Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 21 cze 2025, o 21:54

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Pyskówki cz.1
PostNapisane: 1 cze 2009, o 14:52 
Jacy tu wszyscy drażliwi na wszelkie propozycje. Ma swój rozum to sam podejmie decyzję czy używać czy nie. Nie jest dzieckiem. Przeanalizuje za i przeciw, poczyta tu i ówdzie i wyrobi sobie opinię.

Użyje, pomoże mu, będzie używał. Użyje, nie wyjdzie mu, bo stwierdzi, że "do kitu" i nie będzie używał. Nie macie do cholery monopolu na wiedzę. Z tymi swoimi komentarzami odnośnie opinii innych to możecie pod monopolowy iść.

[Maar] edit:// Wydzieliłem z dyskusji o dryfkotwie na śródlądziu.

Ostatnio edytowano 2 cze 2009, o 09:47 przez Usuniete_konto_8768124, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 1 cze 2009, o 15:05 

Podziękował : 422
Otrzymał podziękowań: 1060
Uprawnienia żeglarskie: sternik morski
Haziaj Żeglarz napisał(a):
Nie macie do cholery monopolu na wiedzę.

Ile masz lat i ile żeglujesz? Jeżeli Tobie ktoś kto pół wieku żegluje i pochodzi z rodziny z tradycjami żeglarskimi pisze, że głupoty opowiadasz to przyjmij to z pokorą...

Tytuł:
PostNapisane: 1 cze 2009, o 15:13 

Podziękował : 5574
Otrzymał podziękowań: 2184
Uprawnienia żeglarskie: prawo człowieka wolnego
Mariusz Główka napisał(a):
Andrzej, a skąd Ci do głowy przyszło takie pytanie?

A nie przeczytałbyś pierwszego postu tej dyskusji!
Dziękuje za wsparcie!!!

[Maar] edit://Poprawiłem cytowanie.

Ostatnio edytowano 1 cze 2009, o 15:15 przez Colonel, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 1 cze 2009, o 15:16 
Znaczy jak ktoś żegluje pół wieku i ma tradycje żeglarskie w rodzinie to nie może się mylić. No cóż, zostaje nam czytać pokornie co napisze Bractwo Prawd Objawionych i przytakiwać na każde ich zdanie, a swoje opinie i propozycje zapisać w pamiętniku i czekać na lepsze czasy kiedy to na forum będzie można wyrażać swoja opinię, bez obawy o posądzenie, że pieprzymy głupoty.

Tytuł:
PostNapisane: 1 cze 2009, o 15:18 

Jurmak napisał(a):
Tobie ktoś kto pół wieku żegluje i pochodzi z rodziny z tradycjami żeglarskimi pisze, że głupoty opowiadasz to przyjmij to z pokorą...

To akurat nie jest argument... choć sam go wczesniej uzyłem. A pokory od nikogo nie oczekuje, tylko minimum kultury i uczciwości w prezentacji wałsnych przemyśleń.

[ Dodano: Pon 01 Cze, 2009 15:20 ]
bez obawy o posądzenie, że pieprzymy głupoty.

To Nie było posądzenie, to było STWIERDZENIE. I masz prawo pieprzyć głupoty, a ja mam prawo je prostować, zaś nowicjusze żeglarscy maja prawo oczekiwac, że nie beda wprowadzani w bląd.

Tytuł:
PostNapisane: 1 cze 2009, o 15:35 

Podziękował : 162
Otrzymał podziękowań: 321
Uprawnienia żeglarskie: -)
Z tymi swoimi komentarzami odnośnie opinii innych to możecie pod monopolowy iść.

brak pokory gubi ludzi, albo tracą życie na morzu, albo resztki szacunku ..... np. swojej załogi..... lub innych.

Tytuł:
PostNapisane: 1 cze 2009, o 15:37 

Podziękował : 2348
Otrzymał podziękowań: 3695
Uprawnienia żeglarskie: ***** ***
No cóż, zostaje nam czytać pokornie co napisze Bractwo Prawd Objawionych

Nie, nie, nie! Wszystko pomieszałeś!
To się nie żadne bractwo nazywa a Towarzystwo Wzajemnej Adoracji i nie pokornie lecz z należytym nabożeństwem czytać trzeba.
A w Twoim nicku jest błąd ortograficzny, bo łacińska transkrypcja słowa "хозяин" wygląda tak: "sejwal".

Tytuł:
PostNapisane: 1 cze 2009, o 15:46 

Podziękował : 422
Otrzymał podziękowań: 1060
Uprawnienia żeglarskie: sternik morski
Znaczy jak ktoś żegluje pół wieku i ma tradycje żeglarskie w rodzinie to nie może się mylić

Prawdopodobieństwo takiego błędu jest kilkakrotnie mniejsze niż u neofity który ma wiedzy niewiele ale za to wielkie mniemanie o sobie...

pieprzymy głupoty.

Ale znasz to powiedzenie o tym, że jak jedna osoba mówi, że jesteś pijany to można to zlekceważyć. Jak dwie, należy się zastanowić natomiast gdy mówią trzy to lepiej iść i się położyć. W tej dyskusji więcej niż trzy osoby powiedziały Tobie, ze pieprzysz głupoty

Tytuł:
PostNapisane: 1 cze 2009, o 15:47 
Haziaj wywodzi się bezpośrednio od Huzio, a dokładnie od Generała Huzio, jednej z postaci programu Zulu Gula.

Brak pokory ale wobec żywiołu gubi ludzi, o tym nie musisz mi przypominać.

EDIT:

Cytuj:
To Nie było posądzenie, to było STWIERDZENIE. I masz prawo pieprzyć głupoty, a ja mam prawo je prostować, zaś nowicjusze żeglarscy maja prawo oczekiwac, że nie beda wprowadzani w bląd.

Ja również stwierdzam, że pieprzysz głupoty, a wasze wywody też trzeba czasem prostować.

Cytuj:
A w Twoim nicku jest błąd ortograficzny, bo łacińska transkrypcja słowa "хозяин" wygląda tak: "sejwal".

Tak śmiechem żartem to opis sejwala w Wikipedii po części przypomina mnie ;)

Cytuj:
Prawdopodobieństwo takiego błędu jest kilkakrotnie mniejsze niż u neofity który ma wiedzy niewiele ale za to wielkie mniemanie o sobie...

Tylko dlatego, że ktoś go tak ironicznie nazywa. W kościele jak na to mówią - herezja :?: To dopiero pieprzenie.

Cytuj:
Ale znasz to powiedzenie o tym, że jak jedna osoba mówi, że jesteś pijany to można to zlekceważyć. Jak dwie, należy się zastanowić natomiast gdy mówią trzy to lepiej iść i się położyć. W tej dyskusji więcej niż trzy osoby powiedziały Tobie, ze pieprzysz głupoty.

Ja tu jeszcze widziałem kolegę, który zapoczątkował naszą dyskusję. Być może jest ktoś jeszcze komu dryfkotwa na wodach śródlądowych nie przeszkadza, a nie wypowiada się w tym wątku. Podobna sytuacja była w dawnej dyskusji o koromysłach - było prawie po równo z przewagą tych którym koromysła nie przeszkadzają. I co, przykładowo padły stwierdzenia, że nam żal dupy ściska, bo nie możemy mieć takowych. Czyli mniejszość zawsze pieprzy głupoty, a wy możecie oceniać ile wlezie. A taki rozłam jak w kościele nazywają - schizmy :?:

Widzę, że z góry oceniacie "świeżaków", że nie mają swojego rozumu. Na szczęście nie macie wyłączności na wiedzę żeglarską.

Tytuł:
PostNapisane: 1 cze 2009, o 20:35 

Podziękował : 0
Otrzymał podziękowań: 0
Dryfkotwa na jachcie srodladowym jest niezbedna. Mowie oczywiscie o wiaderku co samo plywa, wzglednie wersji dla zaawansowanej-wiaderko z butelka pet.

