Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 16 sie 2025, o 21:26

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 582 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 19 wrz 2016, o 16:07 

Podziękował : 503
Otrzymał podziękowań: 325
Uprawnienia żeglarskie: Wszystkie jakie mam, kupiłem sam...
mayenna napisał(a):
Tylko nadal nie wiem jak przemycić, circa jedną świnię w bagażu, przez służby celne na lotnisku....

Umów się z założycielem wątku na lot. Sama Ci przejdzie, nie cza będzie jej przemycać w bagażu... :-P :rotfl:

Za ten post autor Ognisty Szkwał otrzymał podziękowania - 2: Były user, Seba
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 19 wrz 2016, o 16:42 

Podziękował : 1
Otrzymał podziękowań: 1
Uprawnienia żeglarskie: potrzebne
Stara Zientara napisał(a):
starywyga napisał(a):
Nie rozliczasz kasy jachtowej na koniec rejsu

Nie cytuj bzdur bo sam wiesz , ze kasy nie rozliczyles,a twoj pan pryncypal moze pisac co chce wolno mu.Malo tego nie rozliczyles sie z 3 osobami ktore zeszly 2 dni wczesniej.

* ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ *

Chyba czedu wstydzi się opublikować odpowiedź z CWM.

Ale donosiku do Urzędu Wojewódzkiego nie wstydził się napisać.

Twoja fundacja nie odpowiada na pisma polecone przez 5 miesiecy . To pomoglo. :mrgreen:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 19 wrz 2016, o 17:46 

Podziękował : 14
Otrzymał podziękowań: 68
Uprawnienia żeglarskie: nie podano
starywyga napisał(a):
Ponieważ Czesław Duda w osobach czewu, starywyga, szkwał i ja też tam byłem ociąga się z opublikowaniem odpowiedzi, którą otrzymał od armatora na swoje zażalenie, to ja zamieszczę tu jej kawałek (na początek).

Oj tam ,oj tam kolesie z fundacji cie bronia nic dziwnego.Nikt cie tutaj nie obraza,a
na dobre imie trzeba sobie zasluzyc,a ty zamieszczasz na swoim facebooku bzdurne , nieprawdziwe info https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
§ 9. Terminy, wysokości wpłat i numery kont do wpłaty ceny REJSU są określone UMOWĄ. Zaliczka na kasę jachtową, w wysokości równowartości w uzgodnionej walucie, nie mniej niż 10 EURO za dzień REJSU, o ile nie umówiono się inaczej, winna być wpłacona do kapitana najpóźniej w dniu rozpoczęciu REJSU. Ostateczne rozliczenie kasy jachtowej następuje w ostatnim dniu rejsu.
A "wypierdalaj z MOJEGO jachtu" to nic tylko cytat dobrego imienia.To tylko kilka powodow,ze w moich pieknych oczach nie zaslugujesz na dobre imie.

Rozumiem, że teraz taki trend, aby każde zgromadzenie, którego decyzja nam sie nie podoba i jest nie po naszej myśli, nazywać "kolesiami", ale sam widzisz, że nawet na forum trudno o zrozumienie twoich racji bo argumenty masz takie nieco mało przekonujące (delikatnie mówiąc).
Możliwe jest, że kasa jachtowa została wydana do ostatniego grosza bo zakupy robi sie jednak nieco wcześniej niż 2 dni przed końcem rejsu, a i opłaty portowe też trzeba płacić, mimo rezygnacji części załogi. Podobnie inne wydatki wspólne. Moim zdaniem 2 dni przed końcem rejsu to z kasy jachtowej już nic nie powinno zostać, chyba że naliczone było z 'górką'. Sądząc jednak po kwocie zrzutki to tam nie zaszaleliście ( a jeszcze jak się odejmie z tej kasy to co wysępiliście za prowiant niezamawiany to już w ogóle...). O jakim wg ciebie rozliczeniu może być mowa? Jakiej kwoty się domagasz? Bo chyba sobie przekalkulowałeś i wiesz mniej więcej ile twoim zdaniem powinno zostać?

Pozostaje jedynie ewentualna kwestia przeprosin za to sławetne 'w..dalaj". A i tu jakby to juz chyba padło bo Ziętara przyznał, że go poniosło i zawiodła dyplomacja, co wydaje się być zrozumiałe, bo po tym co prezentujesz tutaj, po tych donosach i skargach, ogólnym szarganiu dobrego imienia (bo wiesz pewnie że na drodze prawnej nie masz szans) to ja się Zientarze nie dziwię.
Ale może wnieś sprawę cywilna do sądu i tam sobie wyjaśnicie w czterech ścianach nieporozumienia bo to co robisz podpada pod stalking i ja, na miejscu Zientary, zawiadomiłabym stosowne służby.

Za ten post autor mayenna otrzymał podziękowania - 8: burbon, Były user, Colonel, markrzy, nauaag, Ognisty Szkwał, Stara Zientara, Zielony Tygrys
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 19 wrz 2016, o 18:47 

Podziękował : 5574
Otrzymał podziękowań: 2184
Uprawnienia żeglarskie: prawo człowieka wolnego
Od jutra zacznę formalnie zgłaszac wszystkie posty chama

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 19 wrz 2016, o 18:51 
*** Ban ***

Podziękował : 455
Otrzymał podziękowań: 766
Uprawnienia żeglarskie: mam
Colonel napisał(a):
Od jutra zacznę formalnie zgłaszac wszystkie posty chama

zgłoś też swój - powinieneś mieć onfo - że post zawiera lokowanie produktu :rotfl:

"Są dwie naprawdę bezgraniczne rzeczy - Wszechświat i ludzka głupota; co do Wszechświata nie jestem całkiem pewien. Albert Einstein

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 19 wrz 2016, o 19:39 

Podziękował : 5574
Otrzymał podziękowań: 2184
Uprawnienia żeglarskie: prawo człowieka wolnego
Dołączasz?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 19 wrz 2016, o 19:41 

mayenna napisał(a):
starywyga napisał(a):
Ponieważ Czesław Duda w osobach czewu, starywyga, szkwał i ja też tam byłem ociąga się z opublikowaniem odpowiedzi, którą otrzymał od armatora na swoje zażalenie, to ja zamieszczę tu jej kawałek (na początek).

Oj tam ,oj tam kolesie z fundacji cie bronia nic dziwnego.Nikt cie tutaj nie obraza,a
na dobre imie trzeba sobie zasluzyc,a ty zamieszczasz na swoim facebooku bzdurne , nieprawdziwe info https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
§ 9. Terminy, wysokości wpłat i numery kont do wpłaty ceny REJSU są określone UMOWĄ. Zaliczka na kasę jachtową, w wysokości równowartości w uzgodnionej walucie, nie mniej niż 10 EURO za dzień REJSU, o ile nie umówiono się inaczej, winna być wpłacona do kapitana najpóźniej w dniu rozpoczęciu REJSU. Ostateczne rozliczenie kasy jachtowej następuje w ostatnim dniu rejsu.
A "wypierdalaj z MOJEGO jachtu" to nic tylko cytat dobrego imienia.To tylko kilka powodow,ze w moich pieknych oczach nie zaslugujesz na dobre imie.

Rozumiem, że teraz taki trend, aby każde zgromadzenie, którego decyzja nam sie nie podoba i jest nie po naszej myśli, nazywać "kolesiami", ale sam widzisz, że nawet na forum trudno o zrozumienie twoich racji bo argumenty masz takie nieco mało przekonujące (delikatnie mówiąc).
Możliwe jest, że kasa jachtowa została wydana do ostatniego grosza bo zakupy robi sie jednak nieco wcześniej niż 2 dni przed końcem rejsu, a i opłaty portowe też trzeba płacić, mimo rezygnacji części załogi. Podobnie inne wydatki wspólne. Moim zdaniem 2 dni przed końcem rejsu to z kasy jachtowej już nic nie powinno zostać, chyba że naliczone było z 'górką'. Sądząc jednak po kwocie zrzutki to tam nie zaszaleliście ( a jeszcze jak się odejmie z tej kasy to co wysępiliście za prowiant niezamawiany to już w ogóle...). O jakim wg ciebie rozliczeniu może być mowa? Jakiej kwoty się domagasz? Bo chyba sobie przekalkulowałeś i wiesz mniej więcej ile twoim zdaniem powinno zostać?

Pozostaje jedynie ewentualna kwestia przeprosin za to sławetne 'w..dalaj". A i tu jakby to juz chyba padło bo Ziętara przyznał, że go poniosło i zawiodła dyplomacja, co wydaje się być zrozumiałe, bo po tym co prezentujesz tutaj, po tych donosach i skargach, ogólnym szarganiu dobrego imienia (bo wiesz pewnie że na drodze prawnej nie masz szans) to ja się Zientarze nie dziwię.
Ale może wnieś sprawę cywilna do sądu i tam sobie wyjaśnicie w czterech ścianach nieporozumienia bo to co robisz podpada pod stalking i ja, na miejscu Zientary, zawiadomiłabym stosowne służby.

Jest regulamin ,jest napisane rozliczyc kase,JEST. to jego obowiazkiem BYLO rozliczyc
3360$ ( 5 portow w tym 2 na Kubie)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 19 wrz 2016, o 19:42 
*** Ban ***

Colonel napisał(a):
Dołączasz?

do ?

"Są dwie naprawdę bezgraniczne rzeczy - Wszechświat i ludzka głupota; co do Wszechświata nie jestem całkiem pewien. Albert Einstein

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 19 wrz 2016, o 20:22 

Podziękował : 2355
Otrzymał podziękowań: 3697
Uprawnienia żeglarskie: ***** ***
Seba, Colonel - DAJCIE SPOKÓJ, bo ban :-)

... albo przynajmniej zostaniecie wciągnięci na listę urzędu wojewódzkiego :-)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 19 wrz 2016, o 20:58 

Podziękował : 4186
Otrzymał podziękowań: 1876
Uprawnienia żeglarskie: ...
starywyga napisał(a):
Jest regulamin

A nie jest napisane, że wkład do kasy jachtowej wnosimy na burcie przy zaokrętowaniu gotówką, a nie kiełbasą? I skąd wiesz, że nie rozliczył, skoro jak ustaliliśmy wyp...ś wcześniej? I po raz fafnasty, skoro już wiemy, że prócz rodziny nikt cię podpisem nie wsparł - pozostali załoganci skomentowali jakoś twoje pisarstwo do armatora? Armator coś w odpowiedzi o tym wspomina? No napisz... Nie rób z nas idiotów...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 19 wrz 2016, o 21:08 

Podziękował : 3740
Otrzymał podziękowań: 2061
Uprawnienia żeglarskie: papierowe
Yigael w ostatnim zdaniu pomyliłeś osoby i liczby.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 19 wrz 2016, o 21:14 
*** Ban ***

Yigael napisał(a):
starywyga napisał(a):
Jest regulamin

A nie jest napisane, że wkład do kasy jachtowej wnosimy na burcie przy zaokrętowaniu gotówką, a nie kiełbasą? I skąd wiesz, że nie rozliczył, skoro jak ustaliliśmy wyp...ś wcześniej? I po raz fafnasty, skoro już wiemy, że prócz rodziny nikt cię podpisem nie wsparł - pozostali załoganci skomentowali jakoś twoje pisarstwo do armatora? Armator coś w odpowiedzi o tym wspomina? No napisz... Nie rób z nas idiotów...

przestań . :cool: faktów nie znasz ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 19 wrz 2016, o 21:56 

Podziękował : 357
Otrzymał podziękowań: 299
Uprawnienia żeglarskie: kpt. jacht.
Seba napisał(a):
przestań . faktów nie znasz

Mistrz ciętej riposty ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 19 wrz 2016, o 22:18 

Podziękował : 700
Otrzymał podziękowań: 231
Uprawnienia żeglarskie: jsm
Moim zdaniem w tym wątku, wyczerpaliśmy wszystko co z żeglarskiego punktu widzenia jest interesujące. Reszta jest karmieniem TROLA.

Za ten post autor Leszek otrzymał podziękowanie od: Colonel
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 19 wrz 2016, o 23:31 

Zielony Tygrys napisał(a):

Nie, nie pomyliłem Tygryso. Bardzo precyzyjnie je sformułowałem.

Seba napisał(a):
przestań . faktów nie znasz

Właśnie dlatego tak je sformułowałem, że znam fakty. I Czesław Duda doskonale to wie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 19 wrz 2016, o 23:57 

Podziękował : 3102
Otrzymał podziękowań: 2702
Uprawnienia żeglarskie: młodszy marynarz śródlądowy
Yigael napisał(a):
pozostali załoganci skomentowali jakoś twoje pisarstwo do armatora? Armator coś w odpowiedzi o tym wspomina?

Załączniki:
_cwm.jpg
_cwm.jpg [ 164.15 KiB | Przeglądane 5371 razy ]

m/y „Wymówka”, POL000KA6
SPG5479, MMSI 261003664

Za ten post autor Stara Zientara otrzymał podziękowania - 2: Były user, Colonel
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 20 wrz 2016, o 06:02 
Yigael napisał(a):
Zielony Tygrys napisał(a):

Nie, nie pomyliłem Tygryso. Bardzo precyzyjnie je sformułowałem.

Pomyliłeś. Tutaj :
Yigael napisał(a):
Nie rób z nas idiotów...

Powinno być nie rób z siebie idioty. :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 20 wrz 2016, o 07:08 

Podziękował : 0
Otrzymał podziękowań: 2
Uprawnienia żeglarskie: jsm
Czesławie Dudo- śledzę ten wątek od początku i w końcu nie wytrzymałem. Twojemu zachowaniu się kompletnie nie dziwię . Taki byłeś i jak widzę takim zostałeś. Zastanów się "kapitanie " czy warto było dla wyimaginowanych, groszowych, żądań spalić się kompletnie w środowisku żeglarskim. Co ja piszę!!!! Dla Ciebie cały świat żeglarski to jedna i ta sama załoga od lat ,żeglująca tylko w jednym celu. Masz wyrobioną , totalnie, negatwyną opinię w środowisku rybnickich żeglarzy. Dlaczego nie robisz nic , aby ją poprawić tylko dalej się pogrążasz? Skąd ten pęd do samounicestwienia? A może wybierasz się już na żeglarską emeryturę i cała reszta świata Ci zwisa? Jeśli tak -to muszę Cię pochwalić, wybrałeś najszybszą drogę. Morskie wody uwolnią się wreszcie od takich kapitanów jak Ty.
Pozdrów brata. Swoją drogą zastanawiam się , czy on wie w co go wrobiłeś?

Za ten post autor delvac otrzymał podziękowania - 2: Były user, Colonel
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 20 wrz 2016, o 07:40 

Podziękował : 1364
Otrzymał podziękowań: 1257
Uprawnienia żeglarskie: sternik mieliźniany
Kto mnie zna to wie ze trudno mnie zdenerwować. Jednak wcale się nie dziwie Wojtkowi że powiedział jak powiedział bo sam mam ochotę napisac temu panu dokładnie to samo :evil:

"Bałtyk nocą skłania do przemyśleń.Ciemno i tylko woda dookoła.Czasem jakieś światełko w oddali, które szybko znika.Szum wiatru w olinowaniu i bulgot wody od dzioba jachtu." cytat z drugiego tomu " Przygód na Morzu"

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 20 wrz 2016, o 08:13 

Podziękował : 14
Otrzymał podziękowań: 68
Uprawnienia żeglarskie: nie podano
starywyga napisał(a):

Jest regulamin ,jest napisane rozliczyc kase,JEST. to jego obowiazkiem BYLO rozliczyc
3360$ ( 5 portow w tym 2 na Kubie)

Zwyczajowo rozlicza się na koniec rejsu kasę która została. Jak nic nie zostało to nic się nie rozlicza. Zrozumiałam, że ty oczekujesz, że Zientara pokaże ci faktury. Otóż nie ma zwyczaju, ani obowiązku, prowadzić księgowości wydatków na jedzenie. W takim przypadku ty nie dostałbyś zwrotu za część zakupów bo nie jesteś w stanie wystawić faktury - paragon nie jest dowodem księgowym.
Niew masz prawa też domagać się rozliczenia pieniędzy wpłaconych przez innych uczestników rejsu, ewentualnie swoich, a to z pewnością nie była kwota przeszło 3 tys dolarów.
Dostałeś odpowiedź od organizatora rejsu, a nadal osobiście nękasz kapitana To jest naruszenie dóbr osobistych. Zdajesz sobie sprawę z możliwych konsekwencji?
I faktycznie: w środowisku żeglarskim jesteś spalony - nie tylko w Rybniku.

Z ciekawości: ta kobieta, z którą byłeś, jeszcze z tobą jest? Wie, co robisz w tej sprawie? Bo mnie osobiście już na etapie przemycania żarcia i wciskania go innym załogantom było by za ciebie wstyd. To trochę jak pójść na proszone przyjęcie, przynieść swoje żarcie i kazać gospodarzom za nie płacić....

Za ten post autor mayenna otrzymał podziękowania - 3: Były user, Colonel, Zielony Tygrys
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 20 wrz 2016, o 08:37 

Podziękował : 4538
Otrzymał podziękowań: 4289
Uprawnienia żeglarskie: mam, ale nie wiem po kiego...
mayenna napisał(a):
pójść na proszone przyjęcie, przynieść swoje żarcie i kazać gospodarzom za nie płacić....
Niektórzy tak mają... :mrgreen: :-P :rotfl:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 20 wrz 2016, o 08:52 
delvac napisał(a):
Czesławie Dudo...ciach

Twój post niewiele odbiega od poziomu postów Czesława Dudy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 20 wrz 2016, o 10:03 

Wert23 napisał(a):
Powinno być nie rób z siebie idioty.

A dasz wiarę, że nie? Zainteresowany wie dlaczego.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 20 wrz 2016, o 10:13 
No..nie.
Miał prawo złożyć reklamację. Dostał odpowiedź. Może pójść do sądu. Wciąga osoby trzecie, które później wyraziły swoją opinię na piśmie. Posługuje się szkalowaniem, niedomówieniami. Ze mnie idioty nie zrobi tymi wpisami na forum, najwyżej z siebie.
Chyba, że to się tyczy uczestników rejsu, którzy byli świadkami i niby poparli pismo. Wtedy to jest uprawnione. ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 20 wrz 2016, o 11:33 

Yigael napisał(a):
starywyga napisał(a):
Jest regulamin

Nie bede robil bo jestescie :kiss:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 20 wrz 2016, o 11:49 

delvac napisał(a):
Czesławie Dudo- śledzę ten wątek od początku i w końcu nie wytrzymałem. Twojemu zachowaniu się kompletnie nie dziwię . Taki byłeś i jak widzę takim zostałeś. Zastanów się "kapitanie " czy warto było dla wyimaginowanych, groszowych, żądań spalić się kompletnie w środowisku żeglarskim. Co ja piszę!!!! Dla Ciebie cały świat żeglarski to jedna i ta sama załoga od lat ,żeglująca tylko w jednym celu. Masz wyrobioną , totalnie, negatwyną opinię w środowisku rybnickich żeglarzy. Dlaczego nie robisz nic , aby ją poprawić tylko dalej się pogrążasz? Skąd ten pęd do samounicestwienia? A może wybierasz się już na żeglarską emeryturę i cała reszta świata Ci zwisa? Jeśli tak -to muszę Cię pochwalić, wybrałeś najszybszą drogę. Morskie wody uwolnią się wreszcie od takich kapitanów jak Ty.
Pozdrów brata. Swoją drogą zastanawiam się , czy on wie w co go wrobiłeś?

Tutaj nie pisze srodowisko zeglarskie, tutaj pisze TWA,a o moje sie nie martw.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 20 wrz 2016, o 12:20 

Podziękował : 64
Otrzymał podziękowań: 23
Uprawnienia żeglarskie: Żeglarz Jachtowy
Co tu się wyprawia? Wstyd...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 20 wrz 2016, o 12:31 

Podziękował : 1364
Otrzymał podziękowań: 1257
Uprawnienia żeglarskie: sternik mieliźniany
starywyga napisał(a):
tutaj pisze TWA
Tyś sie przypadkiem jakąś brzozą w głowę nie uderzyłeś? :roll:

"Bałtyk nocą skłania do przemyśleń.Ciemno i tylko woda dookoła.Czasem jakieś światełko w oddali, które szybko znika.Szum wiatru w olinowaniu i bulgot wody od dzioba jachtu." cytat z drugiego tomu " Przygód na Morzu"

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 20 wrz 2016, o 12:42 

Podziękował : 918
Otrzymał podziękowań: 237
Uprawnienia żeglarskie: jkżb
Micubiszi napisał(a):
Tyś sie przypadkiem jakąś brzozą w głowę nie uderzyłeś?

Zjadł po prostu swoją kiełbasę z rejsu :-D

Za ten post autor reed otrzymał podziękowanie od: Były user
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 20 wrz 2016, o 13:10 

starywyga napisał(a):
Yigael napisał(a):
starywyga napisał(a):
Jest regulamin

Nie bede robil bo jestescie :kiss:

Masz rację Czesławie Dudo. Trzeba być idiotą kompletnym, żeby z tobą rozmawiać. Lepiej dziwować się z dystansu. Mniej czuć wtedy.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 582 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20  Następna strona