Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 12 sie 2025, o 00:36

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 7 gru 2011, o 12:10 

Podziękował : 0
Otrzymał podziękowań: 0
Uprawnienia żeglarskie: nie podano
Witam serdecznie
Sprzedaję portal ogłoszeniowy Niezatapialni.pl czyli sprzedaż łodzi ,czarter jachtów,szkolenia,silniki ,skutery .itp
Perfekcyjna mocna domena niezatapialni.pl , wskazująca na tematykę portalu,łatwa do zapamiętania .
Jeżeli byłby ktoś zainteresowany link do aukcji
Konkurencja w tej branży(tego typu portal) jest bardzo mała wręcz znikoma,świetna nisza do zagospodarowania.Dzięki czemu zyska szybko grono odwiedzających.
Oczywiście przy odpowiedniej promocji i włożonej w to pracy jak to w ebiznesie.

Na tej aukcji otrzymujesz udoskonalony działający gotowy projekt dzięki któremu możesz zarabiać poważne pieniądze.Jeśli masz jakieś pomysły ,chciałbyś dodatkowo wprowadzić dodatkowo nowe funkcje,możesz to jak najbardziej zrobić ,wystarczy omówić to z firmą która go stworzyła .Dokładne namiary podam zwycięscy aukcji.

Oferta sprzedaży obejmuje: (całość ,czyli cały portal niezatapialni.pl)
1. Wartościowa domena http://www.niezatapialni.pl - zarejestrowana 23/10/2009 roku, opłacona na następny rok do 2012-10-23
2. CMS
3. grafikę i bazę do strony ( wszystkie pliki i bazę)
4.Pomoc w przeniesieniu portalu na serwer zwycięscy .
Jako GRATIS dodam porady ,jeśli potrzebujesz informacji z zakresu pozycjonowania i promocji oraz utrzymanie domeny na serwerze do końca 2011 roku lub dłużej jeśli będzie tego wymagała sytuacja nowego właściciela.

Mogę również dodać gratis założenie fanpage +zakładka na stronie.
Portal zbudowany według najnowszych technologicznie trendów przez jedną z najlepszych firm na rynku.

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 gru 2011, o 12:42 

Podziękował : 2354
Otrzymał podziękowań: 3697
Uprawnienia żeglarskie: ***** ***
adrianol napisał(a):
Perfekcyjna mocna domena niezatapialni.pl
Jak by nie odpytywać Googla: "sprzedam jacht", "kupię jacht", "kupno sprzedaż jachtów", "ogłoszenia jachty" to nigdy nie trafia się na link do tej perfekcyjnej domeny :-)

Po co używać takich górnolotnych określeń?

adrianol napisał(a):
Jako GRATIS dodam porady ,jeśli potrzebujesz informacji z zakresu pozycjonowania
ROTFL.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 gru 2011, o 16:10 

Witam
Marek napisał(a):
Jak by nie odpytywać Googla: "sprzedam jacht", "kupię jacht", "kupno sprzedaż jachtów", "ogłoszenia jachty" to nigdy nie trafia się na link do tej perfekcyjnej domeny :-)

Widzę Marku że na pozycjonowaniu to się zbytnio nie znasz,choć mogę się mylić .
Oczywiście że perfekcyjna w sensie nazwy portalu.Nie mówiłem że jest to popularne słowo kluczowe dobrane pod seo. Jeżeli przeczytałeś treść aukcji powinieneś wiedzieć że portal nie był praktycznie w ogóle pozycjonowany i reklamowany ,więc nie dziwie się że nie pojawia się na te frazy w top 10 w google,bo po pierwsze nie był w ogóle pozycjonowany na takie frazy.
Jeżeli znałbyś się na pozycjonowaniu ,to wiedziałbyś że trzeba poświecić na to dużo czasu.Nie zajmuję się tym portalem ,zajmuję się innymi ,co chyba wyjaśniłem na aukcji.Jeśli bym go wcześniej profesjonalnie pozycjonował znalazł byś go na te słowa kluczowe jakie odpytywałeś google bez problemu,min top 10
Jest to gotowy projekt do użycia,któremu trzeba poświęcić czas min. pozycjonowanie ,promocja innymi kanałami .Jeśli jesteś domainerem to znajdź lepszą domenę uwzględniając wszystkie aspekty przy wyborze dobrej nazwy.Jestem otwarty na spostrzeżenia.

adrianol napisał(a):
Jako GRATIS dodam porady ,jeśli potrzebujesz informacji z zakresu pozycjonowania
ROTFL.

mam na koncie frazy które wypozycjonowałem do top 3 przy konkurencji 21,200,000 , zajmuje się tym bardzo długi czas.Więc pozostawię to bez odpowiedzi.
Pozdrawiam serdecznie

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 gru 2011, o 16:35 

Podziękował : 4186
Otrzymał podziękowań: 1876
Uprawnienia żeglarskie: ...
[quote="adrianol"]

Widzę Marku że na pozycjonowaniu to się zbytnio nie znasz,choć mogę się mylić .

Widzę, że masz problemy z podstawową funkcją google - wyszukiwaniem.

Oczywiście że perfekcyjna w sensie nazwy portalu.Nie mówiłem że jest to popularne słowo kluczowe dobrane pod seo. Jeżeli przeczytałeś treść aukcji powinieneś wiedzieć że portal nie był praktycznie w ogóle pozycjonowany i reklamowany ,więc nie dziwie się że nie pojawia się na te frazy w top 10 w google,bo po pierwsze nie był w ogóle pozycjonowany na takie frazy.

Powyższe

"Perfekcyjna mocna domena niezatapialni.pl , wskazująca na tematykę portalu,łatwa do zapamiętania .

Czyli portal dla bogatych.Dlaczego ,ponieważ ludzie umieszczający ogłoszenia z tej branży to ludzie którzy posiadają bardzo duże pieniądze ,więc zamieszczenie ogłoszenia na tym portalu za 50 zł nie stanowiło jakiegoś problemu.

Portal zbudowany według najnowszych technologicznie trendów przez jedną z najlepszych firm na rynku.

Konkurencja w tej branży(tego typu portal) jest bardzo mała wręcz znikoma,świetna nisza do zagospodarowania.Dzięki czemu zyska szybko grono odwiedzającyh.

Oczywiście przy odpowiedniej promocji i włożonej w to pracy jak to w ebiznesie
."

I jeszcze to, dowodzą niezbicie, że nie masz pojęcia o branży w której sytuujesz ten "portal" i mijasz się z prawdą

"Jeśli masz jakieś pomysły ,chciałbyś dodatkowo wprowadzić dodatkowo nowe funkcje,możesz to jak najbardziej zrobić ,wystarczy omówić to z firmą która go stworzyła .Dokładne namiary podam zwycięscy aukcji.

Dobrym pomysłem jest również stworzenie forum o takiej tematyce(żeglarstwo), na najlepszym obecnie skrypcie i podpięcie jako dodatek pod tą stronę ( jeśli byłbyś zainteresowany mógłbym to zrobić za dodatkową drobną opłatą,ale był to tylko mój wcześniejszy pomysł jak rozbudować jeszcze ten projekt) ,jak widzisz możliwości tego projektu są ogromne.(stworzenie takiego forum nie jest wliczone w tą aukcję)
"

Powiedz jeszcze, za dodatkową opłatą, rzecz jasna, jak buty wiązać. Oczywiście tylko zwycięzcy

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 gru 2011, o 16:49 

Podziękował : 5574
Otrzymał podziękowań: 2184
Uprawnienia żeglarskie: prawo człowieka wolnego
Proponuje przestać karmić trolla.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 gru 2011, o 17:15 

Yigael napisał(a):
Widzę, że masz problemy z podstawową funkcją google - wyszukiwaniem.

Nie mam na celu nikogo pouczać ,ale nie odróżniasz podstawowych pojęć seo
Przecież wyjaśniłem że portal nie był w ogóle prawie pozycjonowany ,więc znalezienie go na popularne słowa kluczowe było by cudem ,trzeba go zacząć pozycjonować.Jest to gotowy projekt do użycia.Przecież nie wspomniałem że jest wypozycjonowany i ma odwiedzalność kilka tysięcy dziennie.Co do nowych funkcjonalności które chciałby wprowadzić nowy właściciel ,jest to tylko sugestja ,chyba lepiej mieć taką możliwość jeśli w przyszłości internauci wymagali by jakiś zmian,ale to tylko pomysł ,i nie trzeba z tego korzystać ,chyba że jest się programistą .Nie rozumiem takiego ataku w moją stronę ,umieściłem tylko ogłoszenie i jest to tylko informacja ,nie namawiam nikogo na zakup.Ale widzę że mentalność Polska nigdy się nie zmieni.Lepiej nic nie robić ,a z krytykować i obrzucić błotem czyjąś pracę.Co do troli to mogę nazwać tak tylko ludzi który w taki sposób się wyrażają .
Co do branży do zbadałem ją bardzo dobrze i wiem co mówię.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 gru 2011, o 17:40 

Przepraszam Colonelu NMSP.

Ad rem.

"Nie mam na celu nikogo pouczać ,ale nie odróżniasz podstawowych pojęć seo

Ja się nigdzie nie zająknąłem o SEO. Ja zauważam, że nie umiesz szukać za pomocą google. Gdybyś potrafił wiedziałbyś z kim rozmawiasz. I komu rad udzielasz.

Przecież wyjaśniłem że portal nie był w ogóle prawie pozycjonowany ,więc znalezienie go na popularne słowa kluczowe było by cudem ,trzeba go zacząć pozycjonować.Jest to gotowy projekt do użycia.Przecież nie wspomniałem że jest wypozycjonowany i ma odwiedzalność kilka tysięcy dziennie.Co do nowych funkcjonalności które chciałby wprowadzić nowy właściciel ,jest to tylko sugestja ,chyba lepiej mieć taką możliwość jeśli w przyszłości internauci wymagali by jakiś zmian,ale to tylko pomysł ,i nie trzeba z tego korzystać ,chyba że jest się programistą .Nie rozumiem takiego ataku w moją stronę ,umieściłem tylko ogłoszenie i jest to tylko informacja ,nie namawiam nikogo na zakup.

Napisałeś: "Dlaczego ,ponieważ ludzie umieszczający ogłoszenia z tej branży to ludzie którzy posiadają bardzo duże pieniądze ,więc zamieszczenie ogłoszenia na tym portalu za 50 zł nie stanowiło jakiegoś problemu." Czyli rozumiem masz nas za debili. Względnie sugerujesz, że owi ludzie zamieszczający ogłoszenia z branży to debile. Twierdzisz wszak, że nie stanowiło dla nich problemu wydanie 50 zł na ogłoszenie w "w ogóle nie pozycjonowanym "portalu""

Ale widzę że mentalność Polska nigdy się nie zmieni.Lepiej nic nie robić ,a z krytykować i obrzucić błotem czyjąś pracę.Co do troli to mogę nazwać tak tylko ludzi który w taki sposób się wyrażają .

Piszesz o cwaniaczkach szukających jelenia?

Co do branży do zbadałem ją bardzo dobrze i wiem co mówię."

No co ty nie powiesz? I w ramach tego "bardzo dobrze wiem co mówię" tak sobie wlazłeś na forum żeglarskie /jedno z największych w kraju/ i akurat Markowi udzielasz rad na temat internetu. Nie no stary rozeznanie w branży masz pyszne.

PS. Lektura historii twoich allegrowych zakupów jest pouczająca i zabawna w kontekście powyższego.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 gru 2011, o 17:42 

Podziękował : 121
Otrzymał podziękowań: 73
Uprawnienia żeglarskie: inny kapitan, inny też niż myślicie
Wartość domeny http://www.niezatapialni.pl to 67zł

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 gru 2011, o 17:54 

Jeżeli uważasz :lol: że sprawdzenie wartości domeny za pomocą jakiejś strony jest wiarygodne to widzę że kompletnie nie masz pojęcia o wycenie stron internetowych.Lecz nie kwestionuję że domena nie ma dużej wartości bo nie jest jeszcze popularna .Zależne jest to od wielu czynników.Zobacz jaka cena za domeny za to forum ,jest bardzo popularne i ma 6 lat to niecałe 4 tys to kiepsko.
Temat można zamknąć.Nie widzę powodu kontynuowania dyskusji.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 gru 2011, o 17:56 

Podziękował : 157
Otrzymał podziękowań: 78
Uprawnienia żeglarskie: majtek
Yigael napisał(a):
Ja zauważam, że nie umiesz szukać za pomocą google. Gdybyś potrafił wiedziałbyś z kim rozmawiasz. I komu rad udzielasz.

:roll:
Yigael napisał(a):
No co ty nie powiesz? I w ramach tego "bardzo dobrze wiem co mówię" tak sobie wlazłeś na forum żeglarskie /jedno z największych w kraju/ i akurat Markowi udzielasz rad na temat internetu. Nie no stary rozeznanie w branży masz pyszne.

:oops: Marek who are you ?

adrianol napisał(a):
Temat można zamknąć.Nie widzę powodu kontynuowania dyskusji

spokojnie bez nerw ;)

"Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antałek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE."

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 gru 2011, o 18:02 

adrianol napisał(a):
Jeżeli uważasz :lol: że sprawdzenie wartości domeny za pomocą jakiejś strony jest wiarygodne to widzę że kompletnie nie masz pojęcia o wycenie stron internetowych.Lecz nie kwestionuję że domena nie ma dużej wartości bo nie jest jeszcze popularna .Zależne jest to od wielu czynników.Zobacz jaka cena za domeny za to forum ,jest bardzo popularne i ma 6 lat to niecałe 4 tys to kiepsko.
Temat można zamknąć.Nie widzę powodu kontynuowania dyskusji.

Też uważam, że wycena 67 zł jest nieadekwatnie wysoka. Niezatapialni.com mają ciekawszą, promocyjną cenę, przez którą nie da się nic podzielić.

http://allegro.pl/100-postow-na-twoim-forum-szybko-pewnie-i1888370053.html

Policz ile byś musiał zapłacić za posty z tego forum.
:lol: :lol: :lol:

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

szpiszpak napisał(a):
...

Czytałeś wątek od początku?

:lol: :lol: :lol: ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 gru 2011, o 18:36 

Podziękował : 5574
Otrzymał podziękowań: 2184
Uprawnienia żeglarskie: prawo człowieka wolnego
adrianol napisał(a):
Temat można zamknąć

I to popieram

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 gru 2011, o 19:12 

Podziękował : 2979
Otrzymał podziękowań: 3355
Uprawnienia żeglarskie: różne....
adrianol napisał(a):
.Nie widzę powodu kontynuowania dyskusji.

Czemu...?
Lepiej napisz coś jeszcze, pośmiejemy się razem! :lol: :lol: :lol:

Jeżeli masz ochotę komentować takie poglądy, których co prawda nigdy nie wyraziłem, ale które kompletnie bez sensu i z sobie tylko znanej przyczyny usiłujesz mi przypisać - droga wolna. Śmiesznych nigdy dość...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 gru 2011, o 19:22 

Podziękował : 452
Otrzymał podziękowań: 942
Uprawnienia żeglarskie: wystarczające
Zupełnie Was nie rozumiem. Ktoś daje ogłoszenie o sprzedaży domeny związanej z żeglarstwem i... rozpoczyna się loża szyderców. Po co ? Co w tym ogłoszeniu jest nie tak ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 gru 2011, o 19:35 

Podziękował : 212
Otrzymał podziękowań: 390
Uprawnienia żeglarskie: nikt
Cape napisał(a):
Zupełnie Was nie rozumiem. Ktoś daje ogłoszenie o sprzedaży domeny związanej z żeglarstwem i... rozpoczyna się loża szyderców. Po co ? Co w tym ogłoszeniu jest nie tak ?

Jak dla mnie to niezatapialni w żaden sposób nie kojarzy się z żeglarstwem. A niejakim Kręciną już tak :-P

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 gru 2011, o 19:42 

Podziękował : 452
Otrzymał podziękowań: 942
Uprawnienia żeglarskie: wystarczające
Jacek Woźniak napisał(a):
Jak dla mnie to niezatapialni w żaden sposób nie kojarzy się z żeglarstwem

To znaczy w/g Ciebie dotyczy sprzedaży rowerów? :lol:
A niejakim Kręciną już tak

Loża szyderców cdn

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 gru 2011, o 21:55 

Co nie tak? Bardzo krótko - wszedł został bardzo przez Marka delikatnie sprowadzony na ziemię i zaczął pouczać i wytykać niewiedzę. Tymczasem sprzedawana strona to gotowy szablon, oferent szuka na niego jelenia bredząc i mijając się z prawdą /albo strona nie jest pozycjonowana i dopiero zaczyna albo ludziom nie robiło problemu płacić mu po 50 zł za ogłoszenie - skądinąd wszystkie ogłoszenia są sprzed roku, półtora - nowa niepromowana strona ;) /. Rzecz wygląda na produkt pewnego siebie czytelnika, któregoś z mądrych dzieł o zarabianiu w internecie oferowanych w PDF'ach za parę stówek. Oferty zakupu na allegro są tak samo prawdziwe jak te mityczne "bezproblemowe" ogłoszenia bogatych ludzi za 50 złotych. Krótka lektura listy zrealizowanych zakupów sprzedającego na allegro daje mailingi, bazy adresów, programy reklamowe i uwaga, uwaga zalinkowane wyżej pisanie postów merytorycznych /Andrzej czuj duch!/ na forach internetowych w pakietach po 100 za 25 zł - posty merytoryczne, ciekawe stylistycznie, mogą być pisane z jednego lub kilku adresów na dowolny temat do 300 znaków.

Oferta nie dotyczy żeglarstwa, a martwego tworu internetowego, stworzonego przez "speca" od specyficznej formy internetowego "marketingu".

Poniższe kupił 5 listopada ;)

http://allegro.pl/100-postow-na-twoim-forum-szybko-pewnie-i1888370053.html#tabsAnchor

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 gru 2011, o 22:37 

Podziękował : 212
Otrzymał podziękowań: 390
Uprawnienia żeglarskie: nikt
Cape napisał(a):
Jak dla mnie to niezatapialni w żaden sposób nie kojarzy się z żeglarstwem

To znaczy w/g Ciebie dotyczy sprzedaży rowerów? :lol:
A niejakim Kręciną już tak

Loża szyderców cdn

Niezatapialne są one: jachty/rowery/motyle/gacie
Niezatapialni są oni: ... :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 8 gru 2011, o 19:05 

Podziękował : 142
Otrzymał podziękowań: 90
Uprawnienia żeglarskie: k.j.bałtycki
Marcin.
Miałeś rację że nie zgodziłeś się z Colonelem że trzeba przestać karmić trolla.
Wiem że ludzie bez wody przeżywają max. kilkanaście dni. Ty pozbawiłeś trolla w ludzkiej postaci "wody na młyn" w ciągu kilku godzin.
Dziękuję Ci za to w swoim i myślę że nie tylko w swoim imieniu.
Serdecznie pozdrawiam
Roman

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 8 gru 2011, o 19:08 

Podziękował : 121
Otrzymał podziękowań: 73
Uprawnienia żeglarskie: inny kapitan, inny też niż myślicie
Roman K można skorzystać z opcji "podziękuj" ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 8 gru 2011, o 19:12 

Podziękował : 66
Otrzymał podziękowań: 451
Uprawnienia żeglarskie: Jachtowy Sternik Mazurski
W zawiązku z dalszą dyskusją przenoszę do HP, bo z ogłoszeniem nie ma to już nic wspólnego.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 8 gru 2011, o 19:31 

Podziękował : 142
Otrzymał podziękowań: 90
Uprawnienia żeglarskie: k.j.bałtycki
Helix napisał(a):
Roman K można skorzystać z opcji "podziękuj" ;)

To czemu nie skorzystałeś ;)
Pozdrawiam
Roman

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 8 gru 2011, o 23:07 

Podziękował : 21
Otrzymał podziękowań: 29
Uprawnienia żeglarskie: żeglarz
podbijam wątek - oceniam na 1/2 dnia roboty z wykorzystaniem szablonu, łądna nazwa domeny w necie nie jest warta nic (patrz aukcje nazywające się "allegro"), proponuję 30zł.

Wodę jeziora pozorowała wielka szklana płyta. Powierzchnia szkła była twarda i lekko pomarszczona. Kiedy oddaliłem się na odległość jednego kilometra od brzegu w Pial Edin, dotarłem do krawędzi szkła. Począwszy od tego miejsca aż do brzegu pod Lesaiolą woda była prawdziwa.
Adam Snerg Wiśniewski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 8 gru 2011, o 23:27 

AndRand napisał(a):
podbijam wątek

teraz to i mnie nie szkoda podbijać wątku bo HP nie jest indeksowany przez boty :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 8 gru 2011, o 23:31 

Olek napisał(a):
teraz to i mnie nie szkoda podbijać wątku bo HP nie jest indeksowany przez boty :lol:

Przeczytaj ofertę merytorycznych postów do 300 znaków, 25 zeta za setkę - nie nabijają w HydeParkach :lol: :lol: :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 8 gru 2011, o 23:39 

Yigael napisał(a):
merytorycznych postów do 300 znaków, 25 zeta za setkę

widziałem, nie tędy droga :lol:

sprawdź w googlach "grenlandia 2012" ;) 2-3 dni pracy i około 4-6 dni czekania, mam chrapkę na górę pierwszej strony na samo "grenlandia" ale może być trudno

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 8 gru 2011, o 23:54 

Co my, k...a, wiemy o zabijaniu...

11 pozycja licząc łobrazki i mapy... z wiki będzie problem ;)

Ty, a może jednak spytamy kolegę, za niewielką opłatą nauczy nas pozycjonować i może nawet nam forum żeglarskie założyć!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 9 gru 2011, o 00:04 

Yigael napisał(a):
Ty, a może jednak spytamy kolegę, za niewielką opłatą nauczy nas pozycjonować i może nawet nam forum żeglarskie założyć!

założenie forum żeglarskiego które dorówna zegluj.net lub temu drugiemu bez chamskich numerów typu zablokowanie na dłuuuugi czas strony konkurencji jest niemożliwe :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 9 gru 2011, o 00:09 

No co ty? Na forum jest 116651 postów, podzielmy to przez 100, pomnóżmy przez 25 zł i otrzymujemy 29162zł 75gr! Wszystkie będą merytoryczne i poprawne stylistycznie! Nawet do 300 znaków!

Chociaż po namyśle taką sumkę spożytkował bym inaczej. Dolne kółko Cię nie kusi? ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 9 gru 2011, o 00:39 

Yigael napisał(a):
Na forum jest 116651 postów, podzielmy to przez 100, pomnóżmy przez 25 zł i otrzymujemy 29162zł 75gr!

brawo! to się nazywa profesjonalna wycena forum :) kutacent byłby zachwycony
Yigael napisał(a):
Dolne kółko Cię nie kusi?

powiem więcej - górne też tylko na raty ;)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona