Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 21 lip 2025, o 13:55

Pomożesz?
tak 13%  13%  [ 1 ]
nie 88%  88%  [ 7 ]
Liczba głosów : 8
Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 maja 2013, o 16:16 

Podziękował : 0
Otrzymał podziękowań: 0
Uprawnienia żeglarskie: nie podano
Witam, w imieniu klasy IID z II Liceum Ogólnokształcącego w Słupsku chciałbym zapoznać Panią/ Pana z naszym nowym projektem przygotowanym w ramach zajęć turystyki międzynarodowej.
Na czym polega nasz nowy projekt?
Młodzi = przedsiębiorczy: Pomysłem jest zbiórka pieniędzy (tzw. crowdfunding) prowadzona na portalu społecznościowym polakpotrafi.pl , polegająca na drobnych jednorazowych wpłatach od darczyńców. Korzyści są obustronne. Za każdą określoną kwotę ofiarodawca otrzymuje konkretne nagrody. Jeśli projekt się uda i zbierzemy potrzebną nam kwotę, wynagrodzeniem za naszą ciężką pracę będzie wyjazd na jachty na mazurskie jeziora. Jest to doświadczenie rozwijające nas wszechstronnie, a przygotowywanie tego projektu daje nam ogromne pole działań organizacyjnych i logistycznych. Rozwijamy swoje umiejętności współpracy oraz przedsiębiorczość. Nie uczymy się tylko teorii, ale również praktyki.Na własnej skórze uczymy się konsekwencji popełnionych błędów.
Dokładniej z projektem zapoznać się można na stronie: http://polakpotrafi.pl/projekt/wiatr-w-zagle-sukcesu
Liczymy także na polubienie i udostępnienie naszej strony na facebooku: https://www.facebook.com/wiatrwzaglesukcesu
Dziękujemy ; )
Obrazek

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 6 maja 2013, o 09:17 

Podziękował : 28
Otrzymał podziękowań: 32
Uprawnienia żeglarskie: licencja na ciągnięcie narciarza wodnego
Fajny pomysł na szukanie pieniędzy. Ale jako potencjalny klient chciałbym lepiej poznać ofertę za co mam zapłacić.

Rozpiszcie lepiej swoją ofertę. W tej chwili patrząc na to co oferujecie mam wrażenie, że pisaliście to na szybko, tak aby odbębnić zadanie. Popatrzcie jak robią to firmy które są doświadczone w sprzedaży usług. Popytajcie znajomych jakie argumenty by ich przekonały do skorzystania z waszej oferty. Chcecie uczyć się jak osiągnąć sukces w życiu to róbcie to najlepiej jak umiecie. Na pewno się opłaci.

* ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ *

Żeby się wam łatwiej pracowało podpowiedzi:
Ad1. Co zobaczę, czego mi się zobaczyłbym samemu.

Ad2. Co to za przepisy? Czy to są tajemne przepisy waszych babć czy coś co jest ogólnodostępne w necie. Wiadomo, że te dwa różne przepisy mają kompletnie różną wartość.

Ad3. Bardzo szeroki temat. Chcecie roznosić ulotki czy namalować na żaglach reklamy?

Może się czepiam, ale jak podejdziecie do tematu na poważnie to nauczycie się jak coś sprzedać.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 6 maja 2013, o 09:56 

Podziękował : 204
Otrzymał podziękowań: 114
Uprawnienia żeglarskie: starczają na to, czym pływam
Albo ja, albo Wy inaczej rozumiemy sama ideę crowdfunding'u, może ktoś trzeci powie kto z nas się myli.
Do tej pory sadziłem, że crowdfunding, to forma finansowania konkretnego przedsięwzięcia, ktoś chce wydać płytę, grę , uruchomić produkcję, zorganizować jakiś festiwal wystawę, słowem coś wyprodukować zorganizować, a nie znaleźć sponsora na spędzenie wakacji, nie wiem czy tylko ja tak pojąłem crowdfunding?

Za ten post autor Doktor otrzymał podziękowanie od: Jaromir
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 6 maja 2013, o 15:56 

Podziękował : 0
Otrzymał podziękowań: 0
Uprawnienia żeglarskie: nie podano
Bardzo dziękujemy za komentarze i postaramy się poprawić i ulepszyć co się da! To dla nas pierwsza tego typu akcja, więc dziękujemy za wszystkie komentarze i wskazówki ;)

Odpowiedz z cytatem