Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 19 lip 2025, o 09:17

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1140 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 38  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 29 sty 2016, o 20:25 
*** Ban ***

Podziękował : 455
Otrzymał podziękowań: 766
Uprawnienia żeglarskie: mam
Mika napisał(a):
Seba napisał(a):
Mika napisał(a):
"Murzyn zrobił swoje, murzyn może odejść" - Alternatywy 4, odc. V, (00:52:10) :cry:

Co Masz na myśli?

Wpis spowodowany był postem szkutnika,
z którego wynikało, że nakazałeś aby nie pojawiał się na jachcie następnego dnia. Czy tak rzeczywiście było - masz okazję się odnieść.

Jeśli rzeczywiście po 3 miesiącach pracy w pocie i skrajnych warunkach kapitan by się do mnie tak zwrócił to potem mógłby sobie proponować dowolną ilość razy abym popłynął, mógłby nawoływać na kanale 12, 14, 39 i 197 VHF, a z pewnością dokonałbym wyboru takiego jak Janusz.

To miałem na myśli w momencie kiedy pisałem posta - oczywiście możesz skomentować czy tak było czy też byłem ja i inni w błędzie.

Widzisz.....sam nie wiesz tylko się domyslasz. Nie.nie było tak.to nie była pierwszą ostrą wymiana zdań pomiędzy mną a Januszem. Niestety to ją biorę odpowiedzialność za całą akcję, więc nie podeslalem, by wprowadzał zamęt pomiędzy nami. I stąd parę kurew rzuconych albo przez niego, albo przeze mnie. Tego nie wiesz i raczej Janusz Ci tego nie powie, ale w sobotę osobiście odwiedził em go w samolocie i podziękowaniem za to co zrobił. Powiedziałem mu też, że koja czeka na niego i chciałbym by popłynął z nami. W niedzielę przed odplynieciem, jak jeszcze mieliśmy ponton na wodzie wywolalem go przez radio i za pytalem czy płynie.oczywiście pytalem również o Basie.Janusz definitywnie odmówił, i powiedział ,że Basia również nie płynie.

"Są dwie naprawdę bezgraniczne rzeczy - Wszechświat i ludzka głupota; co do Wszechświata nie jestem całkiem pewien. Albert Einstein

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2016, o 20:26 

Podziękował : 97
Otrzymał podziękowań: 63
Uprawnienia żeglarskie: oj tam, oj tam
Dar_bob_63 napisał(a):
i co w związku z tym ?
Będziesz pierwsza w szeregu na nadbrzezu w Świnoujsciu z transparentem ( Polonus Nie!) , kiedy Seba przypłynie do Domu ?
I co w związku z tym?
Polska Straż Graniczna nie wpusci Polonusa do kraju , bo jej skiper ma złą opinię w części userów na jakimś forum ?

Możesz mi wyjaśnić dlaczego nie chcesz zrozumieć co do ciebie piszę? Bo że nie jesteś w stanie nie wierzę;)

Gratulowałam i gratuluję udanej akcji, wpłaciłam jakieś wsparcie w dwóch akcjach zbiórki, interesowałam się i kibicowałam pilnie.
Ale nie mozna przy okazji świętowania sukcesu uznawać, ż nic sięnei stało i nic się nie dzieje - bo się stało i się dzieje, niestety - także w wyniku takich prób udawania, że wszystko gra, tańczy i śpiewa. Teraz jest czas na rozbrojenie tej bomby, która urosła w wyniku działań i przekazu. I to jest kolejne, bynajmniej nie najmniej ważne, zadanie dla kapitana i załogi.

Za ten post autor Aqu otrzymał podziękowanie od: Logrus65
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2016, o 20:26 
*** Ban ***

Dar_bob_63 napisał(a):
Sajmon napisał(a):
Lautaro wciągną konstrukcje do siebie na poklad, przy pomocy dżwigu.

Tomek dodaj , że Lautaro łoże zutylizował, bo zaraz bedą pytania, gdzie łoże zostało wyrzucone gdzieś pod nos uchatkom i pingwinkom ;)

Pytalismy czy mamy je zabrać na ląd.stwierdzili że nie i sami z nim sobie poradzą.

"Są dwie naprawdę bezgraniczne rzeczy - Wszechświat i ludzka głupota; co do Wszechświata nie jestem całkiem pewien. Albert Einstein

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2016, o 20:28 

Podziękował : 6274
Otrzymał podziękowań: 2488
Uprawnienia żeglarskie: nie podano
Dar_bob_63 napisał(a):
i co w związku z tym ?

W związku z tym trzeba będzie jutro wydać wyrok, wczesnym rankiem...
What will we do with a drunken sailor ? ;)
Jest kilka opcji:

Ech... Antarktyda dzisiaj już całkiem nie ta co dawniej :(
A żeglarstwo, bez choćby jednej, beczki rumu na pokładzie...
To już całkiem nie to, niestety...
Żadnej porządnej bijatyki w porcie nawet :(
Tylko szanty pozostają, nie wiedzieć czemu, nie przeredagowane ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2016, o 20:32 

Podziękował : 256
Otrzymał podziękowań: 1141
Uprawnienia żeglarskie: galernik
Aqu napisał(a):
Sajmon napisał(a):
Skąd wiesz, że nie poruszyliśmy sprawy rownież gdzie indziej?

Nie wiem - i nie do tego się odnoszę. Odnoszę się do Twojej TU wypowiedzi - najdelikatniej mówiąc - bardzo nieeleganckiej i całkowicie nie służącej dobremu imieniu Stacji

* ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ *

Sajmon napisał(a):
Basia, Jansz, Marcin, Ja przyjechalismy tu pomoc akcji uratuj Polonusa. To my pomagalismy w akcji, to nie naszej czworce stacja w czym kolwiek pomagala (no może pomogla Basi i Januszowi powrocic na kontynent). Stacja pomagala Sebie pozbyc sie wspolnego problemu. Nie mojego, Janusza czy Basi. Problemu Stacji i Seby. Ciekaw jestem, czy rozumiecie co mam na myśli.

A Polonus tam się pojawił wyrastając na wiosnę jako kwiecie polne, czy też - nie wiem? taki pomysł znienacka - zostając tam odholowany po wypadku? To NIE JEST i NIE BYŁ problem Stacji - no, o tyle jej, że mieli pecha i dali schronienie jachtowi oraz pomoc jego załodze w trudnej sytuacji - tak mam to rozumieć? Obowiązkiem armatora było usunięcie wraku lub naprawa i usunięcie jachtu - armatora, nie Stacji.
Stacja i załoga pomagała Sebie - to dość zrozumiałe. Ale Stacja pomagała całej załodze dając schronienie i wsparcie. Pomoc w naprawie i wodowaniu jachtu raczej nie leży w obowiązkach stacji naukowych

przykro mi, ale nie zrozumiałaś... Mnie nie dotyczy kwestia, jak jacht sie tam znalazł. Rozmawiajcie z kapitanem Marrem, byłym wlaścicielem, ubezpieczycielem. Ja nie wnikm, czy to był bład stacji, że przyjeła jacht na brzeg. Natomiast wiem, że to Seba dogadywal sie z IBB w sprawie zabrania jachtu z Antarktydy. Tylko tyle i aż tyle. Ja nie bralem w tej akcji dla Stacji, dla pieniedzy, dla slawy, ale dlatego, że kumpel potrzebowal pomocy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2016, o 20:36 
*** Ban ***

A ją mam pytanie do wszystkowiedzacych i zrzucających w publicznym wątku np.kwestie związane z alkoholem......co Wam poplecznicy wiadomo o incydencie we Frankfurcie i odmowie wpuszczenia na pokład samolotu totalnie upitego pasażera .....???

Więc wiedzcie, że nie zamierzam publicznie prac brudów.nigdy nie zniżę się do Waszego poziomu, w dodatku podszytego zawiscią i kłamstwem. To My zrobiliśmy duży krok związany z powrotem jachtu na wodę. I cały czas powtarzamy że pomimo tego jak się rozstaliśmy i czyja "duma" została urażona , Janusz i Basia zawsze będą dla mnie osobami, którzy w dużym stopniu przyczynili się do powrotu jachtu na wodę. I tak jak powiedziałem, pytania konkretne poproszę ,a nie na zasadzie ktoś powiedział, bo tamten powiedział. KONKRETY !!! :mrgreen:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2016, o 20:43 

Sajmon napisał(a):
przykro mi, ale nie zrozumiałaś... Mnie nie dotyczy kwestia, jak jacht sie tam znalazł. Rozmawiajcie z kapitanem Marrem, byłym wlaścicielem, ubezpieczycielem. Ja nie wnikm, czy to był bład stacji, że przyjeła jacht na brzeg. Natomiast wiem, że to Seba dogadywal sie z IBB w sprawie zabrania jachtu z Antarktydy. Tylko tyle i aż tyle. Ja nie bralem w tej akcji dla Stacji, dla pieniedzy, dla slawy, ale dlatego, że kumpel potrzebowal pomocy.

ale to chyba każdy tu docenia, Sajmon!

Z tego wątku naszej rozmowy nie zgadzam się jedynie z twierdzeniem, że Polonus był problemem Stacji i ona miała obowiązek go rozwiazać.
Jeszcze raz to podkreślę - przynajmniej jeśli chodzi o mnie - nie odnoszę się do przebiegu akcji, do problemów technicznych i miedzyludzkich, do picia, jedzenia czy robienia prania - tylko do sposobu opowiadania o tym. Tu, na forum, skąd idzie to w świat.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2016, o 20:44 

Podziękował : 284
Otrzymał podziękowań: 617
Uprawnienia żeglarskie: polskie i zagraniczne
Aqu napisał(a):
To mnie nie obchodzi, o tym już pisałam wiele razy. Obchodzi mnie obrabianie tyłka Stacji Arctowskiego, która ich gościła - sądzę - najlepiej jak umiała.

§1
Stacja nie ma tyłka. Ona może mieć zaplecze. Przybudówkę, absydę nawet, ale tyłka - nie może. Bo nie ma jak.

§2
Poza tym - nie dostrzegam żadnych przesłanek obrabiających w znanych mi wpisach żadnego z podsądnych (w dalszej części nazywanych de facto "podsądnymi").

§3
To że Podsądny Sajmon napisał o wędlinach i majonezie w niczym nie umniejsza honorowi Stacji (zwanej dalej "Stacją"). To że pisał niepochlebnie o Kierowniku Stacji (zwanej dalej "Stacją") również wyjaśnił, ze odnosi się do Kierownika, a nie stacji in extenso.

§4
Stacja nie mogła gościć Podsądnych. Stacja być może ma jakąś osobowość - zapewne prawną - ale nie ma osobowości która byłaby w stanie kogokolwiek gościć lub nie. Podsądni byli gośćmi Polarników zamieszkujących Stację, a ci jak to ludzie (a nawet Polarnicy) jedni polubili Podsądnych a inni nie.

W świetle powyższych proponuję - naprawdę - dać se spokój i zamknąć ten proces.
A Podsądnych uwolnić bez zasądzania kary.
Tym bardziej, że swoje już odsiedzieli, a teraz mają szczery zamiar wrócić na łono Społeczeństwa*. I na tym się skupmy.

*Sprawdzić, czy społeczeństwo może mieć łono?

Za ten post autor sailhorse otrzymał podziękowania - 9: Dar_bob_63, Janna, kudlaty74, Marian Strzelecki, mazok, Mirek88, Nieszka, Pierwszy, plitkin
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2016, o 20:48 
*** Ban ***

sailhorse napisał(a):

To byc może te same 34 396,18 zł - które, teoretycznie mogły by trafić w tym tygodniu na konto Seby by pomóc w slipowaniu założeniu śruby

W dniu kiedy zwodowalismy Polonusa, poproszono mnie o mój nr konta na który miały być przekazywane wpłaty.poprosiłemm osobę organizująca zbiórkę o podanie własnego nr konta, bo te pieniądze mogą przydać się innym.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2016, o 20:59 

sailhorse napisał(a):
Tymczasem największy,moim zdaniem błąd, jaki popełnili wszyscy uczestnicy tej wyprawy to nadmierna aktywność w Internecie. Próżność Wam zaszkodziła Sajmonie ;)

Niestety - za każdym razem musieliście dorzucić jakiś żarcik, kilka uszczypliwości, mała filipikę, odrobinę sarkazmu...

Bez sensu i ze szkodą dla całego przedsięwzięcia!

I tu daliście Panowie dupy na całej linii! A jeśli to Ty Tomku byłeś "odpowiedzialny za PR" to Ty, Tomku dałeś dupy na całej linii.

On jako organizator jest odpowiedzialny za szczęśliwy powrót wszystkich członków ekipy. Podjął zatem trudną decyzję o uszczupleniu budżetu i organizacji powrotu dwojga członków zespołu do Polski, którzy nie chcą wracać Polonusem... Blablabla...

Jeden post! I tyle. A teraz - wyobraźcie sobie, jakie wielkie emocje (w dużej mierze negatywne wobec Was) wywołała historia "porzuconych", skoro w dwa dni zebrano dla nich 34 396,18 zł.

A Twoje Tomku błyskotliwe filipiki i urocze sarkazmy zanotowałbyś sobie na boku, żeby wykorzystać w książce.

Jarek Minkowicz

Jarku kiedy to czytam, dostrzegam, że masz wiele racji. Trudno sie nie zgodzić z Twoimi tezami. Natomiast PR owcem, bylem zdecydowanie, czy to samozwańczym, czy to z przypadku. Mam taki zwyczaj, który pozostal mi z relacjomowania moich rejsow chorwackich, że staram się napisać w lekkiej formie, dzieje swojego rejsu, swojej wyprawy. Ja nie jestem psychologiem, socjologiem... Nie zgaduje w lot, jak zostaną odebrane moje posty. Nazwijmy to próżnością, nie ma problemu. Natomist ja uważam, że wciąż "przegrywamy", bo próbujemy (coraz mniej udanie) zachować kulisy wydarzeń dla siebie. Jeszcze nie raz i nie dwa zostaniecie zaskoczeni, gdy prawdziwe, realne fakty, ujrzą światło dzienne. Czytam kolejny anonimowy wpis, rzekomo czlonka stacji... Zwodowaliśmy jacht, jacht jest sprawny, dopłynęliśmy do Puerto Wiliams, w czerwcu Polonus będzie w Szczecinie... PO OWOCACH ICH POZNACIE...

Za ten post autor Sajmon otrzymał podziękowania - 2: Buber, sailhorse
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2016, o 21:01 

Podziękował : 14
Otrzymał podziękowań: 68
Furt napisał(a):
Czy jest ktoś dla kogo to NIE były pomyje?
Serio pytam. Ktokolwiek?

Tak. Dla mnie. Ale ja nie interpretuję relacji między ludźmi tylko poprzez d....i przyjaźnię się ( bez podtekstów) z osobami płci obojga. Ze zdumieniem czytam o odebraniu slłów Seby jako doniesienia o kwitnącym romansie dwojga załogantów.
Apeluję o większą powściągliwość wyobraźni u czytaczy.
Mam prośbę o ukrycie tego wątku bo zrobiła się tu Moda na sukces.

Za ten post autor mayenna otrzymał podziękowania - 2: Jaromir, Zielony Tygrys
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2016, o 21:01 
*** Ban ***

Aqu napisał(a):

Z tego wątku naszej rozmowy nie zgadzam się jedynie z twierdzeniem, że Polonus był problemem Stacji i ona miała obowiązek go rozwiazać.

A gdzie tozostalo napisane? Pytam poważnie bo keszcze nie natknalem sie na to.

Aqu napisał(a):
jeszcze raz to podkreślę - przynajmniej jeśli chodzi o mnie - nie odnoszę się do przebiegu akcji, do problemów technicznych i miedzyludzkich, do picia, jedzenia czy robienia prania - tylko do sposobu opowiadania o tym. Tu, na forum, skąd idzie to w świat.

Też jestem zdania że co niektórzy się za bardzo rozpedzili i wykorzystując naszą nieobecność dali upust swojej frustracji.

Pozdrawiam że słonecznego Chile. Dziś uporalismy się do końca z odprawą. Teraz czyszczenie zbiorników, spawanie tłumika, szukanie śruby i pewnie czas płynąc dalej. Rozpiske wkrótce od kiedy do kiedy i którędy wracamy.

Za ten post autor Seba otrzymał podziękowania - 2: martinez98, Moniia
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2016, o 21:06 

Seba napisał(a):
sailhorse napisał(a):
W dniu kiedy zwodowalismy Polonusa, poproszono mnie o mój nr konta na który miały być przekazywane wpłaty.poprosiłemm osobę organizująca zbiórkę o podanie własnego nr konta, bo te pieniądze mogą przydać się innym.

Seba - obawiam się, że źle mnie zrozumiałeś. Upublicznienie konfliktu z Januszem (wiem - to Janusz) i brak właściwej reakcji na owo upublicznienie (to już Ty i Sajmon) spowodowały, ze straciłeś część emocjonalnego zaangażowania kibiców.

Zaangażowania, które może Ci być jeszcze (oby nie) bardzo potrzebne. I jasno to napiszę, żeby uniknąć nieporozumień - straciłeś CZĘŚĆ, nie całość owego zaangażowania, sympatii, emocjonalnego wsparcia.. Wyłącznie przez nadmierną "elokwencję" kolegów.

Zupełnie niepotrzebnie.

A pieniądze miały być tylko przykładem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2016, o 21:10 

Aqu napisał(a):
Sajmon napisał(a):

ale to chyba każdy tu docenia, Sajmon!

Jeszcze raz to podkreślę - przynajmniej jeśli chodzi o mnie - nie odnoszę się do przebiegu akcji, do problemów technicznych i miedzyludzkich, do picia, jedzenia czy robienia prania - tylko do sposobu opowiadania o tym. Tu, na forum, skąd idzie to w świat.

Muziałem się znowu źle wyrazić. Polonus był przede wszystkim problemem nowego armatora, ale usuniecie jachtu, leżało w żywotnym interesie stacji. Owszem stacja bardzo pomogla i po stokroć za to padły podziekowania. Słowa, słowa, słowa... Skupmy sie na faktach

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2016, o 21:21 
*** Ban ***

sailhorse napisał(a):
Seba napisał(a):
sailhorse napisał(a):

Seba - obawiam się, że źle mnie zrozumiałeś. Upublicznienie konfliktu z Januszem (wiem - to Janusz) i brak właściwej reakcji na owo upublicznienie (to już Ty i Sajmon) spowodowały, ze straciłeś część emocjonalnego zaangażowania kibiców.

Zaangażowania, które może Ci być jeszcze (oby nie) bardzo potrzebne. I jasno to napiszę, żeby uniknąć nieporozumień - straciłeś CZĘŚĆ, nie całość owego zaangażowania, sympatii, emocjonalnego wsparcia.. Wyłącznie przez nadmierną "elokwencję" kolegów.

Zupełnie niepotrzebnie.

A pieniądze miały być tylko przykładem.

Być może Masz rację a raczej ją Masz.ale ją naprawdę nie nauczony jestem publicznie oskarżać się o cokolwiek. To dla mnie zachowanie z cyklu kolegą zabrał mi zabawki. I jeżeli przez ten wpis straciłem część kibiców, to może i dobrze. Wiesz jak to w powiedzeniu, chcesz stracić przyjaciół pożycz im kasę. :mrgreen:
Pozdrawiam wszystkich zwolenników akcji, a przeciwnikom dziękuję za ponad 1000 lajkow dla strony na FB !!!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2016, o 21:26 

to ja mam pytanie a nawet 2, które nie daje mi spokoju i za cholerę nie chce dać od dawna.

Seba* był na tej plaży, gdzie podnosiliście Polonusa. Widział jaki tam jest grunt - że luźne kamienie, a nie lita skała albo piasek drobny, jak marzenie.
Wiedzieliście od zarania po czym przyjdzie Wam toczyć łoże i kilkanaście ton na nim.

Dlaczego zatem zdecydowaliście się na jakąś karkołomną w warunkach zalewania strategię toczenia łoża na wałkach po jakiś blatach?

Pytanie 1:
Dlaczego nie rozważaliście balonastych opon na kilku (5-6) osiach z rur stalowych (np takich: http://www.met-spos.pl/4-00-8-2pr-pb-02-opona.html) jako podwozia dla łoża?

Pytanie 2:
dlaczego uwalnianie jachtu od łoża sprawiło tyle kłopotu?

*W zadnym wypadku się nie czepiam. Chodzi mi o fakt przeprowadzenia dokumentacji na miejscu na rok przed akcją. Co uważam za chwalebne.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2016, o 21:29 

Aqu napisał(a):
sailhorse napisał(a):
Mnie - przyznam szczerze kompletnie nie obchodzi czym się odżywiali. Czy to była whisky, czy krajowa gatunkowa*, a jeśli krajowa, to czy zakąszali ją kiełbasą z aktualnym terminem przydatności.

To mnie nie obchodzi, o tym już pisałam wiele razy. Obchodzi mnie obrabianie tyłka Stacji Arctowskiego, która ich gościła - sądzę - najlepiej jak umiała.

* ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ *

redgrist napisał(a):
Furt napisał(a):
Czy jest ktoś kto wtedy pomyślał: O jaki ładny żarcik! Czy jest ktoś dla kogo to NIE były pomyje?
Serio pytam. Ktokolwiek?

Ja pomyślałem, że średni żarcik, ale nie odebrałem tego jako pewnik. Tylko jako głupi żart. No nawet trochę bardzo głupi.

Gorzej, że całkowicie odmiennie odebrała to Żona Janusza, prawda? A jej odczucia w tym zakresie są niestety istotniejsze...

Możę zostawmy żonę Janusza w spokoju. Mąż w domu to sobie wyjaśnią wszelkie kwestie. Proponuję też, żeby każdy urażony wypowiadał się w swoim imieniu - mniej będzie domysłów, bo wzrasta ci ilość osób w których imieniu tutaj piszesz: a to Arctowiacy, Zona Janusza, Janusz, Basia. Aż się boje myśleć, kogóż tam jeszcze pod opiekę weżmiesz.

Proponuję zostawić Sebie przepraszanie zainteresowanych i w końcu dostrzec pozytywy całej wyprawy.

Za ten post autor mayenna otrzymał podziękowania - 5: martinez98, Mirek88, Nieszka, plitkin, redgrist
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2016, o 21:35 

Podziękował : 512
Otrzymał podziękowań: 702
Uprawnienia żeglarskie: wyżej się nie da...
sailhorse napisał(a):
Pytanie 2:

Z powodu dodatniej pływalności łoża?

AIKI

Za ten post autor AIKI otrzymał podziękowanie od: redgrist
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2016, o 21:36 

mayenna napisał(a):
Ze zdumieniem czytam o odebraniu slłów Seby jako doniesienia o kwitnącym romansie dwojga załogantów.
Apeluję o większą powściągliwość wyobraźni u czytaczy.

Wydaje się, że jednoznacznie najważniejszy powinien być wpis Maara, mówiący o reakcji Żony Janusza - moje, Twoje i innych forumowiczów odczucia nie mają wobec tego najmniejszego znaczenia. Podkreślał to także Zbieraj w wątku o powrocie 2/5 w odniesieniu do Basi.

Za ten post autor Aqu otrzymał podziękowania - 2: Logrus65, Vela III
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2016, o 21:36 

Podziękował : 141
Otrzymał podziękowań: 105
Uprawnienia żeglarskie: jsm
Aqu napisał(a):
Gorzej, że całkowicie odmiennie odebrała to Żona Janusza, prawda? A jej odczucia w tym zakresie są niestety istotniejsze...

Nie wiemy jak odebrała i to są ich sprawy a nam guzik do tego. Było napisane, że dzwoniła do kogoś, bo dziwne informacje pojawiają się w necie. Nie ma ludzi idealnych, Seba napisał coś co zostało opacznie zrozumiane i zrobił się zamęt. Ale bez kitu, bez przesady... serio powinniście się wyluzować, bo spinacie się, sąd, ława przebiegłych... wrzodów sobie narobicie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2016, o 21:39 

mayenna napisał(a):
Proponuję też, żeby każdy urażony wypowiadał się w swoim imieniu - mniej będzie domysłów, bo wzrasta ci ilość osób w których imieniu tutaj piszesz: a to Arctowiacy, Zona Janusza, Janusz, Basia. Aż się boje myśleć, kogóż tam jeszcze pod opiekę weżmiesz.

Zawsze i wszędzie wypowiadam się wyłacznie w swoim imieniu. I nie obawiaj się - Tobie to nie grozi, zapewniam :) (tu miejsce na westchnienie ulgi - Twoje;) )

Za ten post autor Aqu otrzymał podziękowania - 2: Logrus65, Vela III
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2016, o 21:42 

Aqu napisał(a):
Zawsze i wszędzie wypowiadam się wyłacznie w swoim imieniu.

Aqu, z całym szacunkiem - już znakomicie zdefiniowałaś Twoje zdanie i... nie idźmy dalej tą drogą, bo prowadzi w kierunku magla.

Poza tym, oburzasz się incydentami z odległej Antarktydy, a tymczasem, tuż pod naszy nosem:
http://ustka.naszemiasto.pl/artykul/ustka-wlamywal-sie-do-kutrow-i-wysysal-spirytus-z-kompasow,934489,art,t,id,tm.html?sesja_gratka=9c2da035fea283e181c0606a7e0785a0

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2016, o 21:48 

Podziękował : 40
Otrzymał podziękowań: 30
sailhorse napisał(a):

Przywołałeś "newsa" z 2011 r. hmm pytanie po co, jaki jest związek, nie rozumiem kompletnie.
Znaczy się dostrzegasz jakąś analogię? W innym przypadku ciężko określić o co Ci chodzi.

Za ten post autor Mika otrzymał podziękowanie od: Logrus65
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2016, o 21:49 

Podziękował : 0
Otrzymał podziękowań: 2
Sajmon napisał(a):
Czytam kolejny anonimowy wpis, rzekomo czlonka stacji...

Rozumiem, że chodzi o moje pytanie.
Seba widać wiedział o kogo chodzi, odpowiedział, wyjaśnił. I super.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2016, o 21:55 

sailhorse napisał(a):
to ja mam pytanie a nawet 2, które nie daje mi spokoju i za cholerę nie chce dać od dawna.

Seba* był na tej plaży, gdzie podnosiliście Polonusa. Widział jaki tam jest grunt - że luźne kamienie, a nie lita skała albo piasek drobny, jak marzenie.
Wiedzieliście od zarania po czym przyjdzie Wam toczyć łoże i kilkanaście ton na nim.

Dlaczego zatem zdecydowaliście się na jakąś karkołomną w warunkach zalewania strategię toczenia łoża na wałkach po jakiś blatach?

Pytanie 1:
Dlaczego nie rozważaliście balonastych opon na kilku (5-6) osiach z rur stalowych (np takich: http://www.met-spos.pl/4-00-8-2pr-pb-02-opona.html) jako podwozia dla łoża?

Pytanie 2:

*W zadnym wypadku się nie czepiam. Chodzi mi o fakt przeprowadzenia dokumentacji na miejscu na rok przed akcją. Co uważam za chwalebne.

sailhorse... Seba ma taka dziwna zasadę, że ufa ludziom. Jak ktoś mówi, że potrafi, Seba wierzy, że potrafi. Ja taż od początku zaufałem Januszowi. Łoże, to buła jego "działka" zakładamy, że wie co robi. Jeśli chodzi o mnie... O tym kiedy indziej ;)

Za ten post autor Sajmon otrzymał podziękowanie od: wolnym
Odpowiedz z cytatem  

Aqu napisał(a):
Wydaje się, że jednoznacznie najważniejszy powinien być wpis Maara, mówiący o reakcji Żony Janusza - moje, Twoje i innych forumowiczów odczucia nie mają wobec tego najmniejszego znaczenia. Podkreślał to także Zbieraj w wątku o powrocie 2/5 w odniesieniu do Basi.

To co ci sdię wydaje też nie mają tu znaczenia.
Dobrze napisałaś: wydaje ci się tylko.Jak się lubisz zajmować plotkami to proponuję forum Pudelka.
Kobieto, ochłoń i zostaw te insynuacje bo jeszcze ktoś w nie uwierzy naprawdę.

Wypowiadasz się w sprawach, które ciebie nie dotyczą: nie jesteś żadną ze stron. Dlatego proponuję zostawienie tego zainteresowanym. Zona Janusza sama znajdzie Sebę , podobnie jak Arctowiacy - jeśli będą czuli taka potrzebę. Teraz za ich pomocą realizujesz swoje potrzeby. A ja, jako uczestnik forum, proszę abyś : albo przeszła na priw z zainteresowanymi, albo broniła tylko swojego dobrego imienia.

Za ten post autor mayenna otrzymał podziękowania - 10: martinez98, Milena, Mirek88, Moniia, plitkin, Sajmon, Seba, SKoper, Stara Zientara, Zielony Tygrys
Odpowiedz z cytatem  

Podziękował : 281
Otrzymał podziękowań: 366
Aqu napisał(a):
Dar_bob_63 napisał(a):
i co w związku z tym ?
Będziesz pierwsza w szeregu na nadbrzezu w Świnoujsciu z transparentem ( Polonus Nie!) , kiedy Seba przypłynie do Domu ?
I co w związku z tym?
Polska Straż Graniczna nie wpusci Polonusa do kraju , bo jej skiper ma złą opinię w części userów na jakimś forum ?

Możesz mi wyjaśnić dlaczego nie chcesz zrozumieć co do ciebie piszę? Bo że nie jesteś w stanie nie wierzę;)

Gratulowałam i gratuluję udanej akcji, wpłaciłam jakieś wsparcie w dwóch akcjach zbiórki, interesowałam się i kibicowałam pilnie.
Ale nie mozna przy okazji świętowania sukcesu uznawać, ż nic sięnei stało i nic się nie dzieje - bo się stało i się dzieje, niestety - także w wyniku takich prób udawania, że wszystko gra, tańczy i śpiewa. Teraz jest czas na rozbrojenie tej bomby, która urosła w wyniku działań i przekazu. I to jest kolejne, bynajmniej nie najmniej ważne, zadanie dla kapitana i załogi.

Aqu-śko . :D
Czy ty tak naprawde jesteś zainteresowana tym, czy aktorzy tam za kulisami , ustawiają rekwizyty równo na półeczkach, czy też rozpieprzają je po korytarzach , klnąc na scenarzystę i rezysera ? :twisted:
Mnie osobiście to nie interesuje, bo na scenie ma byc wszystko perfekcyjnie,
a scena to szczęśliwy powrót Polonusa na kontynent.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2016, o 21:56 

Podziękował : 891
Otrzymał podziękowań: 436
Alez prosze, juz wyjasniam co moalem na mysli. W trudnej sytuacji, stresowej, klimatycznej, w malej zamknietej spolecznosci sieganie po alkohol jest skrajnie nieodpowiedzialne. Prowadzi prosta droga do wypadkow, konfliktow i nibezpicznych trudnych do przewidzenia sytuacji. Wiem co mowie, bo przez wiele lat picia doprowadzilem do niejednej takiej i wiem ze mozna sie bez niego obyc, bo znacznie wiecej trudnych sytuacji rozwiazalem przez 22 lata odkad odstawilem gorzale. Wiem za nie jestem obiektywny, , ale tam gdzienjest alkohol , prawfy nie ma ....
.....

Czekam tu i teraz na wpis, który mądry sie odezwie, napisze jak można było to lepiej zrobić i....[/quote]

nie pic , i nie ponosic konsekwencji picia - tylko tyle i jak widac az tyle ![/quote]

Czy możesz rozwinąć ten wątek? Pytam poważnie.....

Za ten post autor kooniu otrzymał podziękowania - 4: Aqu, Kurczak, Vela III, Walen
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2016, o 22:08 
*** Ban ***

sailhorse napisał(a):

Ponieważ Janusz zapewniał że nie ma z tym problemu ,dodatkowo miałem zapewnienie że możemy użyć PTS.

Pytanie 1:

Pytanie 2:

*W zadnym wypadku się nie czepiam. Chodzi mi o fakt przeprowadzenia dokumentacji na miejscu na rok przed akcją. Co uważam za chwalebne.[/quote]

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2016, o 22:10 

Podziękował : 141
Otrzymał podziękowań: 105
Uprawnienia żeglarskie: jsm
Seba napisał(a):
dodatkowo miałem zapewnienie że możemy użyć PTS.

Otóż właśnie, temat był kilka razy podnoszony, dlaczego nie mogliście jednak użyć PTSa?

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1140 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 38  Następna strona