Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 12 wrz 2025, o 03:32

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 147 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 26 lis 2010, o 10:21 

Podziękował : 105
Otrzymał podziękowań: 46
Jurmak napisał(a):
Tomek Janiszewski napisał(a):
Wyborcom "Rosomaka" pogratulować nowego wiceprezydenta! :evil:

Dlaczego kłamiesz?

Ze co mianowicie? Doradcę do spraw polityki wschodniej sobie znalazł, psiakrew :evil: Jest jeszcze generał Florian Siwicki minister obrony w rządzie Mazowieckiego/Kiszczaka u którego "Rosomak" terminował w randze wiceministra - na kolejnego doradcę byłby jak znalazł.
Cytuj:
Spodobała mi się odpowiedź Komorowskiego, że to on w czasach komuny siedział w więzieniu a Kaczyński nie bardzo... Tak, wiem zgodnie z PiS linią mi odpowiesz, że więzienie wtedy to były wczasy...

Nie, zgodnie z linią PiS odpowiem Ci zupełnie inaczej. Otóż za rządów Jaruzelskiego/Mazowieckiego/Kiszczaka/Siwickiego/Komorowskiego gdy intelekutualistyczni gęgacze (dziś trafnie określani mianem wykształciuchów) głosili że pora odkreślić przeszłość grubą kreską - dzisiejsze środowisko PiS domagało się ukarania winnych zbrodni komunistycznych, i zadośćuczynieniu ofiarom represji. Wówczas owi gęgacze zarzucali dopominającym się o elementarną sprawiedliwośc... kombatanctwo. To w takim razie czym jest postawa jaką prezentuje obecnie cytowanymi przez Ciebie słowami "Rosomak"?

Carlo napisał(a):
Kto wiatr sieje, ten burzę zbiera. Prezes nawołuje do obywatleskiego nieposłuszeństwa to później barierki trzeba stawiać.

Zdam relację! Może mnie nie zamkną.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 26 lis 2010, o 10:27 

Podziękował : 162
Otrzymał podziękowań: 321
Uprawnienia żeglarskie: -)
Za Macierewiczem który już kiedyś pokazał jak się rozliczać z "nie swoimi" naprzód marsz!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 26 lis 2010, o 10:35 

Podziękował : 452
Otrzymał podziękowań: 942
Uprawnienia żeglarskie: wystarczające
*O ile obecna władza, w przeciwieństwie do wszystkich poprzednich ekip nie skieruje policji tam gdzie stało ZOMO aby tradycyją już manifestację uniemożliwić.

A mógbyś wskazać choć jeden taki przypadek ?
Natomiast pragnę Ci przypomnieć, że to poprzednia władza w Warszawie zabroniła pewnej demonstracji, w czym naruszyła Konstytucję.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 26 lis 2010, o 10:38 

Podziękował : 3106
Otrzymał podziękowań: 2711
Uprawnienia żeglarskie: młodszy marynarz śródlądowy
z rzekomymi faszystami

Coraz lepiej.

Jeszcze chwila i dowiemy się, że w Oświęcimiu był obóz wypoczynkowy.

m/y „Wymówka”, POL000KA6
SPG5479, MMSI 261003664

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 26 lis 2010, o 10:51 

Podziękował : 512
Otrzymał podziękowań: 702
Uprawnienia żeglarskie: wyżej się nie da...
Wojtuś pomijając meritum, to jednak zadymę rozpoczęli lewacy z różnych organizacji (te tam antify czy inne biedronie)...

AIKI

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 26 lis 2010, o 10:58 

Podziękował : 2357
Otrzymał podziękowań: 3700
Uprawnienia żeglarskie: ***** ***
AIKI napisał(a):
zadymę rozpoczęli lewacy
A Ty AIKI to to zawsze się PISu musisz przyczepić? :-)

BTW u mnie w telewizorze był taki napis "PJN=PIS jak nowy" :-)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 26 lis 2010, o 11:02 

Maar napisał(a):
AIKI napisał(a):
zadymę rozpoczęli lewacy
A Ty AIKI to to zawsze się PISu musisz przyczepić? :-)

Przeca napisałem, "abstrahując" :?
Maar napisał(a):
BTW u mnie w telewizorze był taki napis "PJN=PIS jak nowy" :-)

Ja tam w pisane nie zawsze wierzę... :lol:

AIKI

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 26 lis 2010, o 11:22 

Cape napisał(a):
*O ile obecna władza, w przeciwieństwie do wszystkich poprzednich ekip nie skieruje policji tam gdzie stało ZOMO aby tradycyją już manifestację uniemożliwić.

A mógbyś wskazać choć jeden taki przypadek ?

A i owszem. To było wiosną 1993 roku, a więc już na długo po obaleniu w Noc Długich Płaszczy rządu Jana Olszewskiego, i wielomiesięcznych perturbacjach z marionetkowym sterowanym z Belwederu "premierem" Pawlakiem bez własnego gabinetu(!). Rządziła wtedy ekipa Hanny Suchockiej (UD) wysunięta jesienią 1992 roku przez koalicję strachu (przed lustracją a takze surowym rozliczeniem aferzystów gospodarczych) tj. UD, KLD (czyli trzon dzisiejszej PO), PSL, KPN, ZChN (w którym prym wiódł dziesiejszy bullterier Platformy, profesor ot muchów Niesiołowski). W tamtych czasach społeczeństwo nie było jeszcze tak zdemoralizowane i upodlone jak obecnie, wielu było takich którzy wierzyli że społeczne protesty mogą zmusić znienawidzoną władzę do ustąpienia. Toteż demonstracje były na porządku dziennym (np. słynne spalenie kukły wiarołomnego prezydenta Wałęsy; głosowałem na niego zresztą w obu turach wyborów 1990 roku i to był błąd którego 5 lat później już nie powtórzyłem, zostajac podczas drugiej tury w domu). Tamta antyrządowa manifestacja o której piszę została zorganizowana właśnie w pierwszą rocznicę Nocy Długich Płaszczy 4 czerwca 1993 roku. Specjalnie wziąłem przepustkę z roboty aby wziąć w niej udział. Jeszcze w tramwaju, gdy dojeżdżałem na Plac Zamkowy gdzie organizatorzy wyznaczyli miejsce skąd miał ruszyć przemarsz, usłyszałem przez radio "Jak donoszą nasi reporterzy - Policja przypuściła niesłychanie brutalny szturm na zgromadzonych, plac tonie w dymie z granatów gazowych". Za chwilę i ja miałem się tam znaleźć. Wysiadłem przy schodach ruchomych i dołączyłem do tłumu na Placu. Stałem w jednym z pierwszych szeregów. Nie było żadnych aktów wrogości pod adresem stojących w szpalerze policjantów w pełnym rynsztunku - mimo to w pewnej chwili bez najmniejszego powodu wyciągnęli zupelnie przypadkowego manifestanta z tłumu, obalili na ziemię i przykładnie spałowali! Dopiero wtedy rozległy się znane doskonale z czasów stanu wojennego okrzyki: Ge-sta-po! Ge-sta-po! Ale wówczas sytuację opanował jeden z organizatorów demonstracji, senator Zbigiew Romaszewski, wzywając donośnym głosem: "Nie dać się sprowokować, ruszamy na Belweder!" -Na Bel-we-der! Na Bel-we-der! Dalszych ataków ze strony policji już nie stwierdziłem. Gdy maszerowaliśmy Krakowskim - minął nas podejrzany osobnik o fizjonomii orangutana idący w przeciwnym kierunku który opiął się kartonem z napisem: Spokój d...nie zobaczymy się przy urnie! Ale nikt na niego nie zwracał uwagi, a ja dopiero po chwili skonstatowałem kto to był -każdy zna go przecież z emitowanego późną porą jak sam tytuł zresztą wskazywał programu TVP. Po dalszych kilkunastu minutach od strony Placu Zamkowego skąd wyruszyliśmy i dokąd podszedł ów żałosny człowieczek przyleciał młody zziajany człowiek w rozwianej kurtce wrzeszczący wniebogłosy: Wpierdol dostał! To jakieś babcie emerytki, zwyzywane od zaślepionych nienawiścią głupców - porachowały patafianowi spróchniałe gnaty parasolkami, aż gnidy się sypały... :lol: A gościu ten miał jeszcze czelność wystąpić następnego dnia na pierwszej stronie WybGaz wypłakując się że do owych babć co mu manto spuściły żalu nie czuje, ponieważ cała wina spada... no na kogo? Oczywiście że na braci Kaczyńskich!
Cytuj:
Natomiast pragnę Ci przypomnieć, że to poprzednia władza w Warszawie zabroniła pewnej demonstracji, w czym naruszyła Konstytucję.

No i dobrze. Parady należy organizować nie w Warszawie, tylko w Wolsztynie, i nie pederastów lecz parowozów! :D

Tomek Janiszewski

Ostatnio edytowano 26 lis 2010, o 11:31 przez Tomek Janiszewski, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 26 lis 2010, o 11:30 

No i dobrze. Parady należy organizować nie w Warszawie, tylko w Wolsztynie, i nie pederastów lecz parowozów!

Cóż za wybiórcze podejście do wolności słowa, szczególnie w odniesieniu do opisu powyżej. Wolność słowa dla niektórych, znaczy się dla tych co wiedzą najlepiej co dobre a co złe i oczywiście mają mandat boży aby to ludziom uświadamiać!

Jeszcze co do opisu powyżej to ja tego nie pamiętam, ale to nie było czasem wtedy, [przepraszam, doczytałem, to rok później :D ] co Twój lider znany z wielkiego zamiłowania do pokoju, wiecznie uśmiechniętej twarzy oraz obrzydzenia do wszelkich form agresji i oczywiście aktów nienawiści zarówno werbalnych jak i ucieleśnionych w kierunku czy to władzy czy to opozycji, palił kukłę Lecha Wałęsy pod Belwederem??? :>

Wyrastasz Tomku na bohaterna normalnie. Własnom piersiom żeśta bronili wolności słowa! A pedałom nie pozwolisz, ojjjj ojjj :lol:

Ostatnio edytowano 26 lis 2010, o 11:39 przez Carlo, łącznie edytowano 2 razy

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 26 lis 2010, o 11:35 

Tomek, kompromitujesz się.
Otóż pragnę Ci wyjaśnić, że w demokratycznym państwie każdy ma prawo demonstrować, a nie tylko Ci, co Tobie, czy mnie odpowiadają. Mnie nie odpowiadają ani gejowie, ani Kaczyński ani Wszechpolacy, ale szanuję ich prawo do demonstracji.
Ty odmawiasz tego prawa tym, z którymi się nie zgadzasz i tym się różnimy.
No i dobrze. Parady należy organizować nie w Warszawie, tylko w Wolsztynie, i nie pederastów lecz parowozów

Gdybym przyjął Twoją argumentację, to demonstrację Tobie bliskich ideałów przenióśł bym do Kampinosu.
Co do ostatnich demonstracji. Odbyły się, Policja starała się je zabezpieczać i wzajemnie izolować, a zatrzymany został Biedroń. Obie demonstracje miały prawo się odbyć, a próba blokady demonstracji Wszechpolaków była również naganna.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 26 lis 2010, o 11:39 

Carlo napisał(a):
No i dobrze. Parady należy organizować nie w Warszawie, tylko w Wolsztynie, i nie pederastów lecz parowozów!

Cóż za wybiórcze podejście do wolności słowa, szczególnie w odniesieniu do opisu powyżej

Po prostu nie życzę sobie aby ktoś ostentacyjnie i publicznie obnosił się ze swoimi sexualnymi upodobaniami, a już zwłaszcza dewianckimi. Może wkrótce przyjdzie pora na parady zoofilów?
Cytuj:
Wolność słowa dla niektórych, znaczy się dla tych co wiedzą najlepiej co dobre a co złe i oczywiście mają mandat boży aby to ludziom uświadamiać!

I właśnie uczestnicy niedoszłej parady uważali że pora uświadomić innym ludziom jak oni żyją.
Cytuj:
Jeszcze co do opisu powyżej to ja tego nie pamiętam, ale to nie było czasem wtedy, co Twój lider znany z wielkiego zamiłowania do pokoju, wiecznie uśmiechniętej twarzy oraz obrzydzenia do wszelkich form agresji i oczywiście aktów nienawiści zarówno werbalnych jak i ucieleśnionych w kierunku czy to władzy czy to opozycji, palił kukłę Lecha Wałęsy pod Belwederem??? :>

Przecież napisałem wyraźnie: to byłt tamte mniej więcej czasy. Palenie kukieł nielubianych polityków (a już zwłaszcza takich którzy zdradzili tych którym zawdzięczają zaszczytne stanowisko) jest normalną i ogólnie przyjętą na całym świecie formą wyrażania swojego niezadowolenia. Gdybym był bliżej i miał zapałki - sam z największą satysfakcją byl tę kukłę podpalił. I bez wahania zrobiłbym to także dziś.

Tomek Janiszewski

Cape napisał(a):
Mnie nie odpowiadają ani gejowie

Dlaczego zatem używasz wyrażenia rodem z nowojorskiego rynsztoka zamiast stosowanego powszechnie póki obecna polityczna poprawność nie nastała normalnego i nie wulgarnego (w przeciwieństwie do pedałów) terminu "pederaści"?
Cytuj:
ani Kaczyński ani Wszechpolacy, ale szanuję ich prawo do demonstracji.

Ty zapewne tak - ale jak wyglądało to w wykonaniu waadzy ideowo bardzo bliskiej tej obecnej (no fakt, jest jedna różnica, taka że Milczanowskiego nie ma) - napisałem wyżej.
Cytuj:
Co do ostatnich demonstracji. Odbyły się, Policja starała się je zabezpieczać i wzajemnie izolować, a zatrzymany został Biedroń.

Jak wieść gminna głosi, zatrzymano go ponieważ podczas szamotaniny usiłował złapać policjanta za pałę. :wink:
Cytuj:
Obie demonstracje miały prawo się odbyć, a próba blokady demonstracji Wszechpolaków była również naganna.

No i dobrze że choć tu się rozumiemy. Dodam jeszcze popbicie jadących pociągiem na demonstrację Wszechpolaków przez bandytów w kominiarkach. W kontekście napisów na murach "Kop NOP", "Antifa znaczy wpierdol" podejrzanie to wygląda...

Tomek Janiszewski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 26 lis 2010, o 11:57 

Podziękował : 422
Otrzymał podziękowań: 1060
Uprawnienia żeglarskie: sternik morski
Ze co mianowicie? Doradcę do spraw polityki wschodniej sobie znalazł, psiakrew :evil: Jest jeszcze generał Florian Siwicki minister obrony w rządzie Mazowieckiego/Kiszczaka u którego "Rosomak" terminował w randze wiceministra - na kolejnego doradcę byłby jak znalazł.

Dla mnie EOT bo Tomek z Tobą się nie da dyskutować:-( Nie odpowiadasz na pytania tylko uciekasz w swoje chore imaginacje... Chcesz żeby szanować prezydenta z Twojej opcji ale nie masz za grosz szacunku dla prezydenta którego wybrało społeczeństwo... Rozgrzeszasz palenie kukły Wałęsy ale pienisz się gdy ktoś twierdzi, że Kaczyński był marnym prezydentem... Ale wiesz Tomek, w gruncie rzeczy lubię jak zwolennicy PiS posługują się taką retoryką jakiej Ty używasz. Nikt rozsądny i trzeźwo myślący nie zagłosuje na partię która ma takich zwolenników:-))) Tomek, co prawda nie wierzę w to, ale gdybyś tak stanął obok i posłuchał sam siebie, niby dorosły chłop a używa infantylnego języka na poziomie przedszkolaka. Uwierz mi, to naprawdę pociesznie wygląda

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 26 lis 2010, o 12:00 

Tomek, powtórzę i zmilknę.
Gdy ślepa wiara przysłania rozum...
Wszystkie totalitaryzmy były i będą zbudowane na takich fanatykach. I dlatego PIS z wyborów na wybory traci. Zostanie mu na długo 20% i bardzo dobrze, bo wentyl społeczny musi być. Ale nigdy PIS nie będzie rządził.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 26 lis 2010, o 12:08 

Po prostu nie życzę sobie aby ktoś ostentacyjnie i publicznie obnosił się ze swoimi sexualnymi upodobaniami, a już zwłaszcza dewianckimi. Może wkrótce przyjdzie pora na parady zoofilów?

Po pierwsze primo:
Homoseksualizm nie jest przestępstwem w przeciwieństwie do zoofilii. Parady zoofilów nikt nie zarejestruje.

Po drugie primo :) :
Ja sobie nie życzę aby brunatni obnosili się ze swoimi hasłami publicznie, zwłaszcza zabronionymi przez prawo!

Po trzecie primo:
Nie życzę sobie aby radio głoszące hasła antysemickie, oraz nawołujące do buntu społecznego, miało nadawaną koncesję. Nie życzę sobie i rządam, aby tą koncesję odebrać.

A po czwarte primo:) : Idąc Twoim tokiem postrzegania demokracji i wolności słowa, nie życzę sobie aby PiS się publiocznie wypowiadało, oraz oczywiście ich zwolennicy :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 26 lis 2010, o 12:12 

Jurmak napisał(a):
nie masz za grosz szacunku dla prezydenta którego wybrało społeczeństwo...

Nie doczytałeś się że i ja wybrałem tamtego prezydenta? Ale wybrałem go nie po to aby mógł on umacniać lewą nogę. Gdyby zapowiedzial to w kampanii wyborczej - nie głosowałbym na niego. Nie sądzę też aby w 1997 roku wyborcy oddawali swój głos na AWS po to aby mogła rządzić Unia Wolności jak to ów były już wtedy prezydent sobie zażyczył. A już na pewno oddając w 2005 roku swój głos na PiS nie czyniłem to życząc sobie aby dzięki temu mogła rządzić PO, zatem zupełnie nie rozumiem koronnego zarzutu wobec PiS że wzorem AWS wygrawszy wubory w 2005 roku nie poszła na pasku PO tylko poszukała gdzie indziej koalicjantów z którymi mogłaby realizować program możliwie bliski temu zaprezentowanemu w kampanii
Cytuj:
Rozgrzeszasz palenie kukły Wałęsy ale pienisz się gdy ktoś twierdzi, że Kaczyński był marnym prezydentem...

Jest pewna (pomijając już wszystkie inne) bardzo istotna różnica między tymi przypadkami. Gdy palono kukłę Wałęsy - Wałęsa wtedy żył (i żyje do dziś) a co istotniejsze - sprawował najwyższy urząd. Gdy zaś Ty głosiłeś wszem i wobec że Kaczyński był marnym prezydentem - Kaczyński już nie żył, co więcej zginął w mocno podejrzanych okolicznościach.

Tomek Janiszewski

Ostatnio edytowano 26 lis 2010, o 12:44 przez Tomek Janiszewski, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 26 lis 2010, o 12:16 

Kaczyński już nie żył, co więcej zginął w mocno podejrzanych okolicznościach.

Haha kolejna spiskowa teoria dziejów. A halny nie wieje :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 26 lis 2010, o 12:16 

Carlo napisał(a):
Po pierwsze primo:
Homoseksualizm nie jest przestępstwem

Nie jest...w państwach demokratycznych. Natomiast do końca istnienia ZSRR był przestępstwem zagrożonym obozem karnym. Identycznie w faszystowskich Niemczech.
Wiedzę tą dedykuję Tomkowi

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 26 lis 2010, o 12:21 

Cape napisał(a):
Carlo napisał(a):
Po pierwsze primo:
Homoseksualizm nie jest przestępstwem

Nie jest...w państwach demokratycznych. Natomiast do końca istnienia ZSRR był przestępstwem zagrożonym obozem karnym. Identycznie w faszystowskich Niemczech.

No i co to ma do rzeczy? To, że jakaś orientacja nie jest przestępstwem nie znaczy, że należy się z nią demonstracyjnie obnosić.

AIKI

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 26 lis 2010, o 12:28 

Carlo napisał(a):
Homoseksualizm nie jest przestępstwem w przeciwieństwie do zoofilii

Pewniej jesteś co do tej zoofilii (pomijając przypadki okaleczenia zwierząt jakie mogą temutowarzyszyć; to podpadałoby już pod inny paragraf)?
Cytuj:
Ja sobie nie życzę aby brunatni obnosili się ze swoimi hasłami publicznie, zwłaszcza zabronionymi przez prawo!

I ja też sobie tego nie życzę, sęk w tym jednak że aby dostać łomot od lewaków wcale nie trzeba było przebrać się w brunatny mundurek, ogolić pałę na łyso, wznieść transparent ze swastyką i gardłować "Heil Hitler" - to istotnie jest zabronione przez prawo i powinno być spacyfikowane przez policję bez względu na wolność słowa. Wystarczyłoby abyś ujał Biało - Czerwoną: jesteś nacjonalistą - znaczy naziolem czyli faszystą - tak lewactwo rozumuje.
BTW: te wszystkie agresywne (aż do przestępstw przeciw życiu drugiego człowieka włącznie) ruchy młodzieżowe: punków, poppersów, skinów narodziły się w latach stanu wojennego, lansowane przez radiową Trujkę oraz kontrolowany przez SB festiwal w Jarocinie. A skini choć na użytek opinii publicznej od pewnego czasu już potępniani - nierzadko wybierali sobie ofiary ataków spośród niewygodnych działaczy opozycyjnych: daje ci to coś do myślenia?
Cytuj:
Nie życzę sobie aby radio głoszące hasła antysemickie, oraz nawołujące do buntu społecznego, miało nadawaną koncesję. Nie życzę sobie i rządam, aby tą koncesję odebrać.

Przykłady tego antysemityzmu poproszę. Bo powyższe oskarżenie bez dowodów podpada już pod karalne sądownie pomówienie. Niemniej jednak od rządzenia to jest rząd - Ty możesz conajwyżej żądać. :-P
(a ja i tak bym ICH wszystkich posadził
...przy szachownicy bo w tym byli bezkonkurencyjni, i dzięki NIM polskie szachy przed wojną znaczyły nieporównanie wiele, nie to co obecnie :) - tyle mam na ICH temat do powiedzenia).
Co do buntu społecznego... może cofniemy czasy conajmniej do 1980 a jeszcze lepiej 1976 roku, niech w społeczeństwie, radiu i prasie zapanuje ŁAD I PORZĄDEK! Żadnych strajków i innych przejawów buntu! (!)
Cytuj:
A po czwarte primo:) : Idąc Twoim tokiem postrzegania demokracji i wolności słowa, nie życzę sobie aby PiS się publiocznie wypowiadało, oraz oczywiście ich zwolennicy :lol

To natomiast mogę potraktować z przymrużeniem oka...

Tomek Janiszewski

Stara Zientara napisał(a):
z rzekomymi faszystami

Coraz lepiej.

Jeszcze chwila i dowiemy się, że w Oświęcimiu był obóz wypoczynkowy.

Na razie to z prasy zagranicznej co rusz możemy się dowiedzeć ze był tam polski obóz śmierci. A kary na takch oszczerców jak nie było, tak nie ma.

...polscy kolejarze polskimi wagonami po polskich torach do polskich obozów śmierci wybudowanych polskimi rękami na polskiej ziemi...

Tomek Janiszewski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 26 lis 2010, o 13:10 

Podziękował : 675
Otrzymał podziękowań: 1715
Uprawnienia żeglarskie: j.st.m
Po co ta gadka, taliba się nie przekona.
Okazuje się, że pisanie o ludziach , którzy witają się znakiem "Heil" per faszyści jest niedopuszczalne, ale pisanie o ludziach z lewicowymi poglądami per lewackie bydło jest w porządku.
Pisanie o zwolennikach PiS że są moherami wywołuje piane wściekłości na ustach, ale pisanie o zwolennikach PO per "wyksztłaciuchy" to tylko stwierdzenie oczywistej oczywistości.
Pisać o Wałęsie, Mazowieckim, Bieleckim, Suchockiej, Pawlaku per zdrajca, wiarołomny, ubek itp jest jak najbardziej w porządku, pisanie o Kaczyńskim, że był marnym prezydentem to zbrodnia.
Oczywiście to zwolennicy PO posługują się "językiem nienawiści" i "przemysłem pogardy" a zwolennicy PiS "prowadzą publiczna debatę". Jakoś mi ta frazeologia PiS dziwnie przypomina najlepsza lata PZPR.Kaczyński i jego adherenci sztuki manipulacji uczyli się chyba od najlepszych komunistycznych mistrzów.
Mistrzostwem świata jest wywalenie na zbity pysk kilku czołowych działaczy z PiS, by potem twierdzić, że to Ci wywaleni w ramach spisku doprowadzili do przegrania wyborów przez PiS. Tzn, że wywalenie ich przez Prezesa PiS było działaniem spiskowców... tzn. Kaczyński tez jest w tym Spisku?
To nawet nie manipulacja to bezczelne kłamstwo pana Kaczyńskiego. W dodatku publiczne, ale to przecież jeden z liderów PiS powiedział, że "ciemny lud to kupi" (cyt. J. Kurski europoseł PiS) i stwierdzenie to jest kluczem do zrozumienia obłąkanej polityki PiS.

Ale skoro tak to napiszę moje zdanie: Pan Lech Kaczyński był bardzo marnym prezydentem, jego brat to człowiek chory z nienawiści, populista. To twórca narodowo- socjalistycznej partii PiS. Tak piszę to z pełna odpowiedzialnością PiS nie jest partią prawicową, ani konserwatywną. PiS jest partią narodową w sferze poglądów ustrojowych, a socjalistyczną w sferze gospodarczo-ekonomicznej. Uważam, że marsze z pochodniami jak najbardziej pasują do charakteru tej partii. Ein Volk, ein Reich, ein Führer. Wara myśleć komuś inaczej niż Wódz.
(po cichu dodam też, że ta partia z chrześcijaństwem i katolicyzmem nie ma nic wspólnego. Chrześcijaństwo to idea miłosierdzia i wybaczenia, a nie nienawiści i wojny).

Dzięki Bogu Polacy już drugi raz nie dadzą się nabrać na te brednie, które głoszą liderzy PiS.

Dziękuję za uwagę, dyskusje z fanatykiem są bez sensu. Fanatyków należy izolować od normalnych ludzi (napisałem izolować, bo gdybym napisał, że usuwać ze społeczeństwa to za chwile okazałoby się, że nawołuje do mordów.... politycznych oczywiście)

PS. Tomjani wykaż się odrobiną uczciwości i spróbuj chociaż przeczytać wypowiedź Mazowieckiego w którym użył określenia gruba kreska i spróbuj zrozumieć w jakim kontekście tego użył. Bo na razie to kłamiesz lub bredzisz. Albo jedno i drugie.
PPS. A jak jesteś takim patriotą to naucz się języka polskiego i pisz po polsku, a nie po polskiemu. W języku polskim nie występują "blachosmrody" i inne dziwaczne i dziecinne neologizmy, których namiętnie używasz.
PPPS. Absolutną rewelacją jest informacja, że ruchy punków czy skinów powstały w stanie wojennym. To się muszą punki i skini np. brytyjscy dziwić.
Szkoda tylko, że zapomniałeś o tych bandytach hipisach. Oni pewnie zostali przywiezieni z ZSRR. Tam w obozach dla pionierów ich szkolili.

---
O!...

Ostatnio edytowano 26 lis 2010, o 13:15 przez skipbulba, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 26 lis 2010, o 13:11 

AIKI napisał(a):
No i co to ma do rzeczy? To, że jakaś orientacja nie jest przestępstwem nie znaczy, że należy się z nią demonstracyjnie obnosić.

To żę się to Tobie nie podoba, nie oznacza, że ludzie nie mają prawa ze swoich konstytucyjnych praw korzystać. Nie spodziewałem się takiej wypowiedzi po osobie która tak często odwołuje się do Konstytucji RP.

Też nie jestem zwolennikiem takich parad, ale uznaje pewne prawa wszystkich ludzi żyjących w demorkartycznym państwie prawnym. Konstytucja jest dla wszystkich ta i taka sama!

Pewniej jesteś co do tej zoofilii

Tak jestem pewny! Podpada to pod przepsiy o znęcaniu się nad zwierzętami!

Przykłady tego antysemityzmu poproszę. Bo powyższe oskarżenie bez dowodów podpada już pod karalne sądownie pomówienie.

Z tego co wiem to jest już sprawa w Sądzie o głoszenie takich treści na falach rozgłośni. Sam zresztą słyszałem teksty mające charakter antysemicki. Oraz np. obraźliwy dla władzy państwowej w tym Prezydenta RP.

Ostatnio edytowano 26 lis 2010, o 14:41 przez Carlo, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 26 lis 2010, o 13:29 

Carlo napisał(a):
AIKI napisał(a):

To że się to Tobie nie podoba, nie oznacza, że ludzie nie mają prawa ze swoich konstytucyjnych praw korzystać. Nie spodziewałem się takiej wypowiedzi po osobie która tak często odwołuje się do Konstytucji RP.
Też nie jestem zwolennikiem takich parad, ale uznaje pewne prawa wszystkich ludzi żyjących w demorkartycznym państwie prawnym. Konstytucja jest dla wszystkich ta i taka sama!

Po pierwsze - do Konstytucji _często_ się nie odwołuję. Powiedziałbym nawet, że raczej dość rzadko.
Po wtóre - ależ mają prawo korzystać. Tylko po co, a właściwie dlaczego tak demonstracyjnie? W dodatku z medialnym nagłośnieniem godnym lepszej sprawy? Tak, wiem, że media to... (tu każdy wpisuje to, co uważa). Skoro homoseksualiści stanowią mały procent społeczeństwa, to nagłaśnianie ich... akcji może świadczyć o chęci zwiększenia swej liczebności. A to już nie jest moim zdaniem społecznie obojętne - jak by nie patrzeć taka orientacja nie jest... naturalna.

AIKI

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 26 lis 2010, o 13:34 

Podziękował : 334
Otrzymał podziękowań: 976
Uprawnienia żeglarskie: RYA/MCA Yachtmaster Ocean
Panowie, uważam, że nawet jak na Hyde Park, ta dyskusja stała się chora i już prowadzi do nikąd. Zamykam chwilowo ten wątek. Niech Maar zadecyduje czy go ponownie otworzyć.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 26 lis 2010, o 14:31 

Podziękował : 2357
Otrzymał podziękowań: 3700
Uprawnienia żeglarskie: ***** ***
Mariusz Główka napisał(a):
Panowie, uważam, że nawet jak na Hyde Park, ta dyskusja stała się chora i już prowadzi do nikąd. Zamykam chwilowo ten wątek. Niech Maar zadecyduje czy go ponownie otworzyć.

Mariusz, to jest Hyde Park i dopóki nikt nie rzuca kur#&^mi w królową i innych użytkowników forum, to niech sobie gada co chce.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 26 lis 2010, o 14:38 

Andrzej czym innym jest czy można a czym innym "po co?". IMHO gdyby przeciwnicy tych parad tak nie wrzeszczeli to i media by się nie interesowały, przecież to właśnie "kontr-parady normalności" powodują takie zainteresowanie. Proszę nie wplątujmy do dyskusji "czy można" argumentów "po co?" wraz z odpowiedzią. To nie fair. Ja nie bronię tych parad, tylko stwierdzam, że mają prawo, choć osobiście mi się to nie podoba. Moje upodobania nie mają tu nic do rzeczy prawo jest prawo. Nie chcecie demokracji to demokratycznie zmieńcie ustrój.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 26 lis 2010, o 14:57 

Carlo napisał(a):
Andrzej czym innym jest czy można a czym innym "po co?". IMHO gdyby przeciwnicy tych parad tak nie wrzeszczeli to i media by się nie interesowały, przecież to właśnie "kontr-parady normalności" powodują takie zainteresowanie. Proszę nie wplątujmy do dyskusji "czy można" argumentów "po co?" wraz z odpowiedzią.

Rzeczywiście niekoniecznie na miejscu użyta argumentacja.
Carlo napisał(a):
Ja nie bronię tych parad, tylko stwierdzam, że mają prawo, choć osobiście mi się to nie podoba. Moje upodobania nie mają tu nic do rzeczy prawo jest prawo. Nie chcecie demokracji to demokratycznie zmieńcie ustrój.

Jesli użyta w ostatnim zdaniu liczba mnoga miała sugerować, że ja też jestem zwolennikiem PIS, to jest to nieuprawniona sugestia. Nie jestem.

AIKI

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 26 lis 2010, o 15:15 

Podziękował : 780
Otrzymał podziękowań: 1679
Uprawnienia żeglarskie: nie posiadam
Choć trudno jest zdecydować się na sposób prowadzenia dysputy z takim adwersarzem jakim jest Tomek, to podjąłem wyzwanie i napisałem posta. W czasie pisania Mariusz zablokował temat i post poleciał w kosmos. Tomek nie dowie się co miałem mu do powiedzenia.
Powiem tylko tyle, że było mi blisko do tego co
skipbulba napisał(a):
Po co ta gadka, ... ich szkolili.

Zgadzam się z Twoją wypowiedzią od literki P, do ostatniej kropki.

Ale czy Tomek zrozumie taka argumentację? mam obawy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 26 lis 2010, o 15:23 

Carlo napisał(a):
Tak jestem pewny! Podpada to pod przepsiy o znęcaniu się nad zwierzętami

A trzeba się zaraz nad nimi znęcać? Przecież można w delikatny, acz niedwuznaczny sposób bawić się z nimi na widoku publicznym gdyby paradę zoofili sobie wyobrazić. Wszak na tych bronionych przez Ciebie "paradach" normalnych inaczej wcale niekoniecznie muszą to robić na ulicy - wystarczy że sobie kolorowe piórko w tyłek wsadzi, już to jest wystarczająco ohydne.
Cytuj:
Z tego co wiem to jest już sprawa w Sądzie o głoszenie takich treści na falach rozgłośni.

Była taka sprawa niejedna, i to już od niepamiętnych czasów. Tylko paragrafu jakoś nie udało się dotąd znaleźć.
Cytuj:
Sam zresztą słyszałem teksty mające charakter antysemicki.

Jakie na ten przykład? O tym że stalinowski sędzia Stefan M., czy jakiś inny oprawca był akurat żydowskiego pochodzenia? Wszak sam Ojciec Dyrektor przy każdej okazji przypomina że ma niejednego Żyda wśród przyjaciół. I nawet Adama Sandauera zaprosił do rozgłośni, gdy była mowa o obronie interesów pacjentów poszkodowanych w wyniku zaniedbań i błędów lekarskich. Dziwisz się w tej sytuacji że wszelkie dotychczasowe oskarżenia o antysemityzm okazały się bezprzedmiotowe, bo ja nie? A może i ja jestem już antysemitą, bo śmiem kwestionować istnienie antysemityzmu tam gdzie już raz zostało powiedziane że ma on miejsce?
Cytuj:
Oraz np. obraźliwy dla władzy państwowej w tym Prezydenta RP.

Chcesz przez to powiedzieć że texty obraźliwe dla waadzy państwowej w tym Prezydenta RP są z definicji antysemickie? No do takich insynuacji to nawet ja nie śmiałbym się nigdy posunąć :lol:

Tomek Janiszewski

Carlo napisał(a):
gdyby przeciwnicy tych parad tak nie wrzeszczeli to i media by się nie interesowały

Odwracasz kota ogonem. Właśnie po to organizuje się parady aby wrzeszczeć i zwrócić na siebie uwagę, i dlatego też organizuje się je w samym centrum dużych miast, a nie np. w przywoływanym tu Kampinosie. A usłużne media które wcisną to ludziom którzy nawet słyszeć o tym nie chcą - zawsze się znajdą.

Tomek Janiszewski

Jeanneau napisał(a):
Powiem tylko tyle, że było mi blisko do tego co
skipbulba napisał(a):
Po co ta gadka, ... ich szkolili.

Zgadzam się z Twoją wypowiedzią od literki P, do ostatniej kropki.

Ale czy Tomek zrozumie taka argumentację? mam obawy.

Mogłeś powiedzeć wprost: trafiłeś między wrony zatem musisz krakać tak jak one. Nie, takiej argumentacji nie przyjmę.

Tomek Janiszewski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 26 lis 2010, o 15:46 

Podziękował : 780
Otrzymał podziękowań: 1679
Uprawnienia żeglarskie: nie posiadam
Mogłeś powiedzeć wprost: trafiłeś między wrony zatem musisz krakać tak jak one. Nie, takiej argumentacji nie przyjmę.

Nie zrozumiałeś.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 26 lis 2010, o 16:04 

Właśnie po to organizuje się parady aby wrzeszczeć i zwrócić na siebie uwagę, i dlatego też organizuje się je w samym centrum dużych miast

Carlo napisał(a):
Andrzej czym innym jest czy można a czym innym "po co?". IMHO gdyby przeciwnicy tych parad tak nie wrzeszczeli to i media by się nie interesowały, przecież to właśnie "kontr-parady normalności" powodują takie zainteresowanie

Najwięcej dla popularyzacji parad równosci zrobił Lech Kaczyński zakazując takowej, gdy był prezydentem Warszawy. Późnie zresztą sąd orzekł, ze nie miał takiego prawa.
W rezultacie tego zakazu demonstracja z kilkudziesięcioosobowej, o której nie wielu słyszało, przerodziła się w demonstrację wielką z udziałem czołowych polityków polskiej i europejskiej lewicy. Ja ( i nie tylko ja) wtedy dopiero dowiedziałem się, że takie parady w Warszawie odbywały się wcześniej.
Myślę, że środowisko gejowskie jest Lechowi Kaczyńskiemu bardzo za to wdzięczne.

Ostatnio edytowano 26 lis 2010, o 18:03 przez Cape, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 147 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona