Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 9 wrz 2025, o 18:54

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 19 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 16 lip 2009, o 19:22 

Podziękował : 4
Otrzymał podziękowań: 2
Uprawnienia żeglarskie: Inland Skipper
[Maar] Wydzieliłem z wątku "Potrzebna pomoc" http://www.zegluj.net/forum_zeglarskie/ ... hp?p=24639

Współczuję! Ale co na to firma, w której ubezpieczyliście sprzęt? :piwko:

Ostatnio edytowano 1 sty 1970, o 01:00 przez wlodwoz_old, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 17 lip 2009, o 12:46 
Jeśli nie była ubezpieczona to kiszka jednym słowem. Ale wątpię żeby się nie zabezpieczyli. Ładunek powinien być zawsze ubezpieczony.

Swoją drogą przyczepa nie mogła się zderzyć z TIRem :neutral: tylko pojazd ciągnący przyczepę zderzył się z ciężarówką. Polska język to trudna język ;)

Tytuł:
PostNapisane: 17 lip 2009, o 13:13 

Podziękował : 5574
Otrzymał podziękowań: 2184
Uprawnienia żeglarskie: prawo człowieka wolnego
Haziaj Żeglarz napisał(a):
Swoją drogą przyczepa nie mogła się zderzyć z TIRem tylko pojazd ciągnący przyczepę zderzył się z ciężarówką

Owszem mogła...

Tytuł:
PostNapisane: 17 lip 2009, o 15:27 

Otrzymał podziękowań: 2
Uprawnienia żeglarskie: Inland Skipper
Kurczę. Nie mogła a trafiła.Może być większy pech??? :???:

Tytuł:
PostNapisane: 21 lip 2009, o 09:33 
Ano, a Colonel jako woźnica ciągnąc lejce krzyczy: - "Stój przyczepo, bo się zderzysz z ciągnikiem." :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 21 lip 2009, o 13:28 

Podziękował : 422
Otrzymał podziękowań: 1060
Uprawnienia żeglarskie: sternik morski
Ano, a Colonel jako woźnica ciągnąc lejce krzyczy: - "Stój przyczepo, bo się zderzysz z ciągnikiem." :evil:

A mówią, że myślenie nie boli :evil: Jak widać mylą się...
A o tym, że przyczepę może zacząć "nosić" i "wyniesie" ja na sąsiedni pas nie słyszałeś? Albo, że przy gwałtownym hamowaniu zestaw "się złamie" i przyczepa/naczepa sunie pod katem 90 stopni...
Tia... zanim zaczniesz pouczać starszych pomyśl, to naprawdę nie boli a ma wielką przyszłość...

Tytuł:
PostNapisane: 21 lip 2009, o 13:43 

Podziękował : 334
Otrzymał podziękowań: 976
Uprawnienia żeglarskie: RYA/MCA Yachtmaster Ocean
Chciałbym zwrócić uwagę koledze moderatorowi Haziajowi, że swoimi dwoma postami kieruje w mailny wątek o pomocy dla żeglarzy. Zaraz bedzie 20 postów o zderzeniach na drodze.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2009, o 06:21 
A wszechwiedzący Jurmak jak zwykle musi się wpierdzielać, bo nie może przełknąć, że młody człowiek nie zgadza się z dziwnym stwierdzeniem, którego nigdy nie słyszał z ust żadnego truckera czy ludzi z branży transportowej. Akurat transportem ciężkim interesuję się dość długo i sporo wiem. Może i z fizycznego punktu widzenia jest to możliwe. Sytuacja podobna jak w żeglarstwie gdy mówi się przykładowo: -"Pociągnij ten sznurek". Żeglarze unikają takich stwierdzeń, tak samo takich dziwnych stwierdzeń nie stosuje się w branży transportowej. Ale większość upodobała sobie stereotypy i bez żadnego pohamowania wali prosto nazywając ciężarówkę TIRem, czy ładunek nadgabarytowy, gabarytem, którym to jest najzwyklejsza w swiecie naczepa, czy to chłodnia, izoterma, firanka albo burtówka.

Tu najlepiej pasuje stwierdzenie Józefa Konrada Korzeniowskiego ze "Zwierciadła morza":

Cytuj:
„… wykroczenie wobec technicznego języka jest zbrodnią przeciwko jasności, ścisłości i pięknu wydoskonalonej mowy”

Ja z kolei pragnę zwrócić uwagę V.I.P.owi :?: :roll: Mariuszowi, że jak mu się nie podoba to na górze jest opcja "Wyloguj".

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2009, o 07:31 

Podziękował : 334
Otrzymał podziękowań: 976
Uprawnienia żeglarskie: RYA/MCA Yachtmaster Ocean
Poniewaź moderator Haziaj nadal offtopuje wątek o potrzebnej pomocy, proszę moderatorów o przeniesienie postów nie związanych z tematem do Hyde Parku, aby moderator Haziaj mógł dowolnie długo dociekać jak TIR mógł zderzyć sie z przyczepą.

PS. Nadal uwazam, że Haziaj Żeglarz nie powinien pełnić funkcji moderatora.
Za Wikipedią:
Moderator to osoba oceniająca jakość komentarzy na stronie WWW, kanale IRC, liście dyskusyjnej lub na forum. Celem moderacji jest zapobieganie trollowaniu, nadużyciu systemu komentarzy i zapewnieniu, że wpisy nie będą powodować kłótni. Moderatorzy dbają o przestrzegania zasad netykiety, a czasami również o czystość języka polskiego używanego w dyskusji poprzez zwracanie uwagi lub poprawianie błędów ortograficznych.

A wszechwiedzący Jurmak jak zwykle musi się wpierdzielać,

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2009, o 13:22 

A ponadto przydalby sie przcisk: ZGLOSZENIE DO MODERACJI, zeby latwiej bylo wyrazic sprzeciw wobec....

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2009, o 14:28 

Podziękował : 422
Otrzymał podziękowań: 1060
Uprawnienia żeglarskie: sternik morski
A wszechwiedzący Jurmak jak zwykle musi się wpierdzielać, bo nie może przełknąć, że młody człowiek nie zgadza się z dziwnym stwierdzeniem,

Trochę kultury młody człowieku nie przywykłem, do takich zwrotów jak "wpierdzielać".
Jakie dziwne "stwierdzenie"? Po prostu trochę dłużnej żyję na tym świecie i trochę więcej widziałem...

Akurat transportem ciężkim interesuję się dość długo i sporo wiem.

Jak widać za mało...

Ale większość upodobała sobie stereotypy i bez żadnego pohamowania wali prosto nazywając ciężarówkę TIRem, czy ładunek nadgabarytowy, gabarytem, którym to jest najzwyklejsza w swiecie naczepa, czy to chłodnia, izoterma, firanka albo burtówka.

Łał... jestem pod wrażeniem, chyba jednak trochę wiesz... ale tylko trochę :DD :DD :DD

Tytuł:
PostNapisane: 23 lip 2009, o 06:21 
Cytuj:
jak TIR mógł zderzyć sie z przyczepą

Akurat tu rozchodzi się o sytuację odwrotną, ale jak zwykle trzeba wszystko przekręcić na swoją korzyść

Cytuj:
Trochę kultury młody człowieku nie przywykłem, do takich zwrotów jak "wpierdzielać".

Jacy wszyscy delikatni. Przynajmniej nazywam rzeczy po imieniu. A jak idąc chodnikiem potkniesz się i wywrócisz to powiesz:

-"Bardzo mnie irytują nierówności chodnika, które znienacka narażają mnie na upadek. Nasuwa mi to złe myśli o władzach gminy."

czy puścisz sobie niepoprawną wiązankę. Jak w telenowelach polskich normalnie.

Jurmak napisał(a):
Ale większość upodobała sobie stereotypy i bez żadnego pohamowania wali prosto nazywając ciężarówkę TIRem, czy ładunek nadgabarytowy, gabarytem, którym to jest najzwyklejsza w swiecie naczepa, czy to chłodnia, izoterma, firanka albo burtówka.

Łał... jestem pod wrażeniem, chyba jednak trochę wiesz... ale tylko trochę :DD :DD :DD

A możesz bardziej sprecyzować o co Ci chodzi :?: Gdzie w tej wypowiedzi jest nieprawda :?:

Co do moderatora to i tak sam pewnie niedługo zrezygnuję, bo i tak mam za mało czasu, żeby jeszcze tym forum się zajmować. Mam ciekawsze rzeczy do robienia związane właśnie z transportem ciężkim. I wtedy co niektórzy będą sobie mogli do woli używać przycisku "Ignoruj", a co mi tam, w końcu będą sobie mogli poczytać tylko to co dla nich jest wygodne. A to się niektórzy ucieszą. Aha tak dla Waszej spokojności powinniście jeszcze vv3k70r wykurzyć z forum, ponieważ w większości tematów wyraża swoje zdanie i Tomka Janiszewskiego za to, że nie lubi koromyseł. I całe forum będzie żyło długo i szczęśliwie, bo wszyscy ze wszystkimi będą się zgadzać nawet mimo odmiennego zdania ku uciesze tych co żyją dłużej i wiedzą więcej.

Tytuł:
PostNapisane: 23 lip 2009, o 07:14 

I całe forum będzie żyło długo i szczęśliwie

O tak!!!

Tytuł:
PostNapisane: 23 lip 2009, o 07:39 

Podziękował : 162
Otrzymał podziękowań: 321
Uprawnienia żeglarskie: -)
Haziaj Żeglarz, po raz kolejny wykazałeś się brakiem kontroli nad samym sobą, musisz za wszelką cenę krytykować i obrażać. Do tego dajesz jakieś głupie cytaty z jakiegoś quasi-wykładu przypisywanego profesorowi Miodkowi na temat jednego z powszechnie używanych wulgaryzmów w Polsce. Poziom merytorycznej rozmowy jak zwykle zresztą w Twoim wykonaniu jest niski i nie trzymasz się wątków głównych. Jedyne co jest dla Ciebie ważne to udowodnić, że na czymś się znasz. Informuję Cię, że znasz się na czymś: znasz się na tym jak być zaprzeczeniem moderatora forum.

Odrobina kultury jeszcze nikomu nie zaszkodziła!!!

Tytuł:
PostNapisane: 23 lip 2009, o 12:31 

Podziękował : 2357
Otrzymał podziękowań: 3700
Uprawnienia żeglarskie: ***** ***
Co do moderatora to i tak sam pewnie niedługo zrezygnuję

Prosił, prosił i wyprosił.

Tytuł:
PostNapisane: 24 lip 2009, o 06:56 
carlo ty jesteś poza konkurencją. Kultury powiadasz. Chyba na bieżąco nie śledzisz forum. Ileż to razy wszelkie V.I.Py (i nie tylko) w odpowiedziach umieszczali co najmniej niekulturalne komentarze. Pamiętam jak po długiej nieobecności czytałem forum i wypociny tych wszystkowiedzących, którzy jakby nigdy nic używali niekulturalnych stwierdzeń wobec innych co mają inne zdanie. Ale skoro Ci się dawali, ale to już inny temat. Będę miał chwilę czasu to może podrzucę jakieś ciekawe komentarze naszych kulturalnych forumowiczów i jakoś nikt ich za to nie upomina tylko dalej piszą jakby nigdy nic ku zadowoleniu tych pierwszych. Ja wiem, że większość nie lubi szczerości. Ale taka już nasza mentalność, że czepia się ludzi, którzy mówią co myślą.

Maar dzięki, trochę mniej obowiązków będzie :)

Tytuł:
PostNapisane: 24 lip 2009, o 09:19 

Podziękował : 162
Otrzymał podziękowań: 321
Uprawnienia żeglarskie: -)
Maar dzięki, trochę mniej obowiązków będzie

nie przepracowywałeś się, raczej dodawałeś pracy innym moderatorom.

Dorośnij!

Tytuł:
PostNapisane: 24 lip 2009, o 10:17 
Ktoś musi pracować, żeby spać mógł ktoś. A Tobie przydałoby się trochę dziecięcego widzenia świata, widać dorosłość Ci szkodzi.

Tytuł:
PostNapisane: 24 lip 2009, o 14:17 

Otrzymał podziękowań: 0
Koniec wyzywania się. Co prawda to Hyde Park, ale wychowanie obowiązuje.
ZAMYKAM

[Maar] bardzo słuszna decyzja.

Ostatnio edytowano 1 sty 1970, o 01:00 przez raf_79, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 19 ]