Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 19 lip 2025, o 00:02

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 128 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 21 sty 2013, o 08:04 

Podziękował : 5574
Otrzymał podziękowań: 2184
Uprawnienia żeglarskie: prawo człowieka wolnego
Aż sprawdziłem. Faktycznie przechodzi! :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 21 sty 2013, o 08:29 

Podziękował : 1308
Otrzymał podziękowań: 4197
Uprawnienia żeglarskie: pływam sobie gdzie chcę
Ja chce wiedziec dlaczego moje posty zostaly usuniete z tego tematu? Czy nadal jestem na forum, czy uzytkownik z prawami moderatora ma prawo decydowac ze w danym temacie tylko on albo wybrani beda pisac i ma prawo robic z FORUM prywatny cenzurowany dzienniczek?

Ostatnio edytowano 21 sty 2013, o 08:46 przez plitkin, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 21 sty 2013, o 08:37 

Podziękował : 255
Otrzymał podziękowań: 309
Uprawnienia żeglarskie: blond bezpatencie
Kuracent zapomniał dopisać że wszystko innych autorów jest tutaj:
http://forum.zegluj.net/viewtopic.php?f=72&t=14143
Tutaj zaś jak można się domyśleć jest jego królestwo..

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 21 sty 2013, o 08:43 

Podziękował : 2354
Otrzymał podziękowań: 3696
Uprawnienia żeglarskie: ***** ***
plitkin napisał(a):
czy uzytkownik z prawami moderatora ma prawo decydowac ze w danym temacie
Nie tylko w temacie, ale w całym dziale. Przy czym ten dział nie jest normalnym działem, to jest getto w którym skanalizowaliśmy tfurczość Kuracenta.

Jest nawet grupa funkcjonalna "BEZ KURACENTA", która umożliwia normalnym użytkownikom nie zauważanie owej tfurczości.

ps. Kuracent wyraźnie napisał, że nie będzie czytał odpowiedzi, ale nie napisał, że nie będzie kastrował wątków. Zapewne tnie jak leci bez czytania.

Załączniki:
kurac1.jpg
kurac1.jpg [ 28.54 KiB | Przeglądane 11924 razy ]

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 21 sty 2013, o 08:50 

Podziękował : 606
Otrzymał podziękowań: 5397
Maar napisał(a):
ps. Kuracent wyraźnie napisał, że nie będzie czytał odpowiedzi, ale nie napisał, że nie będzie kastrował wątków. Zapewne tnie jak leci bez czytania.
I słusznie! Człowiek obdarzony Misją Dziejową Aktywnego Żeglarza nie może się zajmować pierdołami. :D
Gdzie Kuracent rąbie - Plitkinowi wióry lecą :lol: :lol: :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 21 sty 2013, o 10:49 

Podziękował : 512
Otrzymał podziękowań: 702
Uprawnienia żeglarskie: wyżej się nie da...
Kuracent napisał(a):
postanowiłem w nowych materiałach promujących Poniedziałki Korsarzowe nazywać je:
Poniedziałkowe Spotkania Internetowych Żeglarzy w Korsarzu "Jak wrócimy opowiemy wam..

Ciekaw jestem co na takie dictum powie Cypis, który frazę "Jak wrócimy opowiemy wam..." kilka lat temu wymyślił dla spotkań samosterowych... (http://www.samoster.org.pl/?doc=248#podroz_do_wschodnich_rubiezy_baltyku)

AIKI

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 21 sty 2013, o 10:54 

AIKI napisał(a):
Ciekaw jestem co na takie dictum powie Cypis, który frazę "Jak wrócimy opowiemy wam..." kilka lat temu wymyślił dla spotkań samosterowych...
Jakby co - ja już zaproponowałem Kuracentowi zmianę nazwy. Patrz parę postów wyżej. :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 21 sty 2013, o 11:04 

Zbieraj napisał(a):
AIKI napisał(a):
Ciekaw jestem co na takie dictum powie Cypis, który frazę "Jak wrócimy opowiemy wam..." kilka lat temu wymyślił dla spotkań samosterowych...
Jakby co - ja już zaproponowałem Kuracentowi zmianę nazwy. Patrz parę postów wyżej. :D

Czytałem, a jakże :cool: Skrót czyta się... no - w pytę po prostu :mrgreen:

AIKI

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 21 sty 2013, o 11:24 

Podziękował : 1767
Otrzymał podziękowań: 4262
Uprawnienia żeglarskie: nie podano
plitkin napisał(a):
Ja chce wiedziec dlaczego moje posty zostaly usuniete z tego tematu? Czy nadal jestem na forum, czy uzytkownik z prawami moderatora ma prawo decydowac ze w danym temacie tylko on albo wybrani beda pisac i ma prawo robic z FORUM prywatny cenzurowany dzienniczek?

