Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 21 lip 2025, o 23:51

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 139 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 4 mar 2015, o 15:45 

Podziękował : 90
Otrzymał podziękowań: 735
Uprawnienia żeglarskie: byle jaki jachtowy sternik morski
Jaromir napisał(a):
Miewasz też inne wizje podczas lektury forum?
Napisałem wszystko co mam na ten temat do powiedzenia. I niezależnie od ilości błota, którym będziesz mnie jeszcze próbował obrzucić dla mnie EOT.

http://www.waligorski.art/liryka.php?litera=b&nazwa=22
"Najważniejsze, że ocean jest duży, a Ameryka dokładnie w poprzek - nie da się nie trafić."

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 mar 2015, o 16:09 

Podziękował : 2979
Otrzymał podziękowań: 3355
Uprawnienia żeglarskie: różne....
Bastard napisał(a):
Jaromir napisał(a):
Przepraszam - podkreślasz na czerwono moją "propozycję zabronienia czegoś, czyli cenzurę", odszczekujesz, czy też pozostajesz typkiem bez honoru?

BTW - może potrafisz też podkreślić w jakiejkolwiek mojej wypowiedzi miejsce, w którym jakoby wyrażam swoją "opinię o używaniu bądź nie nazwy SIZ". Tę opinię, którą ponoć czytałeś i uznałeś za absurdalną. Pokażesz?

Miewasz też inne wizje podczas lektury forum?
Napisałem wszystko co mam na ten temat do powiedzenia. I niezależnie od ilości błota, którym będziesz mnie jeszcze próbował obrzucić dla mnie EOT.

Słowem:
1. Plujesz na mnie, pisząc jakobym umieścił gdziekolwiek "propozycję zabronienia czegoś, czyli cenzurę"
2. Kłamiesz jak nawiedzony, twierdząc jakoby wyrażam gdzieś swoją "opinię o używaniu bądź nie nazwy SIZ".
Poproszony o wskazanie wypowiedzi, które potwierdzały by twoje wyssane z palca, kłamliwe rewelacje - wykręcasz się nieudolnie i uciekasz w "EOT". Wygląda na dodatek na to, że oczekujesz, że będę spokojnie udawał, że wcale nie plujesz, nie kłamiesz i nie łżesz na mój temat, ale że to deszcz pada...

No cóż - byle czym rzeczywiście nie warto się chyba przejmować.
Jak widać - byle kim - tym bardziej.

Jeżeli masz ochotę komentować takie poglądy, których co prawda nigdy nie wyraziłem, ale które kompletnie bez sensu i z sobie tylko znanej przyczyny usiłujesz mi przypisać - droga wolna. Śmiesznych nigdy dość...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 mar 2015, o 16:21 

Podziękował : 63
Otrzymał podziękowań: 52
Uprawnienia żeglarskie: -
Termin SIZ nie powinien być używany po to, żeby się coś lepiej sprzedało. Moim zdaniem to jest propozycja rejsu forumowego, a nie SIZu.

Za ten post autor Nadia otrzymał podziękowania - 4: Jaromir, Mika, skavi, skipbulba
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 mar 2015, o 16:39 

Podziękował : 2354
Otrzymał podziękowań: 3696
Uprawnienia żeglarskie: ***** ***
Nadia napisał(a):
Termin SIZ nie powinien być używany po to, żeby się coś lepiej sprzedało. Moim zdaniem to jest propozycja rejsu forumowego, a nie SIZu.
Jak zwał, tak zwał - możliwe, że Jarek ma rację. SIZy - w zasadzie - skończyły się już dość dawno (no może z wyjątkiem Kunic), w momencie upadku prz.

Wiosenny forumowy jedynie mi się jeszcze z SIZem kojarzy.

Może faktycznie należałoby wymyślić unikalną forumową nazwę na spotkanie forumowiczów? (ale to chyba temat na inny wątek?).

