Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 9 wrz 2025, o 13:52

Autor Wiadomość
PostNapisane: 15 maja 2009, o 10:15 

Podziękował : 605
Otrzymał podziękowań: 475
Uprawnienia żeglarskie: bezpatencie
Potrzebuję pomocy ludzi, którzy używają w swojej pracy komputera (do jej wykonywania) w jakiejkolwiek postaci.

Do magisterki która chce bronic przedwcześnie potrzebuję zrealizować jako jedno z badań ankietę, która potwierdzi(lub co gorsza obali stawianą przeze mnie tezę)

http://www.sircomp.pl/ankieta.pdf

po wypełnieniu proszę o zeskanowanie i odesłanie na michal@sircomp.pl

Dlaczego taka szopka a nie badanie np internetowe które byłoby szybsze i wygodniejsze dla mnie? Musze przechowywać te ankiety przez rok na wypadek jakby ktoś miał wątpliwości co do rzetelności mojej pracy.

[ Dodano: Pią 15 Maj, 2009 10:16 ]
Z góry dziękuję!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2009, o 10:47 

Podziękował : 2357
Otrzymał podziękowań: 3700
Uprawnienia żeglarskie: ***** ***
Dawniej to się brało plik czystych ankiet, kupowało zgrzewkę piwa, szło się do kumpli i za pomocą kilku długopisów "przeprowadzało się badania" do pracy magisterskiej.
Alternatywnie (wersja niskobudżetowa) z plikiem ankiet można było sobie siąść na kei/w parku/przed wydziałem/w knajpie i to też działało.
Hmmm, szkolnictwo widać schodzi na psy :-)

ps.
sirapacz napisał(a):
lub co gorsza obali stawianą przeze mnie tezę
A jaką tezę postawiłeś? Pytam, bo nie wiem ja wypełnić ankietę.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2009, o 11:21 

Podziękował : 0
Otrzymał podziękowań: 0
Hmm może się doczepię, ale chciałem wypełnić tę ankietę, ale za nic w świecie nie mogę odpowiedzieć na kilka pytań:
nr 4 - moja praca wykonywana jest wyłącznie przy użyciu komputera i nie ma możliwości jej wykonania bez niego (możliwość jest bardzo teoretyczna, ale sens nie)
nr 8 - j.w.
nr 3 - j.w.

Czy w związku z tym mam pozostawić te pola pusta, zaznaczyć jakąś odpowiedź, czy w ogóle darować sobie wypełnienie ankiety? Bo nie wiem, czy będzie Ci to pomocne w takim wypadku.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2009, o 15:30 

Podziękował : 605
Otrzymał podziękowań: 475
Uprawnienia żeglarskie: bezpatencie
maar:
celem mojej pracy jest udowodnienie ze malutkie firemki liczace kazdy grosik powinny inwestowac w komputery i oprogramowanie bo to sie bardzo szybko im zwroci - ankieta ta jest jednym z potrzebnych mi badan. a jak wypelniac? zgodnie z prawda:) jakbym chcial miec po prostu odpowiedzi to bym sam wpisal do excela losowe wartosci odpowiedzi:D
a ja chce zeby moja praca miala wartosc metytoryczna:) wiec latalem dzis po firmach ze mna wspolpracyjacych i molestowalem pracownikow.
A czemu tu wrzucilem? bo nagle sobie uzmyslowilem ze niewielka proba 30 sztuk to bedzie stanowczo za malo i musze zrobic conajmniej 100 zeby to mialo wiekszy sens:) wiec na urraaaa zaczalem wpychac je komu sie da:)

co do latania po knajpach:) jutro lece na swoj auczelnie i zasypie tym aulę:D

pablo:
4 jesli wykonujesz swoja prace tylko na kompie i nie da sie zrobic recznie to 4 dni i wiecej bo czas bedzie dazyl do nieskonczonosci jak bedziesz probowal to zrobic jednak na upartego z palca.
8 jesli twoj zawod obecny i planowany przyszły polega wylacznie na kontakcie z komputerami to bedziesz szukac takiego pracodawcy:)
3 Jesli czas wykonania twojej pracy na komputerze jest mniejszy od nieskonczonosci (patrz pytanie 4) to zwiększy twoja wydajnosc znacznie:)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 16 cze 2009, o 16:48 

Podziękował : 191
Otrzymał podziękowań: 114
Uprawnienia żeglarskie: kiper patentowany
sirapacz napisał(a):
Potrzebuję pomocy ludzi, którzy używają w swojej pracy komputera (do jej wykonywania) w jakiejkolwiek postaci.

Lubię pomagać. Ankieta wypełniona i wysłana. Nie wiem tylko czy nie za późno...

Odpowiedz z cytatem