Hamowac to zawsze hamuje lodke jak sie z tylu zrzuci, ale nie do tego sluzy bo i slabo to robi.

Po zaparkowaniu na kotwicy rzuca sie wiaderko z petem za rufe i ma sie swiety spokoj ze lodka bedzie stala z wiatrem, niezaleznie skad ten wiatr bedzie, a nie latac wkolo jak Zyd po pustym sklepie.

Przynajmniej tak parkowali my lodki w harcerstwie i klubach na Drawskim, Siecinie i paru okolicznych.

A takiej normalnej, kondoma to nigdy nie uzywalem nawet na mozu, bo jest niepraktyczna, ani w to nasrac, ani w tym garow umyc.

Oczywiscie jesli ktos doczytal az tutaj, i dalej nie skumal dowcipu ze na lodce jest po prostu potrzebne wiaderko... a dryfkotwa to sie je nazywa zeby powazniej bylo...

Tytuł:
PostNapisane: 1 cze 2009, o 21:08 

vv słusznie prawi,... :shock:

Haziaj przestań już brnąć w absurd! Naprawdę zachowujesz się jak małe dziecko.

Marek pewnie przeniesiesz to do Hyde Park bo troche off-top??

Kurcze kiedyś jeszcze były jakieś autorytety. Jak koledzy bardziej doświadczeni mówią to czasami trzeba posłuchać, przemyśleć a później rozmawiać a nie tak pierniczyć trzy po trzy, że większość, mniejszość po równo. Jak małe dziecko!
Niestety ale widzę w liberalizacji minus tylko jeden ale widzę! Brak szacunku dla kapitanów. Nie mówię, że trzeba się z nimi zgadzać, ale należało by przemyśleć zanim zacznie się ich pouczać. Szczególnie w dyskusji o dryfkotwie - urządzeniu typowym dla jachtów morskich i czymś nie spotykanym na śródlądziu.

Pokory Ci brak człowieku i to dużo! a fakt, że nie trzeba Ci o niej przypominać najlepiej o tym świadczy!

Tytuł:
PostNapisane: 1 cze 2009, o 21:39 
Ja nikomu nic nie nakazuje i nikogo nie pouczam tylko mam swoje zdanie. Szanuję ludzi jeśli Ci potrafią uszanować moje zdanie, jeśli ktoś do mnie "z mordą" to ja nie zostawię tego w spokoju. Czy dlatego, że prezydent jest prezydentem mam mu przytakiwać i szanować jego zdanie nawet gdy się z nim nie zgadzam. Nie :!: . Durnia wybrała kupa innych durniów i nie będę tego ukrywał. Właśnie przez powyższe zachowania Polska tkwi w absurdzie, a pracodawcy łoją pracowników ile wlezie. Mówiąc o mnie, że zachowuję się jak dziecko wcale mnie nie obrażasz. To właśnie od dzieci dorośli powinni się uczyć szczerości. Ze mną masz jasność. Powiem co mi leży na sercu, nie owijam w bawełnę, nie knuję. Czyste, przejrzyste zasady, jak u dzieci.

Wszak dryfkotwę można zrobić samemu i w taki sposób, że będzie spełniała swoją rolę nie zawadzając przy tym i nie tworząc bałaganu. Tego ostatniego też jest za wiele na jachtach, dlatego są problemy.

Tytuł:
PostNapisane: 1 cze 2009, o 21:45 

a dlaczego podejrzewasz mnie o chęć obrażenia Cię???

między innymi tak twierdzę jak twierdzę, że po prostu piszesz emocjonalnie, naiwnie i wątkami które w ogóle nie są poruszane. A tak poza tym za wszelką cenę chcą coś udowodnić, do tego stopnia, że nawet chyba do końca nie myślisz nad tym co piszesz. Przeczytasz swoje posty za kilka lat i się będziesz sam z siebie śmiał.

Pozdrawiam

Ostatnio edytowano 1 cze 2009, o 21:50 przez Carlo, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 1 cze 2009, o 21:46 

Podziękował : 334
Otrzymał podziękowań: 976
Uprawnienia żeglarskie: RYA/MCA Yachtmaster Ocean
Właśnie przez powyższe zachowania Polska tkwi w absurdzie, a pracodawcy łoją pracowników ile wlezie

Co to ma wspólnego z dryfkotwą? Kolejny raz ten człowiek bredzi od rzeczy. Ponwnie proszę o usuniecie go z funkcji moderatora. Moderator to w pewnym sensie "osoba zaufania publicznego" na forum.

Tytuł:
PostNapisane: 1 cze 2009, o 22:11 
Z dryfkotwą nic. Kontynuuję jedynie offtopiczną dyskusję, gdybyś nie zauważył. Napisz do "Przyjaciółki", że Haziaj Żeglarz ma swoje zdanie i prezentuje je na publicznym forum i trzeba go tym samym usunąć z funkcji moderatora. Jeśli Ci to nie odpowiada zastosuj się do uwagi vv3k70r z postu o przycisku ignoruj.

Tytuł:
PostNapisane: 1 cze 2009, o 22:20 

To powinieneś dać sobie ostrzezenia za wprowadzanie offtopicznej dyskusji. Chyba że z ciebie taki moderator jak z koziej ....
Zamiast jak sama nazwa wskazuje moderować, czyli w pewnym sensie łagodzić dyskusję, pan moderator pozwala sobie na jej podkręcanie. Jeszcze raz proszę o usuniecie tego człowieka z tej funkcji. Zwyczajeni nie jest osobą własciwą do tego.

Tytuł:
PostNapisane: 1 cze 2009, o 22:32 

Podziękował : 675
Otrzymał podziękowań: 1715
Uprawnienia żeglarskie: j.st.m
Nie wiem skąd się w Was bierze ta pasja do dyskutowania z absurdami. haziaj - człowiek znikąd - pisze używac dryfkotwę na sródladziu, Colonel - człowiek z 50 latami doswiadczenia żeglarskiego pisze, że to bez sensu. I szlus. Ja tam wole opinię Colonela, a każdy wybiera co woli. Nawet absurdalne opinie lokalnych idiotów.
dyskusje o dryfkotwie na sródlądziu to bicie piany. To oczywisty absurd.

---
O!...

Tytuł:
PostNapisane: 1 cze 2009, o 22:47 

Ależ Maciek, merytoryczna dyskusja o owej dryfkotwie zakończyła się już dawno temu. Wszyscy z wyjatkeim człowieka z nikąd jak go nazwałeś, uznali, ze pomysł jest absurdalny. I tu powinien nastąpić koniec. Tymczasem moderator tego forum ciągnie oftopicznie ten zakończony wątek, czyniąc całą dyskusję absurdalną.

Tytuł:
PostNapisane: 1 cze 2009, o 23:03 
Gdybyście dobrze przejrzeli forum to byście wiedzieli, że jestem tylko moderatorem działu "Przepisy i szkolenia" tam pod nim takimi małymi literkami jest napisane: "Moderatorzy: moderatorzy, Haziaj Żeglarz" i tam tylko mogę wypełniać swoją funkcję.

Człowiek znikąd to ktoś kto nie ma pochodzenia, ja mam, wystarczy zajrzeć na czwartą stronę postu "Przedstaw się" w dziale:

"zegluj.net >> Sprawy serwisu zegluj.net >> Przedstaw się".

Forum się czyta nie przegląda.

Tytuł:
PostNapisane: 2 cze 2009, o 13:40 

Podziękował : 235
Otrzymał podziękowań: 118
Uprawnienia żeglarskie: nie podano
Mariusz Główka napisał(a):
Właśnie przez powyższe zachowania Polska tkwi w absurdzie, a pracodawcy łoją pracowników ile wlezie

Co to ma wspólnego z dryfkotwą? ....

Noo Mariusz, jak to co? Wszystkim po równo i dryfujemy dalej. :cool:

Tytuł:
PostNapisane: 2 cze 2009, o 19:28 

sławek egert napisał(a):
Wszystkim po równo i dryfujemy dalej.

Tak, o tym nie pomyślałem. Rzeczywiscie to wyjaśnia powiązanie dryfkotwy i łojenie pracowników :DD

Tytuł:
PostNapisane: 3 cze 2009, o 10:24 
Jak już ta twoja główka w końcu zatrybi należycie to zobaczysz, że nie dyskutujemy o dryfkotwie tylko zeszliśmy na offtopic. Nigdzie nie powiązałem dryfkotwy z traktowaniem pracowników przez pracodawców. Wyraziłem opinię o pracodawcach w naszym kraju.

Wy naprawdę macie poprzestawiane szufladki w głowach. Ta słona woda ma naprawdę taki wpływ na rozum :?: Czepiacie się wszystkiego czego możecie, prowokujecie dyskusję, a później jakby nigdy nic wmawiacie komuś, że toczy bezsensowna dyskusję. Ktoś na te posty odpowiada. Przejrzyj wątek i zobaczysz, że moje posty są poprzeplatane innymi.

Tytuł:
PostNapisane: 3 cze 2009, o 11:07 

Wy naprawdę macie poprzestawiane szufladki w głowach.

Wole miec przestawioną szufladkę, niż być chamem

Tytuł:
PostNapisane: 3 cze 2009, o 11:19 

Wy naprawdę macie poprzestawiane szufladki w głowach.

PAN MODERATOR! brawo!!!

wszyscy się na Ciebie uwzięli?? oj człowieku to zalatuje jakąś przypadłością, lekarz specjalista by ci się przydał!

Tytuł:
PostNapisane: 3 cze 2009, o 11:50 
Nie chamem tylko szczerym człowiekiem. Nie będę Wam tu słodził i miodził, bo tak nie uważam. To jest Hyde Park, wątek Pyskówki, ja Was nie lubię więc jest to najodpowiedniejsze miejsce do wyrażenia swojego zdania.

Tytuł:
PostNapisane: 3 cze 2009, o 12:44 

I ponownie.
Haziaj Żeglarz, nie powinien pełnić funkcji moderatora na tym forum.

Tytuł:
PostNapisane: 3 cze 2009, o 13:58 
Rozumiem, że moderator musi wszystkich kochać, lubić, szanować oraz im przytakiwać i trzymać język za zębami. To jest Polska właśnie.

Tytuł:
PostNapisane: 3 cze 2009, o 14:00 

Rozumiem, że moderator musi wszystkich kochać, lubić, szanować oraz im przytakiwać i trzymać język za zębami. To jest Polska właśnie.

Nie!

Ale moderator musi prezentować pewien poziom kultury, dyskusji i opanowania! Czego Tobie zdecydowanie brakuje. A tak dużych braków nie jesteś już w stanie nadrobić nawet gdybyś wykazał dużo dobrej woli. Ty nie wykazujesz nawet odrobiny!!

Tytuł:
PostNapisane: 3 cze 2009, o 14:48 
Nie wykazuję, ponieważ niektórzy mi na nerwy działają i tego nie kryję. Prezentuję odpowiedni poziom kiedy trzeba, a jeśli ktoś do mnie nie potrafi kulturalnie to ja do niego również. Nie widzę powiązania z pracą moderatora, który poprawia błędy językowe, błędy techniczne przy pisaniu postów, dba aby dany dział miał w sobie porządek czy upomni czasem gdy zrobi się za duży offtopic ewentualnie ktoś w sposób rażący obraża innych użytkowników.

Tytuł:
PostNapisane: 3 cze 2009, o 14:51 

Nie wykazuję, ponieważ niektórzy mi na nerwy działają i tego nie kryję.

No i właśnie m.in. dla tego!

czy upomni czasem gdy zrobi się za duży offtopic ewentualnie ktoś w sposób rażący obraża innych użytkowników.

No właśnie a kto ma czuwać nad takim zachowaniem moderatora??

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona