Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 28 lip 2025, o 13:01

Autor Wiadomość
PostNapisane: 16 cze 2015, o 18:53 

Podziękował : 0
Otrzymał podziękowań: 0
Uprawnienia żeglarskie: nie podano
Zapraszam na rejs po Bałtyku wzdłuż brzegów Litwy, Łotwy, Estonii Finlandii oraz Szwecji.
Popłyniemy jachtem S/y Endaxi jest to 8 osobowy jacht klasy oceanicznej. Uwaga jest to rejs niekomercyjny.
Terminy rejsu:
Etap I od 01.08.2015 do 15.08.2015 Gdańsk - Tallin
Etap II od 15.08.2015 do 29.08.2015 Tallin – Gdańsk
Cena rejsu to 1100zł za 2 tygodnie kojowego. Dodatkowo dojdą składkowo opłaty portowe i paliwo około 400zł. Wyżywienie około 400zł i dojazd z albo do Tallina 250zł. Wszystkie nadwyżki jak i kaucja będą zwracane po rejsie.
Trasa rejsu: trasa rejsu jest tylko luźną koncepcją i będzie modyfikowana w trakcie rejsu w zależności od pogody i propozycji załogi.
Etap pierwszy startuje w Gdańsku i płyniemy w stronę Rygi. Po drodze pewnie zahaczymy jakiś mniejszy porcik w Łotwie. Z Rygi popłyniemy miedzy Estonią a Wyspami Saaremaa, Hiiuma zahaczając przy okazji jakiś porcik, może 2. Stamtąd jeśli starczy czasu będziemy się kierować na Wyspy Alandzkie a dalej do Helsinek, stamtąd już prosta droga do Tallina.
Etap drugi zaczynamy w Tallinie. Na początek kierunek to Helsinki a dalej popłyniemy do Sztokholmu a następnie wzdłuż wybrzeża szwedzkiego zaczniemy się zbliżać do Gdańska po drodze odwiedzając porty według naszych bieżących potrzeb i życzeń (np. Gotlandia Oland, a jak dobrze nam powieje to i może Bornholm odwiedzimy, no a potem port końcowy Gdańsk).
Zainteresowanych proszę o kontakt mejlowy lub telefoniczny
Email: Gpawel3@gmail.com
Tel. 793-783-762
Zapraszam na rejs

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 18 cze 2015, o 14:13 

Podziękował : 4
Otrzymał podziękowań: 6
Uprawnienia żeglarskie: k.j.
gpawel3 napisał(a):
Uwaga jest to rejs niekomercyjny
Co oznacza zacytowane zdanie? Czym różni się ten "rejs niekomercyjny" od rejsów komercyjnych i jakie ta różnica ma znaczenie dla członka załogi, który zgłosi się, po przeczytaniu twojego ogłoszenia?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 19 cze 2015, o 19:38 

Podziękował : 0
Otrzymał podziękowań: 0
Uprawnienia żeglarskie: nie podano
to nie jest rejs organizowany przez firmę w celach zarobkowych tylko przeze mnie dla moich znajomych w ramach rekreacji i nie zarabiam na nim. a że znajomych chętnych na rejs mam mniej niż miejsc na rejsie to poszukuje nowych znajomych

jakie ma to znaczenie dla członków załogi przede wszystkim mniej płacicie, człowiek który prowadzi rejs nie jest tu w pracy tylko na wakacjach a i najważniejsze jak ci się coś nie spodoba to nie masz firmy którą możesz zaskarżyć np. w ofercie były helsinki a my do nich nie zawitaliśmy. Na tym rejsie będziesz mi mógł to powiedzieć tylko prosto twarz a ja ci wytłumaczę że np pogoda albo wybraliśmy inny port a przy komercyjnym rejsie jak zaskarżysz firmę wytłumaczy ci to samo sąd

ja bym to powiedział tak jak jedziesz góry to wynajmujesz wycieczkę w biurze podróży czy zbierasz grupkę znajomych i jedziesz. Teraz odpowiedz sobie na pytanie czy na rejs wolisz jechać z grupką znajomych czy wolisz mieć za sobą firmę. prywatnie byłem na jednych i drugich rejsach i moim zdaniem nie komercyjne rejsy są lepsze mniej człowiek się spina i nie trafiają się ludzie którzy pojawili się na rejsie z przypadku z zasadą ja płacę ja wymagam byłem już na rejsie na którym laska prze kilak godzin gadała z firmą że ona nie po to płaciła kupę kasy żeby robić śniadanie i stawiać żagle o psiej wachcie nie wspomnę.

Mam nadzieje że już rozumiesz czym się kierowałem pisząc że to rejs nie komercyjny i jak byś chciał pojechać z grupką znajomych na rejs to serdecznie zapraszam z tym że zostały już tylko miejsca tylko na drugi Etap

Pozdrawiam

Paweł Gacek

Odpowiedz z cytatem