Może Cię nie lubi? :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 21 sty 2013, o 11:49 

Podziękował : 656
Otrzymał podziękowań: 355
Uprawnienia żeglarskie: k.j., kpt.mt.
Ten dział generalnie z założenia miał służyć do przenoszenia. Miała to być i częściowo była wylęgarnia tematów dla innych działów.

Ciekawsze dyskusje były, są i będą przenoszone do odpowiednich działów, które temu służą. Czyli jeśli pojawi się w tym dziale ciekawa dyskusja o regatach, merytoryczna, bez pyskówek, obrażania to zostanie przeniesiona do działu Regaty.

Sprawy dawno załatwiane, nieaktualne (np. pomoc w znalezieniu biletu lotniczego do Monte Carlo, po jego znalezieniu) od zawsze były przenoszone do działu Archiwum. Z niewiadomych przyczyn Moderatorzy połączyli go z Śmietnikiem. Ja wolałbym przenosić do Archiwum.

Natomiast ten wątek jest kwintensencją działu Kuracent. Będą przenoszone do osobnych wątków wypowiedzi w nim pojawiające się:
1. Wszystkich innych uczestników niż Kuracent. (default, wyjątki będą nieliczne)
2. Użytkownika Kuracent, jeśli poniosą go emocje i będzie zbyt szczery - np. pisał o kupowaniu biletów lotniczych do Monte Carlo, dzielił się bólem konieczności przeczytania 1096 (w wiekszości niemerytorycznych) postów z wątku w działe Przepisy czy też wdawał się w dyskusje z Starszą Wachty. Kuracencie! Nie idźcie tą drogą!

BTW Ten post też nie jest w głównym nurcie wątku i jako taki zostanie wkrótce przeniesiony do wątku nr 14143.

pzdr,
Andrzej Kurowski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 21 sty 2013, o 11:54 

A do tego:
Cytuj:
Ciekaw jestem co na takie dictum powie Cypis, który frazę "Jak wrócimy opowiemy wam..." kilka lat temu wymyślił dla spotkań samosterowych... http://www.samoster.org.pl/?doc=248#podroz_do_wschodnich_rubiezy_baltyku

nie odniesiesz się?

AIKI

Ostatnio edytowano 21 sty 2013, o 11:54 przez AIKI, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 21 sty 2013, o 11:54 

Podziękował : 2979
Otrzymał podziękowań: 3355
Uprawnienia żeglarskie: różne....
Maar napisał(a):

Jest nawet grupa funkcjonalna "BEZ KURACENTA", która umożliwia normalnym użytkownikom nie zauważanie owej tfurczości.

Wielkie dzięki, to naprawdę cudowne rozwiązanie, że jest taka grupa funkcjonalna...
Dobrze byłoby jeszcze, gdyby zapisanie się do niej dawało możliwość, o jakiej napisałeś.
Bo w tej chwili akces do tej grupy nic niestety nie daje - czego najlepszym dowodem istnienie tego posta...

PS. Przeczytałem właśnie jak jakiś gość mówi tu sam do siebie... i o sobie... i w trzeciej osobie....
To ja już lepiej nic nie powiem....

Jeżeli masz ochotę komentować takie poglądy, których co prawda nigdy nie wyraziłem, ale które kompletnie bez sensu i z sobie tylko znanej przyczyny usiłujesz mi przypisać - droga wolna. Śmiesznych nigdy dość...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 21 sty 2013, o 12:06 

AIKI napisał(a):
A do tego:
Cytuj:
Ciekaw jestem co na takie dictum powie Cypis, który frazę "Jak wrócimy opowiemy wam..." kilka lat temu wymyślił dla spotkań samosterowych... http://www.samoster.org.pl/?doc=248#podroz_do_wschodnich_rubiezy_baltyku

nie odniesiesz się?