Natomiast w kwestii tego rejsu, to posypuję głowę popiołem znacznie grubiej niż Zbieraj to robił kilka postów wyżej - gadając z Hanią rzuciłem pomysł SIZu na wodzie. Wymyśliłem nawet podobającą mi się nazwę "oceaniczny" :-) Hania może troszkę niezręcznie dała to ogłoszenie pisząc w temacie SIZ bez dodania rejs, ale idea iwentu (zaraz się Moniia za plugawienie j. angielskiego przyczepi) i tak mi się podoba.

Za ten post autor Maar otrzymał podziękowania - 3: Były user, Hania, Micubiszi
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 mar 2015, o 16:41 

Podziękował : 4528
Otrzymał podziękowań: 4281
Uprawnienia żeglarskie: mam, ale nie wiem po kiego...
Jaromir napisał(a):
Słowem:
1. Plujesz na mnie, pisząc jakobym umieścił gdziekolwiek "propozycję zabronienia czegoś, czyli cenzurę"
2. Kłamiesz jak nawiedzony, twierdząc jakoby wyrażam gdzieś swoją "opinię o używaniu bądź nie nazwy SIZ".
Poproszony o wskazanie wypowiedzi, które potwierdzały by twoje wyssane z palca, kłamliwe rewelacje - wykręcasz się nieudolnie i uciekasz w "EOT". Wygląda na dodatek na to, że oczekujesz, że będę spokojnie udawał, że wcale nie plujesz, nie kłamiesz i nie łżesz na mój temat, ale że to deszcz pada...

No cóż - byle czym rzeczywiście nie warto się chyba przejmować.
Jak widać - byle kim - tym bardziej.

a doktor kazał przytakiwać... :(

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 mar 2015, o 17:02 

Maar napisał(a):
Jak zwał, tak zwał - możliwe, że Jarek ma rację.

Jaką rukwa "rację"???
To można "mieć rację" deux et machina - w ogóle nie wygłosiwszy żadnej "racji"?
Ty też zwidy masz?

Jeżeli masz ochotę komentować takie poglądy, których co prawda nigdy nie wyraziłem, ale które kompletnie bez sensu i z sobie tylko znanej przyczyny usiłujesz mi przypisać - droga wolna. Śmiesznych nigdy dość...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 mar 2015, o 17:17 

Podziękował : 264
Otrzymał podziękowań: 976
Uprawnienia żeglarskie: KJ
Maar napisał(a):
Hania może troszkę niezręcznie dała to ogłoszenie pisząc w temacie SIZ bez dodania rejs
Tak było. Zmień Marku w tytule zamiast SIZ na rejs i będą wilki i owce całe. Na spotkania u mnie (nie na jachcie) znajdę sobie jaką inną własną nazwę. Niech SIZy pozostaną sobie SIZami w konwencji w jakiej je widzą ojcowie założyciele.

OH - tak się od dzisiaj nazywają spotkania w realu ze mnom , bez względu na miejsce spotkania. OHy są bezpłatne, każdy zostanie nakarmiony tym co aktualnie organizatorce chciało się przygotować. Wyrazy wdzięczności w postaci niżej wymienionej mile przyjmowane:
1. czekolada miętowa z migdałami (taka z Lidla za ca 4 zeta)
2. ptasie mleczko - ja nie lubię ale ukochany jak najbardziej cierpi
3. lody np. Grycana byle nie waniliowe i śmietankowe. Sorberty też są ok
4. chryzantemy każdego rodzaju
5. róże som fuj

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 mar 2015, o 17:21 

Podziękował : 2354
Otrzymał podziękowań: 3696
Uprawnienia żeglarskie: ***** ***
Jaromir napisał(a):
Jarek, jak w towarzystwie ktoś powie: "Wydaje mi się, że coś tutaj dziwnie pachnie" to jest to wyrażenie poglądu na temat zapachów, czy stwierdzenie: "Otwórz okno, bo kolesiowi tak walą skarpety, że zaraz się zrzygam"?
Jaromir kilkanaście postów wyżej napisał(a):
Wydawało mi się, że akurat tutaj nie będzie można bez protestu nazywać "SIZ-em" reklamy rejsu czarterowego z załogą bardziej czy mniej łapankową.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 mar 2015, o 17:32 

Podziękował : 1959
Otrzymał podziękowań: 2054
Uprawnienia żeglarskie: Kurde, no, brzydzę się sobą ale mam.
Ludzie czyście się szaleju objedli ?

Pisałem już, że nie znalazłem, nie ma ścisłej definicji określenia "SIZ" - więc tak po prawdzie można tak nazwać każde spotkanie internetowych żeglarzy. Niezależnie od tego, gdzie i w jakich okolicznościach się odbywa.

Nigdy nie było tak, że ilość uczestników nie była ogranioczona. Bo była. Pojemnością ośrodka, ilością miejsc noclegowych na jachtach. Rejs forumowy też można było nazwać SIZ-em.

Kazdy SIZ zanim stał się imprezą cykliczną był po raz pierwszy Miko i nikt nie protestował. :) Ten za dwa dni (poczytaj) też z założenia nie był imprezą cykliczną. Stał się nią, bo tak chcieliśmy. My. Forumowicze :D

Więc tak chłodnym okiem patrząc jest to dyskusja o niczym.

Katalizatorem został Jaromir, któremu z jakiś powodów nie spodobało się to, że na SIZ-ie zarobi jakieś pieniążki Hania.

I tu jest pies pogrzebany.

Jest to tym bardziej niezrozumiałe, ze na SIZ-ach zawsze ktoś zarabiał pieniądze, nikt nikogo do niczego nie zmuszał i to nasza sprawa, komu chcemy dać zarobić......

https://jachtdonkichot.pl/

A po nocy nadchodzi dzień... I niech już tak zostanie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 mar 2015, o 17:58 

Maar napisał(a):
Jaromir napisał(a):
Jarek, jak w towarzystwie ktoś powie: "Wydaje mi się, że coś tutaj dziwnie pachnie" to jest to wyrażenie poglądu na temat zapachów, czy stwierdzenie: "Otwórz okno, bo kolesiowi tak walą skarpety, że zaraz się zrzygam"?

To jest wyrażenie poglądów na temat zapachu.
Poza tym Twój przykład jest całkiem nierelewantny, bowiem zdanie konstrukcji "Wydaje mi się, że coś tutaj dziwnie pachnie" w ogóle z mojej strony nie padło. Padło zupełnie inne zdanie - mianowicie to zdanie, które sam cytujesz poniżej:
Maar napisał(a):
Jaromir kilkanaście postów wyżej napisał(a):
Wydawało mi się, że akurat tutaj nie będzie można bez protestu nazywać "SIZ-em" reklamy rejsu czarterowego z załogą bardziej czy mniej łapankową.

Jaki trzeba ćpać towar, że by w zacytowanych wyżej słowach słowach zobaczyć jakieś dążenie do "zabraniania" czegokolwiek, by wyczytać w nich chęć stosowania cenzury, by stwierdzić, że słowa te wyrażają jakąś "rację", albo choćby tylko próbę oceny sygnalizowanej zmiany zakresu znaczeniowego komentowanego pojęcia - nie chcę wiedzieć.
Tego ile jeszcze diabłów na główce szpilki specjaliści od czytania słów nigdy nie napisanych potrafią w przytoczonym wyżej cytacie wypatrzeć w przyszłości - też nie ciekawym.
Niemniej - jeżeli ktoś ma ochotę dzielnie walczyć z tymi moimi poglądami, których co prawda nigdy nie wyraziłem, ale które kompletnie bez sensu i bez przyczyny zechce mi przed walką przypisać - droga wolna. Śmiesznych ludzi nigdy dość.

PS. Jakby w tej zabawie komuś zabrakło narzędzi - mogę dostarczyć odpowiednie łopatki i foremki. Moja córka skończyła siedem lat i stwierdziła, że od pewnego czasu już nie wypada jej ich używać.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 mar 2015, o 18:12 

Podziękował : 102
Otrzymał podziękowań: 244
Uprawnienia żeglarskie: kj
Jaromir napisał(a):
Jaromir Rowiński aka pierdupierdu
Występuje na tym forum osobnik o ksywie "Bastard" - typ, który obrzucił mnie obrzydliwymi, zmyślonymi oskarżeniami ale nie potrafił ani ich udowodnić, ani przeprosić za swoje skurwysyństwo.
Dowód: viewtopic.php?p=356144#p356144
Jaromir, jakim prawem określasz opinię Bastarda "skurwysyństwem", równie dobrze wg tej zasady mogę nazwać Twoją stopkę pod postem obrażające Bastarda za czyste kurestwo. Czy do takiemu poziomu mamy się zniżać. Znam Bastarda osobiście, cenie sobie Jego kulturę osobistą i osobowość. Dlatego uważam, że nie można zostawić bez reakcji taki sposób oczerniania Bastarda na forum. Nie widzę w postach Bastarda obrzydliwych, zmyślonych oskarżeń ani "skurwysyństwa" za które miałby Ciebie przepraszać. Proponowałbym jednak z pewnym umiarem dobierać słowa, zwłaszcza gdy są niewspółmierne do opinii wyrażonej w poście.

Krzysztof Matuszewski

Za ten post autor Krzys otrzymał podziękowania - 7: Dlugi, Hania, Kurczak, Micubiszi, Milena, Pierwszy, Szpiszpak
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 mar 2015, o 18:14 

Podziękował : 90
Otrzymał podziękowań: 735
Uprawnienia żeglarskie: byle jaki jachtowy sternik morski
Słuchaj Jaromirze. Nie ma co dalej ciągnąć tego wątku w ten sposób, a ja pisząc to co napisałem naprawdę nie miałem zamiaru Cię obrazić. Ale jeśli czujesz się urażony moimi słowami to przepraszam.
OK?

http://www.waligorski.art/liryka.php?litera=b&nazwa=22
"Najważniejsze, że ocean jest duży, a Ameryka dokładnie w poprzek - nie da się nie trafić."

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 mar 2015, o 18:22 

Podziękował : 606
Otrzymał podziękowań: 5397
Jaromirze, rozumiem dyskusję, nawet ostrą, rozumiem emocje, rozumiem różnice poglądów, nawet skrajne.

Ale tym, co napisałeś w swojej stopce nie tylko przekroczyłeś granice dobrego smaku i poziomu kultury, ale - walnę Ci to wprost - niebezpiecznie zbliżyłeś się do granicy chamstwa.

A nie zdziwię się, jeśli niektórzy forumowicze uznają, że ją już przekroczyłeś.

Proszę - wyrzuć to ze stopki.

Za ten post autor Zbieraj otrzymał podziękowania - 2: Kurczak, skipbulba
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 mar 2015, o 18:24 

Bastard napisał(a):
Słuchaj Jaromirze. Nie ma co dalej ciągnąć tego wątku w ten sposób, a ja pisząc to co napisałem naprawdę nie miałem zamiaru Cię obrazić. Ale jeśli czujesz się urażony moimi słowami to przepraszam.
OK?

OK.
W przyszłości prosiłbym byś komentując albo oceniając moje słowa ograniczył się wyłącznie do tego, co moimi słowami rzeczywiście napisałem.
Innymi słowy - Twoje zdanie na temat tego co usiłujesz wyczytywać pomiędzy moimi słowami, mimo że nigdy tam nic nie pisałem - zachowaj proszę dla siebie.

* ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ *

Zbieraj napisał(a):
Jaromirze, rozumiem dyskusję, nawet ostrą, rozumiem emocje, rozumiem różnice poglądów, nawet skrajne.

Ale tym, co napisałeś w swojej stopce nie tylko przekroczyłeś granice dobrego smaku i poziomu kultury, ale - walnę Ci to wprost - niebezpiecznie zbliżyłeś się do granicy chamstwa.

Jeżeli nie zauważyłeś, że działałem w odpowiedzi na oszczerstwo - to trudno.

Ostatnio edytowano 4 mar 2015, o 18:26 przez Jaromir, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 mar 2015, o 18:26 

No cóż. Patrzę przez okno , a tu pełnia .........

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 mar 2015, o 18:27 

Podziękował : 63
Otrzymał podziękowań: 52
Uprawnienia żeglarskie: -
Kurczak napisał(a):
na SIZ-ach zawsze ktoś zarabiał pieniądze, nikt nikogo do niczego nie zmuszał i to nasza sprawa, komu chcemy dać zarobić.

Kto zarabiał ?! Organizator?

Kurczak napisał(a):
"SIZ" - więc tak po prawdzie można tak nazwać każde spotkanie internetowych żeglarzy. Niezależnie od tego, gdzie i w jakich okolicznościach się odbywa.

Nigdy nie było tak, że ilość uczestników nie była ogranioczona. Bo była. Pojemnością ośrodka, ilością miejsc noclegowych na jachtach. Rejs forumowy też można było nazwać SIZ-em

Kurczak, ile lat temu byłeś na swoim pierwszym SIZie? Mam wrażenie, że klepiesz głupoty, żeby klepać.

Ja byłam 8 lat temu, w Pucku, ludzi więcej niż miejsc noclegowych i tych na łódkach i tych w pokojach. Grubo ponad stu ludzi.
Nawet jeśli takie SIZy się już dawno skończyły, nazwa SIZ określa formę spotkania, że jest to spotkanie na lądzie, a nie rejs z ograniczoną ilością miejsc.
Już nie wspominając, że rząd sum którą trzeba wydać na SIZ nazwijmy lądowy, a tą którą trzeba wydać na rejs jest inna i nie każdego na to stać.

Za ten post autor Nadia otrzymał podziękowanie od: skipbulba
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 mar 2015, o 18:33 

Kurczak napisał(a):
Katalizatorem został Jaromir, któremu z jakiś powodów nie spodobało się to, że na SIZ-ie zarobi jakieś pieniążki Hania.

I tu jest pies pogrzebany.

Tak jest Kurczaczku, bardzo dobrze!!
I - przypominam:
Jaromir napisał(a):
Jeżeli ktoś ma ochotę dzielnie walczyć z tymi moimi poglądami, których co prawda nigdy nie wyraziłem, ale które kompletnie bez sensu i bez przyczyny zechce mi przed walką przypisać - droga wolna. Śmiesznych ludzi nigdy dość.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 mar 2015, o 18:36 

Na każdy SIZ kogoś stać , a innego nie. Maciek w zeszłym roku pisal, że go nie stać.....
Wiec nie opowiadaj Kasiu głupot :)

SIZ w Sulejowie jest ograniczony ilością miejsc w ośrodku "Dresso" i nikt nie odmawia mu prawa do tej nazwy.

Pisałem dzisiaj już chyba ze trzy razy, że nie ma definicji "SIZ" - u i nigdy nie było. Trudno wiec twierdzić , że coś wykracza za jego granice - bo trzeba najpierw te granice zdefiniować :)

I to jest clue sprawy....

A czy to ważne kto zarabia ? Ktoś zarabia :)

Jaromir napisał(a):

Jaromirze masz nas za półgłówków ? :)

Mnie też wpiszesz do stopki ? :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 mar 2015, o 18:44 

Podziękował : 606
Otrzymał podziękowań: 5397
Jarku, dziękuję. :respekt:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 mar 2015, o 18:50 

Podziękował : 675
Otrzymał podziękowań: 1715
Uprawnienia żeglarskie: j.st.m
Kurczaku, po pierwsze na żadnym znanym mi SIZ-ie nie zarabiał nikt z organizatorów. oczywiście zarabiał HOM w Pucku, LOK w Jastarni czy Dęby w Rucianem, ale nie zarabiali organizatorzy. Więc nie pitol głupot.
Po drugie "niestanie Maćka" nie wynika z tego, że ktoś z organizatorów zarabiał na tym, tylko z tego że czasem koszty są za wysokie.
Po trzecie dotychczasową zasadą SIZ-ów było organizowanie ich po kosztach. I staranne rozliczanie tych kosztów.
Maar, po pierwsze SIZ-y są i działają. Nadal działa Zatokowy, nadal działa Targowy i nadal działa Późnojesienny. każda z tych imprez ma swoją specyfikę i nie każdemu odpowiada, ale to dobrze. gdyby wszystkie były takie same to byłby nudne.
Po drugie zgadzam się z sugestią, że dla zaproponowanej przez Hanię imprezy lepiej pasowałaby nazwa "rejs forumowy".

Po siedemnaste - Nie sugeruję,że Hania cokolwiek na tym miała zarabiać, bo nie wiem.
I po któreśtamzkolei - Kurwa! Pojebało Was!!! Na prawde nie macie o co na siebie pysków wydzierać, noży ostrzyć i pałek z lasu wycinać??!!

---
O!...

Za ten post autor skipbulba otrzymał podziękowania - 2: Marian Strzelecki, piotr6
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 mar 2015, o 18:52 

Basta tej durnej dyskusji !
Nazwałam niezręcznie ? to PRZEPRASZAM obrońców SIZów !
Popiołem się nie obsypię bo nie widzę takiego powodu. Najpierw niech się posypie ten od noclegów w pensjonacie , ten od garkuchni , ten co SIZowcom wynajmuje łódki.
I co z tego , że jestem organizatorem i jednocześnie uczestnikiem ? Zakaz łączenia "funkcji" ? Brak transparentności kalkulacji ? W najdroższej wersji koszt 2 dni to 400 stówy. To wyjazd na lądowy SIZ wcale tańszy nie jest.

Marku - jak taka możliwość jest zmień tytuł, jak nie to wydziel ogłoszenie i tyle. I sorry, że Ci głowę zawracam.

zmieniłem tytuł na "Planujemy wrześniowy rejs forumowy OH (Odwiedziny Hani)"[skipcio]

Za ten post autor Hania otrzymał podziękowanie od: Kefas
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 mar 2015, o 19:02 

Maciek pisałem nie wiem ile razy, że na SIZ-ach ktoś zarabiał. I to jest w 100 % prawda. Sam to potwierdziłeś. Zarabia Dresso, Pod Dębem, HOM ....
Napisałem tylko, że nie ma dla mnie różnicy czy właściciel obiektu czy organizator i jednocześnie właściciel :)

OK. Skończmy tą źenującą dyskusję :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 mar 2015, o 19:05 

Kurczak napisał(a):
Jaromir napisał(a):

Jaromirze masz nas za półgłówków ? :)

Kto to jest "nas"?
Ciebie mam jedynie za osobę, która usiłuje walczyć z tymi moimi poglądami, których co prawda nigdy nie wyraziłem, ale które kompletnie bez sensu i bez przyczyny mi przypisuje.

Kurczak napisał(a):
Mnie też wpiszesz do stopki ?

Jeżeli nakłamiesz, jakobym chciał sobie coś ocenzurować albo stwierdzisz, że nawołuję do zabraniania czegoś - mimo, że wcale tego nie robiłem - tak.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 mar 2015, o 19:06 

Podziękował : 675
Otrzymał podziękowań: 1715
Uprawnienia żeglarskie: j.st.m
Kurczak napisał(a):
Napisałem tylko, że nie ma dla mnie różnicy czy właściciel obiektu czy organizator i jednocześnie właściciel
Dla mnie ma różnicę, ale to nie powód do takiej afery.

---
O!...

Za ten post autor skipbulba otrzymał podziękowanie od: Nadia
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 mar 2015, o 19:14 

Dziękuję za zmianę tytułu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 mar 2015, o 19:24 

Podziękował : 370
Otrzymał podziękowań: 1279
skipbulba napisał(a):
Kurwa! Pojebało Was!!! Na prawde nie macie o co na siebie pysków wydzierać, noży ostrzyć i pałek z lasu wycinać??!!

muszę zgłosić ten post do moderacji :D , jako wyraz normalności i zdrowego rozsądku,
Rzadkie wydarzenie warto pamiętać

skipbulba napisał(a):
Nie sugeruję,że Hania cokolwiek na tym miała zarabiać, bo nie wiem.

Niech zarabia :D jak się komuś to nie podoba to niech nie jedzie i już.
Nikt siłą nikogo nie zaciąga do niczego .

ps. z propozycji rejsu nie skorzystam ale zupełnie z innych powodów, nie związanych zresztą z właścicielką jachtu

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 mar 2015, o 21:26 

Podziękował : 1767
Otrzymał podziękowań: 4263
Uprawnienia żeglarskie: nie podano
skipbulba napisał(a):
Kurwa! Pojebało Was!!! Na prawde nie macie o co na siebie pysków wydzierać, noży ostrzyć i pałek z lasu wycinać??!!

Gorzej niż w politycznym :mrgreen:
Czytałem i z postu na post oczy mi się szersze robiły.

Ale obawiam się, że takich dyskusji będzie więcej. Zawsze pojawia się problem, gdy ktoś na czymś zarabia. Nigdy się nie dowiemy, czy dana osoba (tylko uwaga, nie mam Hani na myśli, ale ogólnie!) coś robi bo chce robić czy dlatego, że chce zarobić.
Granica między informowaniem a reklamowaniem swoich usług jest czasami bardzo cienka.

Podam siebie jako przykład. Jeżeli szukam ludzi do załogi na swój jacht, to szukam naprawdę niekomercyjnie, bo nie zarabiam na tym złotówki. Czyli ogłoszenie jest czyste, że tak to określę.

A co, jeżeli zapraszam na regaty Gryfu? Zarabiać na tym nie zarabiam ani grosza, klub także nie. Ale przecież zależy nam/mnie na frekwencji. Więc czy moje ogłoszenie jest całkiem bezinteresowne? Zastanawiałem się już nad tym i zaprawdę powiadam wam - temat jest śliski.

Jaki z tego wniosek? Dając ogłoszenie, w kórym pojawiają się pieniądze (ale nie tylko, patrz regaty), trzeba rzecz dobrze przemyśleć. Żeby jak najmniej było punktów spornych.
Czego wszystkim nam życzę.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 mar 2015, o 21:34 

Podziękował : 370
Otrzymał podziękowań: 1279
waliant napisał(a):

a wiesz,że mi też :D

waliant napisał(a):
Jaki z tego wniosek?

nie wiesz?

waliant napisał(a):
Żeby jak najmniej było punktów spornych.

na tym forum,taka uroda :D będą rzeczy sporne zawsze, nawet jakby Hanka płaciła za rejsy na jej jachcie

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 mar 2015, o 22:22 

Podziękował : 1335
Otrzymał podziękowań: 2622
Uprawnienia żeglarskie: wszelakie : )
waliant napisał(a):
Ale obawiam się, że takich dyskusji będzie więcej.

Na to wyglada.
Ani chybi to dlatego, ze juz sie - od dluzszego czasu - na forum nie udzielam: Za moich czasow az tak jeszcze nie bylo... No, w kazdym razie rzadziej. :roll: ;)
Weterantz ( ze stosownymi wyrazami oczywiscie! :D )

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 mar 2015, o 22:47 

Podziękował : 93
Otrzymał podziękowań: 87
Uprawnienia żeglarskie: wioślarz, majtek żeglugi pontonowej
Ahoj!

Kurczak napisał(a):
Rejsy forumowe, to też forma SIZ-u ...:D

wszystko by było ok. gdyby dla odmiany nazwać to:
RIZ- rejs forumowych żeglarzy i za rok powtórzyć.

pozdrwiam
Lech

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 139 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona