Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 14 wrz 2025, o 18:14

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 243 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 24 gru 2010, o 14:55 

Podziękował : 11
Otrzymał podziękowań: 1
Uprawnienia żeglarskie: gul badmössa
skipbulba napisał(a):
bla, bla, wrrrrrrr, wrrrrrrr............bla, bla

Jakis dziwny jestes...Pierwszy raz miedzy ludzmi? :)

Zycze wesolych i spokojnych Swiat :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 24 gru 2010, o 22:55 
skipbulba napisał(a):
Żyj anonimowo, tchórzliwy sposób, ale jakis sposób.

Nie przekonuję, w dupie mam tchórzliwych anonimów. Bronie jedynie tezy, że opinie wypisywane przez anonimów są nic nie warte z założenia.

Cywilizowani ludzie nie wstydzą się swoich nazwisk i opinii. Nie nauczyli w domu?

Mam lepsze zajęcia niz dochodzenie nazwiska jakiegoś tchórza kryjącego się za nickiem.

A co do anoniomowości to sprawa jest jasna i bezdyskusyjna. Anonim to tchórz.

A na marginesie opinia anonima jest mało ważna.

Tylko, że niezależnie jaki jestem to mam odwagę się podpisać pod tym co mówię w odróznieniu od tchórzliwych anonimów. Jak nie przymierzając Ty. Tak nie mam wielkiego szacunku dla anonimów.

Szanowny Kolego.
Na tym forum są ludzie z różnych instytucji: policja, żandarmeria, wojsko może nawet z jednostek bojowych jak grom czy inne formozy. Na pewno są ludzie którzy czy broniąc porządku na ulicach tropiąc przestępców czy przelewając krew na misjach zwanych pokojowymi mają jedną wspólną pasję jaką jest pływanie pod żaglami. Widząc żeglarskie forum zarejestrowali się bo czasami trzeba o coś dopytać, choć jak czytam Twoje posty jest to zbrodnia, bo powinny się na kursie tchórze wszystkiego dowiedzieć. Tacy ludzie Panie Kotas nie mogą z racji swojego zawodu podpisać się imieniem i nazwiskiem chocby chcieli.
Jeśli chodzi o moją osobę zaproponowałem podanie imienia i nazwiska na priv choć rejestrując się na forum podałem je i taki całkiem anonimowy nie jestem.
Obraża Pan mnie obraża innych uczestników forum którzy chcieliby coś więcej się o żeglarstwie dowiedzieć. Jeszcze raz spytam kim Pan jest, że ludzie opisani powyżej są dal Pana tchórzami? To że jest Pan Kotas to jeszcze nic dla mnie nie mówi. Czyny mnie interesują i pewnie innych też.
Zarzuca Pan dziewczynie "tchórzliwe anonimowe życie" Panie Szanowny, proszę mi powiedzieć tak z ręką na sercu czy napewno Pan tę zasadę bezanonimowości stosuje w swoim jak mniemam pełnym bohaterskich dokonań życiu.
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 24 gru 2010, o 23:25 

Podziękował : 422
Otrzymał podziękowań: 1060
Uprawnienia żeglarskie: sternik morski
Kiedyś... kiedyś było coś takiego jak kodeks honorowy który dość nisko cenił anonimowych osobników, widocznie jakieś podstawy do tego były. Potem "wybuchł" Internet i pryszczate osobniki uznały, że podpisywanie się nickiem będzie cool... Nie wszystkim to się podoba i od czasu do czasu to wyrażają, chyba im wolno? Nie przeczę, że sam osobiście do osób anonimowych podchodzę z dużą dozo rezerwy, wychodzę z założenia, że skoro ktoś się ustawia na marginesie (moje subiektywne zdanie - a co? Wolno mi) to jest jego problem...
Olo ileś tam, powyżej jedzie po bandzie formoza, siły specjalne, może jeszcze kosmiczne:-))) bez jaj:-)))) Od przeszło dziesięciu lat mam ten sam numer tel. komórkowego moje dokładne namiary można znaleźć po minucie w googlach i co? Ano nic, jeszcze się nic nie zdarzyło negatywnego z tego powodu. Owszem, mam tel. w stylu - Cześć jestem Kowalski wymieniliśmy maile tu i tu, mam taki problem/potrzebuje pomocy... No i staram się pomóc, natomiast nie ukrywam, że do telefonów gdzie ktoś się przedstawia jestem Czerwony Kapturek podchodzę z dużą nieufnością a nawet powiem brutalnie spuszczam na drzewo. Ot, taki kaprys starego człowieka:-))) który nie akceptuje niektórych nowinek:-)))

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 24 gru 2010, o 23:28 

Podziękował : 2357
Otrzymał podziękowań: 3700
Uprawnienia żeglarskie: ***** ***
olo2456 napisał(a):
zarejestrowali się bo czasami trzeba o coś dopytać, choć jak czytam Twoje posty jest to zbrodnia, bo powinny się na kursie tchórze wszystkiego dowiedzieć.
Nie przesadzaj, nikt tak nie powiedział - to po pierwsze.

A po drugie
olo2456 napisał(a):
Obraża Pan mnie obraża innych uczestników
Jest przycisk "Dodaj do wrogów". Nie będziesz widział postów od osób dodanych do grupy wrogów.

A tak całkiem poza tym, to w jednym z pierwszych swoich pośtów na tym forum, po kilku miesiącach od zarejestrowania się, stwierdziłeś: "Strach nie tylko o coś spytać, ale i odpowiedzieć." Miło, że już Ci strach minął :-)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 24 gru 2010, o 23:48 

Podziękował : 1964
Otrzymał podziękowań: 2054
Uprawnienia żeglarskie: Kurde, no, brzydzę się sobą ale mam.
Nie przesadzaj Olo2456 - znam wielu ludzi ze służb. Znajdziesz ich dane i album ze zdjęciami bez problemu na "Naszej Klasie" :lol:
Każdy nawet człowiek "ze służb" może się podpisać imieniem i nazwiskiem. Bo przecież takie posiada. I posługuje się nim tu i ówdzie, a także jego rodzina (jeśli ją posiada).....
Nie będę drążył dalej tematu . Powiem tylko jedno. Jeśli to ma być ideologia - to marna. Wymyśl coś innego :lol:
Nikt nikogo nie pyta i nie zmusza do chwalenia się czym się zajmuje. Jeśli chce napisać -jego sprawa. Jeżeli nie napisze - nikt go wirtualnie przesłuchiwać nie będzie....
Ja się podpisuję imieniem i nazwiskiem bo:
- nie widzę powodu aby się go wstydzić. Pracuję uczciwie, nie jestem poszukiwany przez policję, komorników lub innych fanów inaczej :D
- uważam, że podpisywanie się nakłada na mnie obowiązek odpowiedzialnosci za swoje słowa
- podpisując się jestem bardziej wiarygodny - bo wpisując moje imię i nazwisko w wyszukiwarkę masz mnie jak na dłoni.....
A to zobowiązuje...

https://jachtdonkichot.pl/

A po nocy nadchodzi dzień... I niech już tak zostanie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 gru 2010, o 00:33 

Podziękował : 520
Otrzymał podziękowań: 45
Uprawnienia żeglarskie: .
Ja również nie czuje się zupełnie anonimowa, poznałam kilka osób w Kojocie i TZH. Wiedzą, że nie jestem Zenonem tylko Zuzą :wink: :lol:
Z niektórymi osobami wymieniłam sporo sympatycznych maili, niesamowite :wink:

Natomiast, kilka osób np: "pomarańczowych" podpisuje się samym nickiem.
I co z tego, że są znani przez innych, skoro dla mnie to obce osoby. Nie interesują mnie ich nazwiska, tylko wypowiedzi !!! Możliwe, że kiedyś ich poznam...na chwilę obecną wystarczy fotka, avatar, nick...Nie no, nie będe tego dalej tłumaczyć. Takie jest moje zdanie.

Na marginesie - czytając posty, widać kto w jakim stylu odpowiada, jakie ma poczucie humoru....i bardzo fajnie....i widać różnice....jakoś nie każdy obraża osoby Anonimowe, albo podpisujące sie własnym imieniem.

Podobno ludzie tworzą forum :D , właśnie różni ludzie, z różnymi poglądami.
Forum otwarte, trzeba zaakceptować rzeczywistość, pogodzić sie z obecnością Anonimowych...i miec do nich szacunek, bo wielu z nich czyta posty, żeby sie czegoś dowiedzieć.... i często o coś spytać. A nie z góry zakładać, że każdy Anonim jest......i obrażać innych. Wszystko do człowieka wraca :wink:
Moje zdanie, do którego mam prawo.

Jurmak napisał(a):
Nie przeczę, że sam osobiście do osób anonimowych podchodzę z dużą dozo rezerwy, wychodzę z założenia, że skoro ktoś się ustawia na marginesie (moje subiektywne zdanie - a co? Wolno mi) to jest jego problem...

Rozumiem.

Jednak, jeśli ktoś zarzuca okazywanie w ten sposób braku szacunku i twierdzi, ze moje posty są nieistotne.....mój szacuś również stracił.
Dlatego będę do niego podchodzić z rezerwą, mam nadzieję, że tylko do niego.....

Biorę odpowiedzialność za swoje słowa przed samą sobą.
Biorę odpowiedzialność za swoje słowa, ponieważ poznałam i mam zamiar poznawać innych ludzi z tego środowiska, zapisałam się na rejs i zapiszę na kolejny.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 gru 2010, o 08:40 

Podziękował : 675
Otrzymał podziękowań: 1715
Uprawnienia żeglarskie: j.st.m
Zuza, napisałbym Ci gdzie i jak głęboko mam szacunek anonimów, ale święta są więc tylko życzę Tobie i innym anonimom Wesołych i Zdrowych Świąt Bożego Narodzenia.

---
O!...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 gru 2010, o 08:45 

Podziękował : 520
Otrzymał podziękowań: 45
Uprawnienia żeglarskie: .
Oczywiście, że Wesołych Świąt dla wszystkich.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 gru 2010, o 11:31 
Jurmak napisał(a):
Kiedyś... kiedyś było coś takiego jak kodeks honorowy który dość nisko cenił anonimowych osobników, widocznie jakieś podstawy do tego były.

Dlaczego kiedyś i dlaczego był? Nie wiem jakie sytuacje masz na myśli, ale na tym forum (i nie tylko tym) przyjeto i to stanowi formę "kodeksu" jak ktoś pisze negatywne opinie o np czarterach, prowadzących rejs itp, to podpisuje sie z imienia i nazwiska. Jeżeli tego nie zrobi to jego "żale" nie są brane pod uwagę przez ogół. I dla mnie to ma sens.

Jurmak napisał(a):
Potem "wybuchł" Internet i pryszczate osobniki uznały, że podpisywanie się nickiem będzie cool... Nie wszystkim to się podoba i od czasu do czasu to wyrażają, chyba im wolno? Nie przeczę, że sam osobiście do osób anonimowych podchodzę z dużą dozo rezerwy, wychodzę z założenia, że skoro ktoś się ustawia na marginesie (moje subiektywne zdanie - a co? Wolno mi) to jest jego problem...

Tak masz swoje zdanie i wyraziłeś je bardzo grzecznie (pomijając te "pryszczate osobniki"). Poinstruuj jeszcze niektórych coby robili to grzecznie i też bedzie cool.

Jurmak napisał(a):
Olo ileś tam, powyżej jedzie po bandzie formoza, siły specjalne, może jeszcze kosmiczne:-))) bez jaj:-))) Od przeszło dziesięciu lat mam ten sam numer tel. komórkowego moje dokładne namiary można znaleźć po minucie w googlach i co? Ano nic, jeszcze się nic nie zdarzyło negatywnego z tego powodu.

Kilka postów wcześniej Maar dał przykład dlaczego toleruje anonimowych na forum. Ja starałem się dać inny przykład ludzi którzy po ujawnieniu ich nazwisk mieliby kłopoty gdyby np ich Szef też to przeczytał. Agent Tomek po dekonspiracji nie pracuje już ale ma następców, którzy nie chcą się ujawniać, bo może właśnie Ciebie rozpracowywują. Może jakiegoś nie wiem pasendzera przewiozłeś, a podadek niezapłacony lub innego coś :) A ten telefon to dasz se obciąć że nie na poddsłuchu?
W takich przypadkach Ty nie musuisz być anonimowy bo stoisz po drugiej stronie :D

Maar napisał(a):
olo2456 napisał(a):
zarejestrowali się bo czasami trzeba o coś dopytać, choć jak czytam Twoje posty jest to zbrodnia, bo powinny się na kursie tchórze wszystkiego dowiedzieć.
Nie przesadzaj, nikt tak nie powiedział - to po pierwsze.

Cały ten wydzielony wątek zaczął się od dwóch niejako spraw po pierwsze, że Katrin jest niedouczona, a po kursie powinna być i po drugie, że anonimowy na forum to tchórz. Zestawiłem te dwie wypowiedzi. Zarówno i "tchórze" i brak wiedzy były wytykane przez szanownego rozmówcę, którego do wrogów nie dodam.

Maar napisał(a):
A tak całkiem poza tym, to w jednym z pierwszych swoich pośtów na tym forum, po kilku miesiącach od zarejestrowania się, stwierdziłeś: "Strach nie tylko o coś spytać, ale i odpowiedzieć." Miło, że już Ci strach minął :-)

Spodziewałem sie ataku ale jak mówi mój ulubiony Prezes nie tak niebywałego. A tak poważnie to chcę zdobyć tego "co już trochę napisał" i daltego nikogo do wrogów nie dodam :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 gru 2010, o 12:06 

Podziękował : 94
Otrzymał podziękowań: 172
Uprawnienia żeglarskie: jsm, msm
Ejj wiecie co opuście już ten temat bo to zaczyna być już nudne:P

Pokłócimy się w jakimś innym wątku :) tak jakoś bardziej merytorycznie com :P

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 gru 2010, o 12:07 

Olo2456 daj spokój. Zakonspirowany agent nie będzie pisał na żadnym forum. Jeśli jest profesjonalistą .......
Chyba, że takie będzie jego zadanie....
Już pisałem wcześniej - tych mniej profesjonalnych znajdziesz wraz ze zdjęciami na "Naszej Klasie" :lol: Swego czasu wybuchła o to całkiem spora medialna afera :lol:
Agent Tomek, nie jest już agentem - tylko emerytem. Może pisać co chce, i gdzie chce pod warunkiem, że nie narusza to przepisów o tajemnicy służbowej, państwowej , et cetera... A jego następcy/ów nie spotkasz na żadnym forum. Jeśli to są agenci, a nie łapciuchy :lol:
A jeśli tak, to szef powinien ich wygonić na krawężnik. Bo do służby pod przykrywką się nie nadają.....
Dorabiasz ideologię sobie czy innym ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 gru 2010, o 12:48 

olo2456 napisał(a):
Dlaczego kiedyś i dlaczego był?
Dlatego był, bo jest nieodzownym elementem rozwoju gatunku zgodnie z teorią darwinowską i jako taki powstał dla podtrzymania gatunku. A to, że kiedyś - odeszliśmy od natury i działamy przeciwko jej. Nikogo dziś nie dziwi, że osobniki z mutacjami czy innymi dziedzicznymi strasznymi choróbskami są prowadzone przez lekarzy w kierunku możliwości prokreacji.
Świat się zmienia i to IMHO na gorsze :-(

Cytuj:
Jeżeli tego nie zrobi to jego "żale" nie są brane pod uwagę przez ogół. I dla mnie to ma sens.
O widzisz? Tu się zgadzam z Tobą w całej rozciągłości.

Cytuj:
Tak masz swoje zdanie i wyraziłeś je bardzo grzecznie (pomijając te "pryszczate osobniki").
Dzieci neostrady byłoby lepsze?

Cytuj:
Poinstruuj jeszcze niektórych coby robili to grzecznie i też bedzie cool.
No to mamy impas. Takie instruowanie może naruszyć czyjąś wolność słowa!

Cytuj:
Kilka postów wcześniej Maar dał przykład dlaczego toleruje anonimowych na forum.
Nie dawałem przykładu dlaczego toleruję, tylko dlaczego ktoś może nie chcieć ujawnienia swojego nazwiska.

Cytuj:
Cały ten wydzielony wątek zaczął się od dwóch niejako spraw po pierwsze, że Katrin jest niedouczona, a po kursie powinna być
A nie uważasz, że po kursie (tu seria przymiotników) powinno posiąść się wiedzę w zakresie większym niż prezentowana w niektórych pytaniach Katrine?

Cytuj:
A tak poważnie to chcę zdobyć tego "co już trochę napisał" i daltego nikogo do wrogów nie dodam :D
To masz problem :-) Posty w "Hyde Park" nie zwiększają licznika :-)

Natomiast cieszę się, że dzięki wydzieleniu udało się skanalizować durnowatą dyskusję o anonimach i strachu przed pisaniem utrzymując ją na obrzeżach naszego forum.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 gru 2010, o 12:52 

Podziękował : 66
Otrzymał podziękowań: 451
Uprawnienia żeglarskie: Jachtowy Sternik Mazurski
@skipbulba pojechałeś tak ostro po anonimach że nie dziwię się równie ostrych odpowiedzi. Osobiście uważam że podpisywać się pod postami należy, ale głównie dla osób które znają mnie tylko z forum. Ludzi których poznałem osobiście mogę czytać nawet bez podpisów.

PS.
@olo2456 na forum zwracamy się do siebie per ty
Cytuj:
4. Na forum jak w środowisku żeglarskim (a w takim jesteśmy także na forum) obowiązuje forma grzecznościowa "Ty". A więc zwracamy się do siebie, jak koledzy czy dobrzy znajomi.

Skoro ostatnio pisał o tym nawet kapitan Janusz "Zbieraj" Zbierajewski to nie powinieneś czuć się onieśmielony i powinieneś zacząć używać tej formy (@skipbulba też twardo stąpa po pokładzie jeszcze) ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 gru 2010, o 12:57 

Olek napisał(a):
@skipbulba też twardo stąpa po pokładzie jeszcze
Nawet takie wgłębienia w materiale innym niż stal pod jego stopami powstają :-)

Ciekawe dlaczego? :-) :-)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 gru 2010, o 13:04 

Maar napisał(a):
Olek napisał(a):
@skipbulba też twardo stąpa po pokładzie jeszcze
Nawet takie wgłębienia w materiale innym niż stal pod jego stopami powstają :-)
Ciekawe dlaczego? :-) :-)

też to zauważyłeś? :wink:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 gru 2010, o 13:13 

A wiesz dlaczego ziemia nie jest kulą? Skąd się równiny wzięły? Dlaczego w okolicach gdzie Skipcio spaceruje jest kilkumetrowa depresja? :-) :-)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 gru 2010, o 13:16 

Maar napisał(a):
A wiesz dlaczego ziemia nie jest kulą?

Dzięki :) teraz już wiem dlaczego buty mi się ścierają głównie na czubkach i piętach :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 gru 2010, o 13:20 

Maar napisał(a):
A nie uważasz, że po kursie (tu seria przymiotników) powinno posiąść się wiedzę w zakresie większym niż prezentowana w niektórych pytaniach Katrine?

Nie mogę już!

Dobra Maar jeżeli wg was szkoła którą poleciłam koledze z forum jest taka beznadziejna bo mnie nie nauczyła niczego to proszę Cie bardzo podaj mi przykład firmy która jest lepsza. zrobię małe dochodzenie i udowodnię Ci że gówno prawda. Ile lat temu robiłeś sternika? skąd możesz wiedzieć jak w innych firmach to przebiega? tak się składa ze dowiadywałam się o tą firmę która mi sam polecałeś i moi znajomi byli bardzo niezadowoleni z ich usług... sprzęt katastrofa silnik dwa dni im nie działał. wsteczny nie chodził mam dalej wymieniać?
kurde widziałam w jakich warunkach inne firmy (nie będę przytaczać nazw by nie robic antyreklamy) szkolą i wybacz. szkoda słów...

Tak się składa ze jak się zapisywałam na kurs bardzo długo dowiadywałam sie o wielu szkołach (chyba wszystkich w Polsce) i o tym jak prowadza szkolenia.

hmn a może to wynika z mojej ułomności co? może uważasz ze przez te 7 dni które tam byłam za mało mnie nauczyli? chcesz mi za wszelką cene uswiadomic ze jestem ułomna czy co? bo ja juz nie wiem o co wam wszystkim chodzi. gdybym nie opanowała podstawowej wiedzy to chyba przewodniczący komisji do jasnej cholery nie dałby mi tych uprawnień i a już na pewno nie postawił dobrej oceny? a może zaraz mi powiecie ze zrobił to z litości? no tak. blondynka.
ta dyskusja nie ma sensu. nie wiem po co ja sie tłumcze

Kurwa co za ludzie no nie mogę.

Dobrze ze wy wszyscy jesteście zajebisci. Niech tak pozostanie. Mam w dupie wasze zdanie, wasz szacunek, to w jaki sposób się odnosicie. Dla mnie to jest poniżej wszelkiej krytyki.

dzięki maar.

Ostatnio edytowano 26 gru 2010, o 01:26 przez Anonymous, łącznie edytowano 1 raz
Poprawiłem cytowanie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 gru 2010, o 13:28 

olo2456 napisał(a):
Agent Tomek po dekonspiracji nie pracuje już ale ma następców, którzy nie chcą się ujawniać, bo może właśnie Ciebie rozpracowywują.

Nie chcę być brutalny ale, tą Twoją teorie to można zwinąć w ciasny rulonik i... :D :D :D
A wiesz dlaczego? No pomyśl to naprawdę nie boli :D No dobrze postaram się to wyjaśnić, żeby zdekonspirować hipotetycznego agenta jest potrzebne nie tylko jego nazwisko ale również wiedza o jego profesji No i teraz pytanie za pięć punktów skąd statystyczny czytelnik np. tego forum ma mieć tą wiedzę?
Ja już pomijam taką drobnostkę, że najczęściej z anonimowością nie mają problemu osoby pokroju Zbieraja Baranowskiego czy np. Krzysia Bieńkowskiego tylko bym powiedział osoby z przeciwnej strony skali :D :D :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 gru 2010, o 13:30 

Maar napisał(a):
A wiesz dlaczego ziemia nie jest kulą? Skąd się równiny wzięły? Dlaczego w okolicach gdzie Skipcio spaceruje jest kilkumetrowa depresja? :-) :-)

Hymmm wyobraź sobie, że Skipcio i ja mieszkamy stosunkowo niedaleko :D :D :D :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 gru 2010, o 13:34 

Katrina . Z całym szacunkiem, przeczytaj ze spokojem swoje posty w różnych tematach , także w offtopie. Sama w wielu przypadkach prowokujesz takie sytuacje i odpowiedzi.... A to co się dzieje później - to tylko konsekwencja tegoż....
Nie miej pretensji, że ktoś korzysta z Twoich niefortunnych wypowiedzi.
Jeżeli ja coś takiego napiszę - nie będę miał do nikogo pretensji, że dostaję po głowie . Bo sam jestem sobie winien....

Bo wy z Maćkiem jesteście jak dwie breneki w lufach dubeltówki :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 gru 2010, o 13:44 

nie chce mi się już tłumaczyć ale począwszy od tematu z dsc (o który chyba tym osobą najbardziej chodzi) innych wątków nie przypominam sobie strikte merytorycznych to ja tam napisałam tylko i wyłącznie informacje które miałam przekazane od właściciela jachtu. Nie wymyślałam nic od siebie bo się wcale na tym nie znam i miałam zamiar najpierw przeczytać instrukcje.

z tego co pamiętam nawet cześć postu była po prostu przekopiowana nawet to nie były moje słowa, myślę ze w dużym stopniu nawet nie zrozumieliście/ nie chcieliście mnie zrozumieć co mi chodzi ale mniejsza o to.

to i tak nie tłumaczy niczego. to ze właściciel mi podał okreslonmy model którego zupełnie nie znałam i sie zapytalam czemu po niemiecu jest on tylko i czemu nie mozna go przeprogramować (tak mi powiedział własciciel wtedy przynajmniej tak zrozumialam) to jest od razu powód by robic mi pieklo przez kolejne kilka miesiecy???

no cholera ile mozna!

ale macie racje ta sytuacja mnie nauczyła jednego. za boga sie juz o nic wiecej was nie zapytam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 gru 2010, o 13:46 

Podziękował : 1643
Otrzymał podziękowań: 2397
Uprawnienia żeglarskie: sternik jachtowy
Katrine napisał(a):
Dobrze ze wy wszyscy jesteście zajebisci. Niech tak pozostanie. Mam w dupie wasze zdanie, wasz szacunek, to w jaki sposób się odnosicie. Dla mnie to jest poniżej wszelkiej krytyki.

dzięki maar.

Katrina prosiłem (miałem takie życzenie świąteczne, bo już nie potrafisz czytać, tego mojego...to forum jest jak wino...) Cię o To byś nie doprowadzała do tego, że potem wszyscy na Ciebie nalatują...ja nie muszę być Twoim przyjacielem, bo Ty nie potrzebujesz przyjaciół ... nawet na propozycję swojego czasu Olka "Katrina weż Wojtka1968 do grupy" stanowczo się postawiłaś.Katrina we mnie wroga nie szukaj ale jak ja Ciebie bronię przed atakiem to Ty to masz gdzieś.
Ty chyba lubisz jak ONI Ci dokuczają...masochizm czy jak to zwać ?

Wojciech

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 gru 2010, o 14:04 

Wojciech1968 napisał(a):

Wojciech

Ja tylko odpowiadam na posty. Gdyby mój post nie był po raz setny przywoływany nie byłoby tego komentarza. To nie ja znowu zaczynam temat! ja nie zaczynam tematów tylko odpowiadam na ataki ciągle skierowane w moja stronę i wierz mi ze jest mi też przykro i wolałabym tego nie czytać. Teraz to mam udawać ze nie widzę czy jak?

postaram się jako wrogów ustawić te osoby by nie widzieć tych postów. zaraz rozminie jak to się robi.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 gru 2010, o 14:25 

Podziękował : 1643
Otrzymał podziękowań: 2397
Uprawnienia żeglarskie: sternik jachtowy
Katrine napisał(a):
Wojciech1968 napisał(a):

Wojciech

Ja tylko odpowiadam na posty. Gdyby mój post nie był po raz setny przywoływany nie byłoby tego komentarza. To nie ja znowu zaczynam temat! ja nie zaczynam tematów tylko odpowiadam na ataki ciągle skierowane w moja stronę i wierz mi ze jest mi też przykro i wolałabym tego nie czytać. Teraz to mam udawać ze nie widzę czy jak?

postaram się jako wrogów ustawić te osoby by nie widzieć tych postów. teraz rozumie jak to się robi.

Katrine to nie jest dobra metoda,
bo jak załączysz te osoby do wrogów,
to nie będziesz wiedziała co o Tobie rozpisują.
Musisz orientować się co "wróg" o Tobie mówi byś mogła do tego się odnosić.
Dobrą metodą jest taka by nie odpowiadać na docinki docinkami,
wtedy żyłka atakującemu sama pęknie.

Wojciech

ps.poprawiłem ostatnie Twoje zdanie w cytacie, czy prawidłowy sens nadałem ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 gru 2010, o 15:17 

Podziękował : 512
Otrzymał podziękowań: 702
Uprawnienia żeglarskie: wyżej się nie da...
Katrine napisał(a):
ta sytuacja mnie nauczyła jednego. za _B_oga się już o nic więcej was nie zapytam.

Proponuję inne rozwiązanie - po prostu:
- po pierwsze - nie odpowiadaj na gorąco, tylko po chwili (na zastanowienie zum Beispiel :) )
- po drugie - przed wysłaniem przeczytaj ze dwa razy to, co napisałaś. Z momentem zastanowienia się z pozycji czytającego.
I proszę uprzejmie nie traktować powyższych rad jako kolejnego przy... się, czy drwiny - nie w tym celu napisałem.

AIKI

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 gru 2010, o 17:06 

AIKI napisał(a):
Katrine napisał(a):
ta sytuacja mnie nauczyła jednego. za _B_oga się już o nic więcej was nie zapytam.

- po pierwsze - nie odpowiadaj na gorąco, tylko po chwili (na zastanowienie zum Beispiel :) )
- po drugie - przed wysłaniem przeczytaj ze dwa razy to, co napisałaś. Z momentem zastanowienia się z pozycji czytającego.
I proszę uprzejmie nie traktować powyższych rad jako kolejnego przy... się, czy drwiny - nie w tym celu napisałem.

Mam doskonale świadomość że w tym momencie nie zachowuję się do końca ok, że nie powinnam pisać postów w takim tonie. Ale....może nie jestem wystarczająco dobra nie potrafie inaczej odpowiadać na ciągle ataki. niestety...

powtarzam po raz kolejny że to nie ja ciągle zaczynam te ataki, czemu miałabym się zastanawiać nad tym co pisze? nie pisać "na gorąco"?

inni non stop to robią- przynajmniej mam nadzieje ze mnie celowo nie obrażają- czemu ja mam zachowywać się inaczej?, czemu ja mam trzymać poziom dyskusji?, czemu ja mam szanować innych? jeżeli osoby z którymi rozmawiam tego nie robią.

Powiem wam tak, nigdy nie byłam taka jaka stałam się przez ta dyskusję, nie byłam ani wulgarna, ani nie zwracałam się do ludzi nieznajomych bez szacunku tym bardziej do ludzi starszych, nikogo nie obrażałam i tylko tego wymagałam od innych. Nie oceniam ludzi których nie znam, nie udaje kogoś innego kim nie jestem. Nie uważam bym wszystkie rozumy pozjadała.

Więc czemu? czemu inne osoby mają prawo mnie oceniać? czemu muszą to pisać na forum? czemu nie mogą na priv? dlaczego po prostu nie mogą już mi odpuścić.

naprawdę wiele mogę wybaczyć, wiele zrozumieć, długo udawać ze nie widzę, akceptować poniżanie ciągle ale naprawdę ile? ile jeszcze można?

tak jest mi cholernie przykro.

To co napisałam nie napisałam by robić komukolwiek na złość. ja po prostu już publicznie po tej całej akcji nie będę wstanie normalnie się o cokolwiek zapytać.

ale są osoby ktore na priv mi pomogą i ciesze się ze sa takie osoby.

a wy znajdźcie sobie inna ofiarę. przerzucie swoje żale na kogoś innego. Z mojej strony nie będzie więcej postów z "głupimi pytaniami".

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 gru 2010, o 17:13 

A zastanawiałaś się przypadkiem dlaczego to właśnie Ciebie ciągle obrażają na forum ?
Sugeruję, że nic nie dzieje się bez przyczyny.....

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 gru 2010, o 17:27 

Podziękował : 512
Otrzymał podziękowań: 702
Uprawnienia żeglarskie: wyżej się nie da...
Katrine napisał(a):
AIKI napisał(a):
powtarzam po raz kolejny że to nie ja ciągle zaczynam te ataki, czemu miałabym się zastanawiać nad tym co pisze? nie pisać "na gorąco"

No proszę... przeczytaj na spokojnie wytłuszczony fragment. A potem jeszcze raz.
Przecież z niego wynika jednoznacznie, że nie zastanawiasz się nad tym co piszesz! Skąd zatem późniejsze oburzenie i pretensje do pozostałych? Jeśli coś zostało napisane bez zastanowienia to istnieje duże prawdopodobieństwo, że jest to bardziej lub mniej bez sensu... Lub co najmniej zawiera rażące błędy. I te właśnie elementy są IMO punktowane w odpowiedziach na Twoje posty.

AIKI

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 gru 2010, o 17:31 

A może by tak.... Więcej luzu? Święta są... Naprawdę nie macie większych problemów?

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 243 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna strona