Odniosę się. To się później przeniesie do wątku 14143. Lub utworzy nowy.

Spotkania żeglarskie trwają od tylu lat, że nikt już nie wie od ilu. Przed Korsarzem były w "Tuż Za Horyzontem", wcześniej w dawnej "10B" a jeszcze wcześniej to tylko z opowieści Narcyzy i Cypisa wiem, że prapoczątki były w Kliprze ale tak naprawdę to jeszcze wcześniej Cypis zaczynał to w Prawdziwej Stolicy Polski i podobnie jak król Waza III przeniósł je do Tymczasowej Stolicy Polski. Tak długą tradycję należy podtrzymywać. W tym roku Zgrzyb trochę roboty zrzucił na Kefasa i na mnie przy stałym wsparciu radą Netarta - ale generalnie to tak na chwilę - mam nadzieję, że za chwilę odciążą mnie dotychczasowi Organizatorzy - ale są to cały czas te same spotkania, które od dawna odbywają się w poniedziałki w Korsarzu.

Cypis nie ma czasu i nie umieścił w tym roku wysłanych Mu zajawek na stronie Samosteru ale przypomnę Mu się z tym tematem. BTW A może wysłać te zajawki do publikacji na samoster.org Tobie? Napisz na PW.

pzdr,
Andrzej Kurowski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 21 sty 2013, o 12:15 

Kuracent napisał(a):
AIKI napisał(a):
A do tego:
Cytuj:

nie odniesiesz się?

są to cały czas te same spotkania, które od dawna odbywają się w poniedziałki w Korsarzu

Czemu zatem znikł (używany od 2007 roku - vide strona Samosteru) przymiotnik "samosterowe"?

AIKI

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 21 sty 2013, o 13:11 

Podziękował : 2354
Otrzymał podziękowań: 3696
Uprawnienia żeglarskie: ***** ***
pierdupierdu napisał(a):
Wielkie dzięki, to naprawdę cudowne rozwiązanie, że jest taka grupa funkcjonalna...
Dobrze byłoby jeszcze, gdyby zapisanie się do niej dawało możliwość, o jakiej napisałeś.
Bo w tej chwili akces do tej grupy nic niestety nie daje - czego najlepszym dowodem istnienie tego posta...
Już poprawiłem i sprawdziłem - daje. Widocznie w którymś z zamieszań zamieszałem z prawami dostępu za bardzo.

ps. Jarkowi info wysłałem na PW, bo tego postu nie zobaczy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 21 sty 2013, o 17:55 

AIKI napisał(a):
Czemu zatem znikł (używany od 2007 roku - vide strona Samosteru) przymiotnik "samosterowe"?

Początkowo nie byłem pewien, czy mogę używać symboli Samosteru.
Potem zacząłem to wyjaśniać ale głównie pochłonęło mnie załatwianie prelegentów i słuchaczy.

Tak jak się dogadasz z Zbyszkiem, to takiej formuły będziemy używać.

Jak pewnie pamiętasz wstępnie ludzie nie wypowiedzieli się a Ci co się wypowiedzieli byli raczej za utrzymaniem formuły możliwie bliskiej do poprzednich lat.

pzdr,
Andrzej Kurowski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 23 sty 2013, o 10:27 

Podziękował : 91
Otrzymał podziękowań: 637
Uprawnienia żeglarskie: s.j.
AIKI napisał(a):

-Bo to nie są spotkania członków Samosteru, ani organizowane przez Samoster. Tylko przez żeglarzy dla żeglarzy.

-Może dlatego że aktywni organizatorzy tych spotkań nie widza takiej potrzeby, ponieważ spotkania tawerniane odbywały się (jak już napisał Kuracent ) znacznie wcześniej jako spotkania SIŻ (Spotkania Internetowych Żeglarzy). I nikt nie czuł wtedy potrzeby podpinania ich metką Samosteru. Pojęcie SIŻ jest znacznie szersze, uniwersalne i apolityczne pod każdym względem, i bardziej zachęca "nowych" uczestników spotkań do zajrzenia na prelekcję niż "spotkania samosterowe".

-Bo dawna Samoster nie jest w ŻADEN sposób obecny na takich spotkaniach.

Andrzej

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 23 sty 2013, o 10:45 

Netart napisał(a):
AIKI napisał(a):

-Bo to nie są spotkania członków Samosteru, ani organizowane przez Samoster. Tylko przez żeglarzy dla żeglarzy.

Jeszcze w ubiegłym sezonie (spiczowym) głównym organizatorem był Zgrzyb - jak najbardziej członek Samosteru.
Netart napisał(a):
-Może dlatego że aktywni organizatorzy tych spotkań nie widza takiej potrzeby, ponieważ spotkania tawerniane odbywały się (jak już napisał Kuracent ) znacznie wcześniej jako spotkania SIŻ (Spotkania Internetowych Żeglarzy). I nikt nie czuł wtedy potrzeby podpinania ich metką Samosteru.

Tu może warto dodać, że wtedy (znacznie wcześniej, czyli przed 2005 rokiem) Samosteru jeszcze nie było? Ale potem to Samoster właśnie uczynił te spotkania zarówno popularnymi jak i rozpoznawalnymi...
Netart napisał(a):

Nie od dawna, tylko od obecnego sezonu - patrz pierwszy wpis powyżej.

AIKI

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 23 sty 2013, o 10:54 

Głupio czytać polityczne przepychanki co do loga, nazwy, dnia. Za chwilę dojdzie do tego, że zaczniemy "politycznie" ignorować spotkania, bo jest nie tego dnia, nie z tym logiem w nazwie. W kuluarach zaczniemy obgadywać jak to ci nowi nie potrafią nic dobrze zrobić, zapominają tradycje i to jak dużo "ci starzy" włożyli sił w "nasze" spotkania. Już niebawem zaczniemy namawiać znajomych by nie przychodzili albo poprostu nie namawiać by przychodzili, bo zły dzień/logo/nazwa/miejsce...
Za chwilę czy już?...

Niefajnie się czyta te Wasze przymniarki do przepychanek... czy już przepychanki?...

Dla mnie każde spotkania są robione przez żeglarzy i dla żeglarzy. Dzień, miejsce, logo - to sprawa wtórna. Czy wartością i intencją spotkania ma być prezentacja loga czy to nadal działanie dla żeglarzy robione przez żeglarzy? Po co te docinki...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 23 sty 2013, o 11:05 

plitkin napisał(a):
Dla mnie każde spotkania są robione przez żeglarzy i dla żeglarzy. Dzień, miejsce, logo - to sprawa wtórna. Czy wartością i intencją spotkania ma być prezentacja loga czy to nadal działanie dla żeglarzy robione przez żeglarzy? Po co te docinki...

Po pierwsze - docinków jeszcze nie było - tylko pytania i odpowiedzi.
A po drugie - zdajesz sobie, myślę, sprawę, że rozpoznawalność jakiejś organizacji zależy m. in. od takich czynników o jakich tu dyskutujemy? A rozpoznawalność ma chyba jakieś powiązanie z... no - niech będzie mocno - z prestiżem, który z kolei ma znaczenie przy sprawach urzędowych, typu udział w pracach nad regulacjami prawnymi dla żeglarzy?

AIKI

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 23 sty 2013, o 11:11 

Oczywiście, że ja sobie doskonale zdaję sprawę z siły PRu. Czemu pytasz?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 23 sty 2013, o 11:15 

plitkin napisał(a):
Oczywiście, że ja sobie doskonale zdaję sprawę z siły PRu. Czemu pytasz?

No chyba temu, że nazwanie spotkań żeglarzy "spotkaniami samosterowymi" to też element PR?

AIKI

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 23 sty 2013, o 11:45 

Podziękował : 255
Otrzymał podziękowań: 309
Uprawnienia żeglarskie: blond bezpatencie
Netart napisał(a):
Ja nie jestem? Zgrzyb? Firlik? Zientara? No to chyba nie do końca w żaden sposób... :roll:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 23 sty 2013, o 12:10 

AIKI napisał(a):
No chyba temu, że nazwanie spotkań żeglarzy "spotkaniami samosterowymi" to też element PR?

Oczywiście że tak. Ale czy dyskusja o tym ma być na forum? Czy nie wystarczy uzgodnić tego z organizatorami, którzy może nawet nie poczuwają się do tego by mieli prawo (moralne) używać takiej nazwy?
Też organizuję jakieś spotkania czasem i do głowy mi nie przyszło by nazwać je samosterowymi. Gdyby jednak ktoś zwrócił się do mnie z taką prośbą - podjąłbym rozmowę bez oporów.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 27 sty 2013, o 10:32 

W ostatnich dniach nastąpił zmasowany atak na moją skromną osobę.

Tam gdzie nie oczekiwałem pomocy - nastąpiła pomoc. Dzięki i za to. Choć nie oczekiwałem.

Tam gdzie oczekiwałem pomocy dla dobra polskiego żeglarstwa, nie dostałem jej. Mało tego zostałem zmasakrowany!

I sytyacja jest paradoksalna. Osoba, którą najbardziej pochwaliłem za to, co robi dla polskiego żeglarstwa, przeprowadziła największy atak na mnie. Dodajmy, że pies z kulawą nogą, nie zauważył Jego pracy! Nikt, oprócz mnie. Osoba, która też robi mnóstwo dla walki o polskie żeglarstwo, choć nie mieszka w Polsce i którą tez bardzo cenię, bardzo skrytykowała mnie.

Żyć się odechciewa a co dopiero myśleć o jakiejkolwiek działalności.

Gratuluję moim wrogom! Wygraliście. W najbliższym czasie będę wygaszał moją działalność.

Najchętniej zrobiłbym to juz dziś i odwołał wszelkie poniedziałkowe spotkania. Ale zaprosiłem już prelegentów, rozdałem setki ulotek. Ludzie będą przychodzić.

Muszę jakoś wytrzymać do 25 lutego 2013. A potem, tak jak większość Forum chciała kończymy z poniedziałkowymi spotkaniami.

pzdr,
Andrzej Kurowski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 27 sty 2013, o 10:42 

Andrzejku, a podobaly Ci sie nasze regatowe spotkania? Wracales, wiec wnosze, ze tak. Tak samo jak Ty mialem krytyke, czesto nieuzasadniona, wymyslona i niczym nie podparta. Czy przez to mam przestac robic to co robie? Czy mam strzelic focha, bo nie wszyscy mi klaszcza? Nawet przez chwile sie nie zawahalem i robie dalej co uwazam za stosowne. Powiedz mi, czy mam przestac? Nawet jak powiesz, ze tak, i tak bede to robil dopoki ludzie przychodza. Robie to nie dla dobra zeglarstwa, nie dla oklaskow, nie dla parcia na szklo, nie w imie wyzszych wartosci. Robie to dla siebie i nie mam pretensji do tych, ktorym to nie pasi. Nie strzelam fochow jak to duzo zrobilem, a nikt tego nie ceni, wiec zaraz przestane robic. Nawet do glowy mi cos takiego by nie przyszlo. Po krytyke dzwonilem sam. Dzieki krytyce kolejne spotkania byly lepsze, a uniknelismy tez tematow, ktore bylyby dla ludzi nudne.

Jak bedzie jakies ciekawe dla mnie spotkanie w poniedzialek i bede mial mozliwosc - przyjde.

Czujesz analogie?

Za ten post autor plitkin otrzymał podziękowanie od: Kuracent
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 27 sty 2013, o 10:53 

Podziękował : 94
Otrzymał podziękowań: 172
Uprawnienia żeglarskie: jsm, msm
Co Wy znowu Kuracentowi zrobiliście? toż on się stara!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 27 sty 2013, o 10:59 

Podziękował : 66
Otrzymał podziękowań: 451
Uprawnienia żeglarskie: Jachtowy Sternik Mazurski
Twardym trzeba być, a nie mientkim ;)
Kuracent nigdy nie będzie tak że wszyscy będą Cię uwielbiać, a po przeczytaniu Twojego postu mam wrażenie że tego oczekujesz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 27 sty 2013, o 11:01 

Podziękował : 94
Otrzymał podziękowań: 172
Uprawnienia żeglarskie: jsm, msm
Zobacz, weź ze mnie przykład, ja to dopiero jestem dzielna i twarda! Nie daje się chociaż czasem muszę nawet płakać;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 27 sty 2013, o 11:06 

Katrine napisał(a):
Nie daje się chociaż czasem muszę nawet płakać;)

Jak mówiła piosenka wojskowa - Nie płacz Kasieńko, otwórz okienko, na taką stronę:

viewtopic.php?p=203589#p203589

I Ty czasem robisz za guru :D

Ostatnio edytowano 27 sty 2013, o 11:09 przez Zbieraj, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 128 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona