówki od roku chyba, albo dłużej.

I teraz jak najkrócej. Nie neguję samej idei bana, chociaż uważam go za narzedzie bardzo groźne. Oczekiwałem jedynie informacji w rodzaju: " użytkownik xxx został zbanowany decyzją grona moderatorów za obrażenie użytkownika xxx/używanie słów wulgarnych/itp/itd" natychmiast po zabanowaniu delikwenta. Robienie tego cichcem jest słabe, a wyjasnienia po kilkunastu godzinach w rodzaju "za calokształt" jest jeszcze słabsze. i teraz juz definitywny EOT w tej sprawie jeśli ktoś chce coś ze mną w tym temacie to na PW proszę [EOT on]

To była mała podpucha. Wątek w dziale Kuracent (wątek został tam prezniesiony, ale Twój post tam jest) - w którym to Kuracent wyraził swoje pretensje do Zbieraja. Dostał grupowy ochrzan, nie broniłeś (sam ochrzaniałeś) :) Nie czepiam się - od każdej ogólnej zasady są szczególne wyjątki.

Co do Twoich poglądów na ban - o dziwo - zgadzam się.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 sty 2015, o 21:17 

Podziękował : 5574
Otrzymał podziękowań: 2184
Uprawnienia żeglarskie: prawo człowieka wolnego
Kilka spraw:
1. Nie mogę otworzyć tu tierralatina ale wiem, że tam jakaś świnia podszyła się pod Jarka Czyszka - za pośrednictwem jednego z modów stąd tamtejsza administracja wyprostowała to i Jarek dostał satysfakcję.
Proszę więc mu nie wywlekać.
2. Jarek mnie obraził potem przeprosil, posty zostały skasowane, a my pójdziemy na piwo. Nie wnioskowałem o bana, nie jestem entuzjastą banów.
3. Bany są czasem konieczne. Ktoś wyżej pisał o interweniowaniu gdy bandziorki kogos napastują. Taka jest rola moderacji, jako służby porządkowej: interweniować skutecznie.
4. Moja wolność nie jest nieograniczona. Ogranicza ją wolność innych. I jeśli naruszałbym wolność Mariana pomawiając go o brzydkie, a nieprawdziwe rzeczy, to moderacja powinna ograniczyć moją wolność dla ochrony Jego wolności.

Za ten post autor Colonel otrzymał podziękowania - 2: Marian Strzelecki, waliant
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 sty 2015, o 21:34 

Colonel napisał(a):
Moja wolność nie jest nieograniczona. Ogranicza ją wolność innych.

"Bo każdy przepis choćby najprostszy to jest kawałek czyjeś wolności"
Cytat z (nielubianego już dziś przeze mnie) Pietrzaka.
MJS

Zapraszam na "fejsa":

"Marian Strzelecki"
oraz

Za ten post autor Marian Strzelecki otrzymał podziękowanie od: Colonel
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 sty 2015, o 21:37 

To cofnijcie i przeczytajcie co napisałem o wolności nieco wyzej

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 sty 2015, o 21:54 

Paco napisał(a):
Zapytam raz jeszcze: Jesli ogol ma czytac bluzgi jednego urzytkownika. Co najlepiej zrobic?

Przeczytałem i z większością Twoich wypowiedzi się zgadzam.
Tak każdy ma jakieś swoje racje.

Odpowiadam: jest przycisk dodaj do wrogów - nie wiem dlaczego ogól tego nie stosuje.

I jeszcze - chciałbym definicji:
Co to jest ogół i jak się ma do sprawiedliwości, uczciwości, wolności jednostki itp itd.
MJS

Zapraszam na "fejsa":

"Marian Strzelecki"
oraz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 sty 2015, o 21:57 

Proszę bardzo. Pisząc ogół miałem na myśli userow czytających nie biorących udziału w dyskusji jak i biorących czynny udział.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 sty 2015, o 22:05 

Colonel napisał(a):
Kilka spraw:

I OK skoro tak mówisz. Tyle, że odwracając logikę kolegów szukających w decyzjach modów trzeciego i czwartego dna można by powiedzieć - "niewygodne dla autorów posty znikają po cichu na ich wniosek, nie wiadomo co tam pisali, wiadomo tylko że plotki chodzą że to nie oni, że ktoś się pod nich podszył - nie wierzę w takie opowiastki coś tu śmierdzi to powinno być przejrzyste" n'est-ce pas?

Za ten post autor Były user otrzymał podziękowanie od: Marian Strzelecki
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 sty 2015, o 22:09 

Czyli wszyscy zaprezentowali wprawdzie diametralnie inne poglądy, ale wniosek jest jeden:
Ban, jeśli już to tak, ale z uzasadnieniem banującego.

Bo administracja to nie przywilej, tylko służba. Ja wywalasz to uzasadnij.

Za ten post autor sailhorse otrzymał podziękowanie od: Marian Strzelecki
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 sty 2015, o 22:39 

Podziękował : 313
Otrzymał podziękowań: 953
Uprawnienia żeglarskie: niebieskie, plastikowe, ze zdjęciem
sailhorse napisał(a):
Czyli wszyscy zaprezentowali wprawdzie diametralnie inne poglądy, ale wniosek jest jeden:

Bo administracja to nie przywilej, tylko służba. Ja wywalasz to uzasadnij.

Dokładnie tak!
A ban powinien być jeden, dożywotni. Każdy trafił tu jako człowiek dorosły, znający pojęcie odpowiedzialności za swoje słowa. Ban powinien nieść przekaz: "sorry, nie pasujesz do nas, jesteś prostak, bydlę i cham a w dodatku piszesz "penis" przez O z kreską".
No i dawanie bana za wypowiedzi w Hyde Parku jest, moim zdaniem, ciut jakby sprzeczne z ideą tego działu...

"Propaganda u ruskich jest potrzebna, bo jak im wyłączycie TV zorientują się, że są głodni." Internet
"To dziwne być w tym samym wieku co starzy ludzie." tamże

Za ten post autor damit otrzymał podziękowanie od: Marian Strzelecki
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 sty 2015, o 23:10 

Podziękował : 1719
Otrzymał podziękowań: 1773
Uprawnienia żeglarskie: samowodniak flisaczy
damit napisał(a):
A ban powinien być jeden, dożywotni. Każdy trafił tu jako człowiek dorosły, znający pojęcie odpowiedzialności za swoje słowa.
Przegięcie, przecież to najwyższa kara na forum. Zakładasz też niewiarę w możliwość poprawy - a z praktyki forumowej wynika, że taka poprawa zachowania może nastąpić.
Cytuj:
No i dawanie bana za wypowiedzi w Hyde Parku jest, moim zdaniem, ciut jakby sprzeczne z ideą tego działu...
Niby tak, ale z drugiej strony co - wszystko wolno? Jakby coś nie tak...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 sty 2015, o 23:15 

Podziękował : 15
Otrzymał podziękowań: 28
Uprawnienia żeglarskie: plastikowy kapitan lipcowy :))
sailhorse napisał(a):

To ja bym nieśmiało dodał do tego:
Audiatur et altera pars

Za ten post autor Kriss otrzymał podziękowanie od: Marian Strzelecki
Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 243 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona