Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 27 lip 2025, o 00:51

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 147 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 29 cze 2011, o 14:10 

Podziękował : 3101
Otrzymał podziękowań: 2699
Uprawnienia żeglarskie: młodszy marynarz śródlądowy
Tomek Janiszewski napisał(a):
cenię go m.in. za kibel

To na pewno Sławoj-Składkowski :)

m/y „Wymówka”, POL000KA6
SPG5479, MMSI 261003664

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 cze 2011, o 15:19 

Podziękował : 140
Otrzymał podziękowań: 84
Stara Zientara napisał(a):
cenię go m.in. za kibel

To na pewno Sławoj-Składkowski :)
I teraz można się spodziewać długiego wykładu Tomka, czym jest kibel :)

W ramach posunięć wyprzedających -- anegdotka z brodą:

-- Pse pana, jaki to pociąg?
-- Żółty!
-- A dokąd?
-- Do połowy!
-- Ale na Tłuszcz??
-- Nie! Na prąd...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 30 cze 2011, o 08:24 

Podziękował : 105
Otrzymał podziękowań: 46
Cypis napisał(a):
-- Ale na Tłuszcz??
-- Nie! Na prąd...

Ale teraz to nawet na Tłuszcz daleko nie w każdym przypadku jeżdżą kible fullplastic :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 30 cze 2011, o 09:35 

Podziękował : 675
Otrzymał podziękowań: 1715
Uprawnienia żeglarskie: j.st.m
Cypis napisał(a):
-- Ale na Tłuszcz??
-- Nie! Na prąd...

Ale teraz to nawet na Tłuszcz daleko nie w każdym przypadku jeżdżą kible fullplastic :)

Jedyny kibel fullplatic jaki kojarze to toy-toy.

---
O!...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 30 cze 2011, o 09:45 

skipbulba napisał(a):

Bo przecież się nie zniżysz aby pojechać SKM-ką :-P

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 30 cze 2011, o 09:53 

Podziękował : 1
Otrzymał podziękowań: 2
Uprawnienia żeglarskie: Sternik jach.
Wyborców PiS nic nie zniechęci ? No pewnie nie. A może mi tak koledzy "liberałowie" ( radziłbym przeczytać co to słowo znaczy) raczą wyjaśnić co zniechęci wyborców PO. Bo ile wiem to PiS nie rządzi od 2007 roku. Więc , może by się tak zająć tym co wyprawia nasz miłościwy prezio z premiełem? A co do Krakowskiego Przedmieścia- to jak jesteście tacy liberałowie- to powinniście wiedzieć że każdy ma do prezentowania JAKICHKOLWIEK poglądów. Jeżeli zamierza demonstrować , przeciwko ludzikom z Marsa wpływającym na rozwój sytuacji na rynku samochodów, to mu wolno. I każdy liberał to potwierdzi. Chyba , że koleżeństwo to polit-poprawni liberałowie, a to już inna kwestia i taki też liberalizm.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 30 cze 2011, o 11:14 

Podziękował : 162
Otrzymał podziękowań: 321
Uprawnienia żeglarskie: -)
Wolfwind napisał(a):
A może mi tak koledzy "liberałowie" ( radziłbym przeczytać co to słowo znaczy) raczą wyjaśnić co zniechęci wyborców PO

Zniknięcie PiS-u ze sceny politycznej w zupełności mi wystarczy, żeby przemyśleć udzielanie mojego głosu innej partii niż PO....

Wolfwind napisał(a):
A co do Krakowskiego Przedmieścia- to jak jesteście tacy liberałowie- to powinniście wiedzieć że każdy ma do prezentowania JAKICHKOLWIEK poglądów.

I tu się grubo mylisz. Zanim zaczniesz kogoś pouczać sam się weź za naukę. Możesz możesz zacząć od Kodeksu Karnego, jakich poglądów głosić nie można!

Natomiast co do Krakowskiego Przedmieścia to faktycznie niektórym tylko tyle pozostało. Do Pałacu się nie dostał to koczuje pod. W końcu to wszystko przez pomyłkę i silne leki.

Wolfwind napisał(a):
radziłbym przeczytać co to słowo znaczy

No właśnie. Poczytaj.

Ale że w ogóle podjąłeś dyskusję z takimi "zaprzańcami" to Ci się dziwię.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 30 cze 2011, o 12:29 

Podziękował : 2979
Otrzymał podziękowań: 3355
Uprawnienia żeglarskie: różne....
skipbulba napisał(a):
Cypis napisał(a):
-- Ale na Tłuszcz??
-- Nie! Na prąd...

Dla tak gównianej "dyskusji" to chyba całkiem właściwe skojarzenie jest...

Jeżeli masz ochotę komentować takie poglądy, których co prawda nigdy nie wyraziłem, ale które kompletnie bez sensu i z sobie tylko znanej przyczyny usiłujesz mi przypisać - droga wolna. Śmiesznych nigdy dość...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 30 cze 2011, o 12:46 

Carlo napisał(a):
Zniknięcie PiS-u ze sceny politycznej w zupełności mi wystarczy, żeby przemyśleć udzielanie mojego głosu innej partii niż PO....

I wówczas gdy PO odda władzę partii na którą zagłosujesz - wtedy już ja będe mógł zawołać:
ALE KOMUNA!!! :-P
Bo przecież nic innego do zagłosowania wówczas Ci nie pozostanie.
Cytuj:
Zanim zaczniesz kogoś pouczać sam się weź za naukę. Możesz możesz zacząć od Kodeksu Karnego, jakich poglądów głosić nie można!

Np. xenofobicznych. Ale czy ktokolwiek je tu głosi (pomijając już inne głoszone tu poglądy, których głosić niekoniecznie można)? A przecież polityk którego dokonania tak przypadły mi do gustu - nosi takie piękne, sławne, greckie nazwisko!

Tomek Janiszewski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 30 cze 2011, o 12:55 

wówczas gdy PO odda władzę partii na którą zagłosujesz - wtedy już ja będe mógł zawołać:
ALE KOMUNA!!!
Bo przecież nic innego do zagłosowania wówczas Ci nie pozostanie.

Zaraz zaraz, która to partia i minister sprawiedliwości za główny cel postawili sobie wybudowanie jak największej ilości więzień, nawet próbując przerobić koszary wojskowe, zamiast prowadzić działania prewencyjne i łagodzić politykę karną w stosunku do drobnych przestępstw poprzez wprowadzenie stosowania np. prac społecznych i in. zamiast kar więzienia - np. dla alimenciarzy czy pijanych rowerzystów?

Która to partia namiętnie zamykała lekarzy, jako zabójców, itd. itd. itd.....

nie bój nie bój, będę miał na kogo głosować.

Np. xenofobicznych.

np. a więc nie "jakiekolwiek"

Tomku nie mart się :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 30 cze 2011, o 13:08 

Podziękował : 675
Otrzymał podziękowań: 1715
Uprawnienia żeglarskie: j.st.m
skipbulba napisał(a):

Bo przecież się nie zniżysz aby pojechać SKM-ką :-P

Dlaczego? jak mi zbudują linię do Rafinerii to być może. Nawet mogę im tę linię zbudować, niech tylko dadzą kasę. Niestety (a może i stety) ani mnie, ani nikomu z mojej rodziny SKM nijak nie jest przydatna, ani po drodze. A skoro i tak musze jakoś pokonać odcinek z mojej dzielnicy do Gdańska Głównego, to wolę na motorze lub samochodem. Taniej, bezpieczniej i ekologiczniej :)

---
O!...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 30 cze 2011, o 17:31 

Napisałem o wolności słowa , nie o dziwacznej kombinacji obowiązującej w Polsce. Jak się ktoś mieni liberałem , to o wolność słowa powinien walczyć. A wolność jest , albo nie ma - nie można być trochę w ciąży.Ale Wy kochani, nie walczycie o żadną wolność słowa , tylko o nową lepszą wolność. W której każdy może mówić co chce , chyba że akurat do wolności "nie dorósł", albo głosi których głosić nie należy. Bo wtedy w ramach obrony wolności słowa się go zamyka za mowę nienawiści albo inny bełkot.
Żeby było zabawniej , osobiście nie znoszę PiSu- ale PO w paranoi i absurdzie przebija do o stadionowe długości.

Chcecie liberalizmu ,świetnie!
I popieracie rząd , który podniósł podatki do pułapu niespotykanego nawet za rządów komuchów. Przy okazji , kto to zamyka studentów za pomocą ABW? Kto ostatnio skazał gówniarza za malowanie haseł na szkole na pięć lat w zawiasach ? Bo chyba nie Ziobro...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 30 cze 2011, o 17:57 

Wolfwind napisał(a):
I popieracie rząd , który podniósł podatki do pułapu niespotykanego nawet za rządów komuchów.

Wiesz jak by Ci to powiedzieć, żeby Cię nie urazić.... jak marzą Ci się niskie podatki i wysokie socjały to jedź szybko do Grecji, bo tam jeszcze nie zdążyli wprowadzić zmian,.. ale to już nie długo nastąpi.
Jak nie rozumiesz praw rynku nie tylko mikro ale również makro, to raczej nie pojmiesz potrzeby podnoszenia podatków.

Wolfwind napisał(a):
Kto ostatnio skazał gówniarza za malowanie haseł na szkole na pięć lat w zawiasach ?

Sąd! Chyba nie chcesz mi powiedzieć że to też rząd?

Aha gówniarz mógł być skazany co najwyżej na 2 lata z warunkowym zawieszeniem wykonania kary na lat 5. Nie masz pojęcia o czym piszesz więc nie jesteś kompetentny żeby oceniać wyrok Sądu. Osoby kompetentne by się tego nie podjęły bez dostępu do akt sprawy. Jest to typowe zachowanie dla zadymiarzy politycznych.

Wolfwind napisał(a):
kto to zamyka studentów za pomocą ABW?

Widzisz kpk pisano już chwilę temu, sprawdź kiedy. A ABW jedyne co robiła to realizowała obowiązki nałożone przez kpk. I tak nikt nie przebije PiS i pościgu bezdomnego za "wolność słowa".... albo ciężko obrażonych braci za kartofle, do tego stopnia obrażonych że nawet na Kanclerz Niemiec się wypięli. Daj żyć.

Ojjj ludzka pamięć krótka i zawodna jest....

Ostatnio edytowano 30 cze 2011, o 18:23 przez Carlo, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 30 cze 2011, o 18:00 

Podziękował : 452
Otrzymał podziękowań: 942
Uprawnienia żeglarskie: wystarczające
Wolfwind napisał(a):
by się tak zająć tym co wyprawia nasz miłościwy prezio z premiełem?

A co wyprawia ?
Wolfwind napisał(a):
I popieracie rząd , który podniósł podatki do pułapu niespotykanego nawet za rządów komuchów.

Pewnie jesteś młody i nie pamiętasz, ale za PRL podatek dochodowy sięgał 85 %, a podatek obrotowy (odpowiednik VAT) sięgał 50%. Więc Ci się zdrowo pomyliło.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 30 cze 2011, o 18:05 

Podziękował : 2979
Otrzymał podziękowań: 3355
Uprawnienia żeglarskie: różne....
Cape napisał(a):
za PRL podatek dochodowy sięgał 85 %, a podatek obrotowy (odpowiednik VAT) sięgał 50%. Więc Ci się zdrowo pomyliło.

Heh - wżeniony w dalszej rodzinie Niemiec z NRD wspólnie z kolegą robił dla państwowego obserwatorium astronomicznego jakieś oprogramowanie, do planetarium chyba - w 1988 roku, jako firma prywatna (znaczy nowość taka, dopiero co przez waadzę honeckerowską dopuszczona).
Suma wszystkich podatków od dochodu, jakie musieli odprowadzić wynosiła 96% :lol: :lol:

Jeżeli masz ochotę komentować takie poglądy, których co prawda nigdy nie wyraziłem, ale które kompletnie bez sensu i z sobie tylko znanej przyczyny usiłujesz mi przypisać - droga wolna. Śmiesznych nigdy dość...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 30 cze 2011, o 18:07 

Jaromir napisał(a):
Suma wszystkich podatków, jakie musieli odprowadzić wynosiła 96% zysku.

Siejesz PeOwską propagandę :lol: Tak nie mogło być bo ten rząd jest najgorszy w historii :evil:

:lol: ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 30 cze 2011, o 18:08 

Prowadzę prywatny biznes od 1976 roku. Ja te podatki płaciłem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 30 cze 2011, o 18:22 

Carlo napisał(a):

Wiesz jak by Ci to powiedzieć, żeby Cię nie urazić.... jak marzą Ci się niskie podatki i wysokie socjały to jedź szybko do Grecji, bo tam jeszcze nie zdążyli wprowadzić zmian,.. ale to już nie długo nastąpi.
Jak nie rozumiesz praw rynku nie tylko mikro ale również makro, to raczej nie pojmiesz potrzeby podnoszenia podatków.

A kto Ci powiedział , że mi się jakikolwiek socjal marzy ? Jestem zdecydowanie przeciwny jakimkolwiek świadczeniom socjalnym. Jedyny , jaki odebrałem to było stypednium naukowe na studiach w wysokości 200 zł miesięcznie. Obawiam się , że z nas dwóch to ja rozumiem prawa rynku , i dlatego uważam że podnoszenie podatków jest zabójcze. Więcej, wszystkie państwa mające dobrobyt uzyskiwały go przy pomocy niskich podatków(pomijam tu sytuacje wyjątkowe , na przykład eksport bogactw naturalnych) Ale kogo obchodzą fakty...

Carlo napisał(a):
Sąd! Chyba nie chcesz mi powiedzieć że to też rząd?

A ten sąd to jest całkiem niezawisły,nie.
Carlo napisał(a):
Widzisz kpk pisano już chwilę temu, sprawdź kiedy. A ABW jedyne co robiła to realizowała obowiązki nałożone przez kpk. I tak nikt nie przebije PiS i pościgu bezdomnego za "wolność słowa".... albo ciężko obrażonych braci za kartofle, do tego stopnia obrażonych że nawet na Kanclerz Niemiec się wypięli. Daj żyć.

Ojjj ludzka pamięć krótka i zawodna jest....

Czyli jak ścigali za obrazę PiSowca to nie realizowali kpk, tylko wprowadzali faszyzm, a jak ścigają za obrazę PO to wypełniają kpk. Super ! Przypomnisz mi może , jaki to wyrok dostał ów bezdomny , bo moja zawodna pamięć mówi mi , że żadnego. A jeżeli twierdzisz , że ABW jest od takich akcji to wybacz , ale ręce opadają .

-- 30 cze 2011, o 19:24 --

Carlo napisał(a):
Jaromir napisał(a):
Suma wszystkich podatków, jakie musieli odprowadzić wynosiła 96% zysku.

Siejesz PeOwską propagandę :lol: Tak nie mogło być bo ten rząd jest najgorszy w historii :evil:

:lol: ;)

No skoro , za ideał przyjmujemy NRD Honeckera, to rzeczywiście. Ale ja słyszałem , że my mamy nowoczesny rząd wolny od komuny.

-- 30 cze 2011, o 19:26 --

Cape napisał(a):
Pewnie jesteś młody i nie pamiętasz, ale za PRL podatek dochodowy sięgał 85 %, a podatek obrotowy (odpowiednik VAT) sięgał 50%. Więc Ci się zdrowo pomyliło.

Mówiąc o rządach komuchów , miałem na myśli rząd Millera. Podobno się od PRLu odcięliśmy ? Czy nie ? To jak jest , koledzy ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 30 cze 2011, o 18:29 

Wolfwind napisał(a):
wszystkie państwa mające dobrobyt uzyskiwały go przy pomocy niskich podatków

No i właśnie nie rozumiesz makroekonomii. Politykę podatkową kształtuje się również na podstawie kondycji rynków światowych. Nawet ekonomiści pro-pisowscy tego nie kwestionują.

Wolfwind napisał(a):
A ten sąd to jest całkiem niezawisły,nie.

Konstytucja do ręki i czytać. Myśleć, zastanawiać się czy rządzący mają jakiekolwiek możliwości oddziaływania na sędziów. Myśleć czy komukolwiek się opłaca wpływać na decyzję sędziego w takich banalnych sprawach i czy ktoś sobie cztery litery zawraca jakimś gówniarzem co ściany malował.

Wolfwind napisał(a):
Czyli jak ścigali za obrazę PiSowca

Tamten się sam domagał i to publicznie. Tu organy ścigania działały samodzielnie, na podstawie i zgodnie z prawem, kompetencjami i obowiązkami nałożonymi ustawą.

Wolfwind napisał(a):
że ABW jest od takich akcji to wybacz

ABW jest przede wszystkim odpowiedzialne za ochronę interesów państwa. Nikt tu nie ścigał tego pseudo-studenta za obrazę Komorowskiego, tylko za zniewagę głowy państwa.

Poopowiadaj nam może coś jeszcze o tych podatkach za komuny, bo ciekawe rzeczy piszesz.

-- mniej niż minutę temu --

Wolfwind napisał(a):
Mówiąc o rządach komuchów , miałem na myśli rząd Millera. Podobno się od PRLu odcięliśmy

A to od kiedy SLD jest partią komunistyczną, tylko nie opowiadaj o rodowodzie. Napisz lepiej o deklaracji programowej i faktycznych działaniach tamtego rządu. Z ideologią komunistyczną nic to nie miało wspólnego.

-- mniej niż minutę temu --

Wolfwind napisał(a):
Podobno się od PRLu odcięliśmy ? Czy nie ? To jak jest , koledzy ?

My tak, Ty .... nie wiem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 30 cze 2011, o 18:34 

Wolfwind napisał(a):
Mówiąc o rządach komuchów , miałem na myśli rząd Millera. Podobno się od PRLu odcięliśmy ? Czy nie ? To jak jest , koledzy ?

Taa ? No to które podatki podniósł obecny rząd w stosunku do rządu Milera ? Zmienił Vat z 22% na 23%. To jest drastyczne podniesienie podatków ?
Nie podatki są w Polsce problemem, bo bezpośrednie (m/in dzięki Milerowi) są jedne z najniższych w Europie. Problemem jest deficyt budżetowy. A do tego poprzedni rząd przyczynił się niewąsko. Były prezydent też.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 30 cze 2011, o 18:38 

Cape napisał(a):
Problemem jest deficyt budżetowy. A do tego poprzedni rząd przyczynił się niewąsko. Były prezydent też.

Wszyscy to rozumieją po za pewną określoną grupą ludzi w Polsce. Niektórym się nie mieści w głowie, że jak się dobrze zarabia, to powinno się też odkładać, inwestować żeby mieć rezerwy na trudne czasy. Tak robi każdy rozsądny człowiek w swoim gospodarstwie domowym. Poprzedni rząd tego nie rozumiał, ale czego oczekiwać po premierze, który nie ma własnego konta, a jego gospodarstwo domowe prowadzi mama.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 30 cze 2011, o 19:37 

Wolfwind napisał(a):
I popieracie rząd

Pojęcia nie masz o liberaliźmie, ale gwarantuję Ci, że obecny rząd z liberalizmem nie ma nic wspólnego.
Wolfwind napisał(a):
No skoro , za ideał przyjmujemy NRD Honeckera, to rzeczywiście. Ale ja słyszałem , że my mamy nowoczesny rząd wolny od komuny.

Pojęcia również nie masz o kumunie, ale jeżeli komuną określimy PRL i inne kraje mające system na licencji ZSRR, to system ten charakteryzuje się następujacymi cechami.
1/ Dominujący sektor państwowy
2/ Niechęć do kapitału obcego.
3/ Chęć jak największej kontroli sektora prywatnego, jako tego podejrzanego
W tym zakresie najbardziej "komuszy" był rząd PIS.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 30 cze 2011, o 19:46 

Cape napisał(a):
Wolfwind napisał(a):
I popieracie rząd

Pojęcia nie masz o liberaliźmie, ale gwarantuję Ci, że obecny rząd z liberalizmem nie ma nic wspólnego.
Wolfwind napisał(a):

Pojęcia również nie masz o kumunie, ale jeżeli komuną określimy PRL i inne kraje mające system na licencji ZSRR, to system ten charakteryzuje się następujacymi cechami.
1/ Dominujący sektor państwowy
2/ Niechęć do kapitału obcego.
3/ Chęć jak największej kontroli sektora prywatnego, jako tego podejrzanego
W tym zakresie najbardziej "komuszy" był rząd PIS.

No nareszcie! Wreszcie ktoś zrozumiał słowo pisane i to o co mi chodzi. A mianowicie o liberalizm właśnie! I dlatego dziwię się , że można popierać PO. Nie wiem co prawda na jakiej podstawie , zarzucasz mi najpierw brak wiedzy o komunie i liberalźmie , a potem definiujesz to dokładnie tak jak ja , ale to już pozostawię jako jedną z licznych tajemnic świata.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 30 cze 2011, o 19:50 

Wolfwind napisał(a):
że można popierać PO

Powód jest jeden. PIS, dwa lata wystarczy.
A wczorajsza i dzisiejsza prezentacja białej księgi przez Macierewicza w towarzystwie Kaczyńskiego w tym mnie tylko utwierdza.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 30 cze 2011, o 19:54 

Cape napisał(a):
Wolfwind napisał(a):
że można popierać PO

Powód jest jeden. PIS, dwa lata wystarczy.
A wczorajsza i dzisiejsza prezentacja białej księgi przez Macierewicza w towarzystwie Kaczyńskiego w tym mnie tylko utwierdza.

A możesz mi wyjaśnić , w takim razie czemu nie głosujesz na Korwina ? PO to jest wyjątkowa banda, jeszcze gorsza od PiSu, który sam w sobie jest tragiczny. PiSowi przynajmniej zależało na, fatalnie pojmowanym , ale jednak interesie Polski. PO to jest typowa partia " kolesi".

edytowałem literówki

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 30 cze 2011, o 19:56 

Wolfwind napisał(a):
A możesz mi wyjaśnić , w takim razie czemu nie głosujesz na Korwina

Bo to jest kompletna utopia.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 30 cze 2011, o 19:58 

Wolfwind napisał(a):
No nareszcie! Wreszcie ktoś zrozumiał słowo pisane i to o co mi chodzi. A mianowicie o liberalizm właśnie! I dlatego dziwię się , że można popierać PO. Nie wiem co prawda na jakiej podstawie , zarzucasz mi najpierw brak wiedzy o komunie i liberalźmie , a potem definiujesz to dokładnie tak jak ja , ale to już pozostawię jako jedną z licznych tajemnic świata.

Widzisz istotą jest to komu jest bliżej, a nie to kto jest a kto nie.

Ale opowiedz jeszcze o tym drastycznym podniesieniu podatków i innych w miarę bezbolesnych sposobach (nie dławiących gospodarki) ratowania budżetu państwa w sytuacji rosnącego zadłużenia, malejących wpływów do budżetu i oporowi politycznemu opozycji i społeczeństwa do likwidacji przywilejów niektórych grup społecznych (szczególnie emerytalnych w mundurówce które są ogromnym i niepotrzebnym obciążeniem dla budżetu), a także mentalnej blokadzie całego społeczeństwa oraz urzędników na wszystkich szczeblach polegającego między innymi na tym, że jak rząd (IMO w zły sposób) próbuje wprowadzić likwidację 10 % etatów w urzędach państwowych, to przed wejściem w życie ustawy (która ostatecznie nie weszła w życie) urzędy zwiększają zatrudnienie o 10%, żeby przypadkiem ktoś kto już pracuje nie stracił stołka. Ustawa nie wchodzi w życie w wyniku oporu społecznego i opozycji, a te 10% więcej urzędników pozostaje, czyli mamy zamiast oszczędności, dodatkowe koszty.

Podaj proszę receptę, którą zaakceptuje opozycja i społeczeństwo.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 lip 2011, o 10:50 

Coś dla tutejszych lemingów:

http://www.youtube.com/watch?v=4y551onDohU

A dla pozostałych - chyba pora na rozwiązanie zagadki. Ale gdzie wcięło dodawanie załączników? :-? Muszę odwołać się zatem do innego forum, skąd można ściągnąć ów załącznik.

http://forum.:forum_o_mazurach:/viewtopic.php?p=52617#52617

Tomek Janiszewski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 lip 2011, o 16:24 

Tiaaa lepiej wrzucać linki niż odpowiedzieć argumentem na argument... jak się będę nudził to Ci kilka kabaretów znajdę i podrzucę. zdaje się że w latach 2005-2007 mieliśmy największy wysyp kabaretów.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 lip 2011, o 01:45 

Podziękował : 140
Otrzymał podziękowań: 84
Czy to jest coś dla mnie?

Pytałem i Hanki i Rumcajsa, ale oboje nie wiedzą :( A jak nie wiedzą i nie podano opisu linka -- jest mi nie wolno klikać!

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 147 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona