Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 16 sie 2025, o 22:19

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 582 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 20  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 11 sie 2016, o 13:57 

Podziękował : 441
Otrzymał podziękowań: 754
Uprawnienia żeglarskie: dostateczne plus
Lodówka to przejaw wyjątkowego chamstwa.
v

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 11 sie 2016, o 14:06 

Podziękował : 17
Otrzymał podziękowań: 55
Uprawnienia żeglarskie: jakis tam chyba mam
Lodówka, znaczy się komuś w głowie poprzewracało :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 11 sie 2016, o 14:22 

Podziękował : 370
Otrzymał podziękowań: 1279
Lodówka to takie coś co jest na jachcie i w ofercie, to taka fanaberia co ma mamic klientów.
Lodowka to taka rzecz, ktora na niektórych jachtach nie da sie naprawić. Znajomy właściciel hobie cata
Z Charleston jak się wybira na rejs dluzszy niz 2 h zawsze ja zabiera ze sobą. Taki fantasta

* ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ *

Lodówka to takie coś co jest na jachcie i w ofercie, to taka fanaberia co ma mamic klientów.
Lodowka to taka rzecz, ktora na niektórych jachtach nie da sie naprawić. Znajomy właściciel hobie cata
Z Charleston jak się wybira na rejs dluzszy niz 2 h zawsze ja zabiera ze sobą. Taki fantasta

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 11 sie 2016, o 14:54 

Podziękował : 4186
Otrzymał podziękowań: 1876
Uprawnienia żeglarskie: ...
Czyli co biedny człowiek, nie znał morza, turysta, którego profesjonalista co za wożenie ludzi pieniądze bierze nie od dziś źle potraktował, zwykły człowiek nie zrozumiał że będzie musiał wstawać na wachty, umowy nie czytał nie musi się znać, klient wymaga nie musi znać drugiej strony...

http://bestsailing.eu/onas.php?id_news=1

Za ten post autor Były user otrzymał podziękowania - 3: Colonel, Jaromir, Zielony Tygrys
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 11 sie 2016, o 15:06 

Podziękował : 150
Otrzymał podziękowań: 280
Uprawnienia żeglarskie: wszystkie potrzebne
Yigael napisał(a):
Marcin Kołacz

Ale pocisk, ale reklama dla bestsailing.eu :rotfl:

PS A dla mnie lodówka w rejsach turystycznych jest tak samo ważna jak dobre żagle, nieprzeciakjący kadłub i sprawny ster. Nie dopuszczam myśli żeby coś z tych rzeczy nie działało.

Za ten post autor Nicram otrzymał podziękowanie od: taka_jedna
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 11 sie 2016, o 15:15 

Podziękował : 3740
Otrzymał podziękowań: 2061
Uprawnienia żeglarskie: papierowe
Kilkakrotnie napomniano tu kpt Zientarę, że jako profesjonalista powinien trzymać poziom wobec swoich klientów-załogantów. Człek po wyokrętowaniu nie jest załogantem lecz osobą obcą na jachcie czy statku. Otóż uważam, że jeżeli człowiek obcy, nie mający prawa przebywać na jachcie, uparcie nie chce z niego zejść czym uniemożliwia żeglowanie kapitanowi i jego klientom-załogantom, powiedzenie do niego "wypierdalaj stąd" jest jak najbardziej na poziomie, na miejscu i świadczące o szacunku kapitana dla załogi.

Za ten post autor Zielony Tygrys otrzymał podziękowania - 7: Były user, Cape, Colonel, Moniia, Moroszka, reed, Stara Zientara
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 11 sie 2016, o 15:24 

Otóż uważasz.
v

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 11 sie 2016, o 15:27 

Otóż merytoryczność postów -Vaginalu- twych odpowiednia jest, po zamrożeniu (jeżeli ma się zamrażalnik rzecz jasna) do chłodzenia drynków z palemkom.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 11 sie 2016, o 15:35 

Depczę ci po piętach.
v

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 11 sie 2016, o 17:24 

Podziękował : 1
Otrzymał podziękowań: 1
Uprawnienia żeglarskie: nie podano
Yigael napisał(a):
Czyli co biedny człowiek, nie znał morza, turysta, którego profesjonalista co za wożenie ludzi pieniądze bierze nie od dziś źle potraktował, zwykły człowiek nie zrozumiał że będzie musiał wstawać na wachty, umowy nie czytał nie musi się znać, klient wymaga nie musi znać drugiej strony...

http://bestsailing.eu/onas.php?id_news=1

Hm to dodaje nowego smaczku całej tej telenoweli :) Można by rzec - niespodziewany zwrot akcji :)

Za ten post autor oliverwood2 otrzymał podziękowanie od: Jaromir
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 11 sie 2016, o 19:50 

Podziękował : 17
Otrzymał podziękowań: 55
Uprawnienia żeglarskie: jakis tam chyba mam
Zielony Tygrys napisał(a):
Kilkakrotnie napomniano tu kpt Zientarę, że jako profesjonalista powinien trzymać poziom wobec swoich klientów-załogantów. Człek po wyokrętowaniu nie jest załogantem lecz osobą obcą na jachcie czy statku. Otóż uważam, że jeżeli człowiek obcy, nie mający prawa przebywać na jachcie, uparcie nie chce z niego zejść czym uniemożliwia żeglowanie kapitanowi i jego klientom-załogantom, powiedzenie do niego "wypierdalaj stąd" jest jak najbardziej na poziomie, na miejscu i świadczące o szacunku kapitana dla załogi.

Myślę , ze tekst o którym piszesz nie tylko jest poniżej krytyki nie tylko w wydaniu kapitania ale i większości ludzi na poziomie wiec sorki dla mnie to żaden argument , ze ktoś już nie był załogantem. Wojtka poniosło i mogę to zrozumieć , nie rozumie tylko czemu się upiera przy swoim zamiast napisać że go poniosło i nie było by tylu stron wątku.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 11 sie 2016, o 20:30 

Podziękował : 3102
Otrzymał podziękowań: 2702
Uprawnienia żeglarskie: młodszy marynarz śródlądowy
jachu napisał(a):
nie rozumie tylko czemu się upiera przy swoim zamiast napisać że go poniosło i nie było by tylu stron wątku.
To, że mnie poniosło jest oczywiste, ale po co pozbywać się przyjemności przysrania komuś siedząc w kapciach przed monitorem.

m/y „Wymówka”, POL000KA6
SPG5479, MMSI 261003664

Za ten post autor Stara Zientara otrzymał podziękowania - 3: Były user, Colonel, Zielony Tygrys
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 11 sie 2016, o 20:38 

Stara Zientara napisał(a):
przysrania komuś

przysrywasz Ty przysrywają Tobie. Zdaje sie,że nadal nie wiesz o co chodzi

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 11 sie 2016, o 20:39 

Podziękował : 2355
Otrzymał podziękowań: 3697
Uprawnienia żeglarskie: ***** ***
To, że mnie poniosło jest oczywiste
To jest nie ważne! :-) Ważne - w każdej forumowej dyskusji - jest to, czego możemy się nauczyć.

Wojtek, czy Twoje "wypie...laj" zadziałało? Odpowiedz, bo potrzebny jest przecież walor edukacyjny w wątku! :-)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 11 sie 2016, o 20:43 

Maar TY też niczego nie zrozumiałeś :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 11 sie 2016, o 20:54 

Podziękował : 2355
Otrzymał podziękowań: 3697
Uprawnienia żeglarskie: ***** ***
piotr6 napisał(a):
Maar TY też niczego nie zrozumiałeś
Dobrze, że ty wszystko rozumiesz.

Domyślam się, że w tym twoim rozumieniu wielokrotne przysrywanie z premedytacją jest oznaką kultury i obycia, a raz rzucone w afekcie "spier...laj" to oznaka chamstwa i chomątstwa? No cóż.....

Za ten post autor Maar otrzymał podziękowania - 3: Colonel, PilotR, zbigandrew
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 11 sie 2016, o 21:01 

Maar napisał(a):
To, że mnie poniosło jest oczywiste
To jest nie ważne! :-) Ważne - w każdej forumowej dyskusji - jest to, czego możemy się nauczyć.

Wojtek, czy Twoje "wypie...laj" zadziałało? Odpowiedz, bo potrzebny jest przecież walor edukacyjny w wątku! :-)

Kapitan musi być skuteczny zatem przyłączam się do pytania.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 11 sie 2016, o 21:04 

Maar napisał(a):
Domyślam się,

kombinuj dalej, zimno

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 11 sie 2016, o 21:10 

Podziękował : 3102
Otrzymał podziękowań: 2702
Uprawnienia żeglarskie: młodszy marynarz śródlądowy
Maar napisał(a):
czy Twoje "wypie...laj" zadziałało?
Natychmiast.

m/y „Wymówka”, POL000KA6
SPG5479, MMSI 261003664

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 11 sie 2016, o 21:13 

Maar napisał(a):
wielokrotne przysrywanie

Maar daj spokój, Stara Zientara doskonale sobie radzi z przysrywaniem np. posty Plitkina nazywa trolowaniem , o swoim podkomendnym napisze osobnik, albo ktoś w kapciach pisze albo pływa na plastikowej wydmuszce itd itp.Pominę już fakt wrzucania tracku na fejsie .

w Moim przekonaniu to Stara Zientara się bardziej skompromitował w tym wątku niż to co napisał Duda, a Wy jego kumple robicie mu niedźwiedzią przysługę pitoląc 3 po 3

Kapitan musi być skuteczny zatem przyłączam się do pytania.

Maar napisał(a):
Ważne - w każdej forumowej dyskusji - jest to, czego możemy się nauczyć.

Maar napisał(a):
Natychmiast.

jak ma to być edukacyjne to wyraże swoje skromne zdanie

uważaj bo się nadziejesz, jak spotkasz kogoś z kręgosłupem

bo na razie to tylko Ciebie opisują u Kulińskiego czy tutaj

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 11 sie 2016, o 22:22 

Podziękował : 1878
Otrzymał podziękowań: 2422
Uprawnienia żeglarskie: -
piotr6 napisał(a):
uważaj bo się nadziejesz, jak spotkasz kogoś z kręgosłupem
W tem sęk - się właśnie spotkało, dwu kapitanów wielkich na pokładzie :mrgreen:
A ludziska z charakterkiem jakoś rzadziej bywają mili, czy potulni w starciu. A wówczas zależy jakiej to klasy ludzie... także skuteczność zależy.

Ale na pokładzie to Stara Zientara kapitanem, zaś Czesław załogantem. W razie W to jednakoż nie kapitan schodzi, załogant zaś może - co i uczynił, rozumiem.

Zaś na lądzie to Czesław jest klientem, a CWM najemnym sługą - i stąd wątek ;)

Jak już o walorach edukacyjnych - całościowo na załączony obrazek spoglądać warto :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 11 sie 2016, o 22:49 

Podziękował : 150
Otrzymał podziękowań: 280
Uprawnienia żeglarskie: wszystkie potrzebne
Maar napisał(a):
Natychmiast.

Sądzę, że tylko w tej danej sytuacji. W eterze, to nie działa wręcz odstrasza od takiego kapitana. Wojtek rozumiem twoja sytuacje. Przez nasze rejsy niekomercyjne przewinęło się bardzo dużo osób, bardzo dużo regularnie pływa. Mieliśmy różne przypadki, jak np upojony gość topił nam się pod łódką itd, były sytuacje kiedy nerwy puszczały ale wygrywały zaciśnięte zęby. Nigdy nie padły wulgarne słowa, nawet jak forumowa Kasia P. z nami pływa:). Mam nadzieje, że nigdy nie padną, choć tego nie obiecuje bo każdy jest tylko człowiekiem i swój zasób słów posiada. Wojtek, w tamtym konkretnym przypadku ja bym dał wybór, jak normalnemu wolnemu człowiekowi. Skończył się twój klarowany rejs i o tej h wysiadasz lub będę zmuszony wezwać pomoc/policję. I na spokojnie można było to załatwić. Zdaję sobie sprawę,że piszę z przed kompa teraz i nie znam sytuacji całego rejsu. To jest trochę tak jak rodzic nie radzący sobie ze swoim dzieckiem. Pierdyknie klapsa bez zastanowienia lub kupi paczkę chipsów, dziecko cicho siedzi i rodzic myśli, że sprawa załatwiona. Tak, ale tylko w danej sytuacji na chwilę, na dłuższą metę nie. Wojtek, opieram się tylko na tych postach powyżej z kilku stron, nigdy nie pływaliśmy razem więc nie oceniam cię życiowo. Co do autora założenia wątku, to albo ma dużo zajęć i nie może odpisać na moje pytanie albo odpuścił sobie. Dzisiaj Yigael podał stronę gdzie założyciel wątku jest twarzą pewnej strony, zdałem sobie sprawę, że to walka kogutów :) To jak walka premierów :) Oj posunąłem się za daleko :) . Wojtek z tego co wiem to potrafisz prowadzisz prawie wszystko co pod żaglami, nigdy nie słyszałem od osób które z Tobą pływały jakichkolwiek negatywów. Ale jak sobie składam wszystko do kupy to wynik wychodzi mi taki, że bardzo wrażliwy jesteś. Jak ktoś coś Tobie coś tobie dopowie albo wejdzie na temat patentów itd. to go z góry karcisz. Czasami obrażasz się jak nie jest po twojej myśli. To są moje przemyślenia, mam nadzieję, że wkrótce przy dobrym bro będziemy mogli porozmawiać.

Za ten post autor Nicram otrzymał podziękowania - 4: jachu, jgrz, plitkin, reed
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 11 sie 2016, o 22:58 

Ryś napisał(a):
W tem sęk - się właśnie spotkało, dwu kapitanów wielkich na pokładzie :mrgreen:
A ludziska z charakterkiem jakoś rzadziej bywają mili, czy potulni w starciu. A wówczas zależy jakiej to klasy ludzie... także skuteczność zależy.

Ryś jakbym czytał Alterusa :D ;)

moja skromna porada ma raczej charakter ogólny poparty doświadczeniem życiowym w zanadrzu mam parę historyjek :D na poparcie

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 12 sie 2016, o 10:18 

A tak dla przypomnienia przeczytałam jeszcze raz pierwszy post. Zarzutów wobec kpt W.Z. tam co niemiara, no po prostu bufon, socjopata i idiota któren nic, tylko autorytarnym traktowaniem poniża i skłóca załogę. Doprawdy trudno pojąć jak to się dzieje że jeszcze ktokolwiek chce z nim pływać a nawet za to płacić.
Słynne wyrażenie na "w" zostało już omówione wielokrotnie z każdej strony, może dla odmiany ktoś z czytaczy, zwłaszcza tych, którzy z kpt Z nigdy nie pływali, zechce ustosunkować się (znaczy zlinczować) do innych cech jego paskudnego charakteru.

Za ten post autor Zielony Tygrys otrzymał podziękowanie od: Maar
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 12 sie 2016, o 10:41 

Podziękował : 7
Otrzymał podziękowań: 11
Uprawnienia żeglarskie: nie podano
Słynne wyrażenie na "w" zostało już omówione wielokrotnie z każdej strony, może dla odmiany ktoś z czytaczy, zwłaszcza tych, którzy z kpt Z nigdy nie pływali, zechce ustosunkować się (znaczy zlinczować) do innych cech jego paskudnego charakteru.

Coś tam by się znalazło:

Prowadzący wspomniany rejs najpierw przyczynili się a później podtrzymywali niezdrową atmosferę na jachcie, a kapitan nie był w stanie i nie miał potrzeby uporania się z zaistniałą sytuacją jaka tam zapanowała.

Mimo to Kapitan wymagał od wszystkich sterowania jachtem, wstawania w nocy na wachtę, po czym ostrymi słowami komentował ich poczynania nie tylko podczas rejsu, ale również online! A gdzie profesjonalizm Pana Kapitana? Albo dajemy komuś się wykazać i nauczyć udzielając cennych rad, albo nie wyznaczamy go do odpowiedzialnych funkcji. Ale na pewno nie poniżamy w obecności innych uczestników czy tez na Facebooku!!

Nikt nie kwestionuje umiejętności żeglarskich Kapitana, ani jego fachowej wiedzy, lecz jego umiejętności interpersonalne i socjalne są nie do przyjęcia.

Jeśli już jakiś uczestnik wykazał się chęcią ugotowania obiadu innego niż ryż z papryką z puszki lub makaron z brzoskwinią z puszki, to został zganiony za to, że się spóźnił z jedzeniem, lub że Kapitan robactwa nie je.

Ja tam nie byłem, opis dość spłycony, w kilku sytuacjach uważam że kapitan miał rację ale też z tego co mogę "wysnuć" Stara Zientara ma trochę za uszami.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 12 sie 2016, o 10:57 

Podziękował : 503
Otrzymał podziękowań: 325
Uprawnienia żeglarskie: Wszystkie jakie mam, kupiłem sam...
może dla odmiany ktoś z czytaczy, zwłaszcza tych, którzy z kpt Z nigdy nie pływali, zechce ustosunkować się

Mało Ci 6-ciu stron o czymś co nie powinno się tu znaleźć, gdyby nie gorzkie żale założyciela wątku, który takim postawieniem sprawy okazał się przysłowiową "babą", która jako posiadacz "odpowiedniego" patentu którego posiadanie nota bene powinno do czegoś obligować, nie potrafił załatwić sprawy tam gdzie ona się zaczęła?
Sprawę powinien załatwić na jachcie, skargę w przedstawionej postaci złożyć do ZHP, a tu na forum ewentualnie napisać że taki to a taki źle skiperuje i się w związku z tym "niekomfortowo" z Nim pływa.
Czy nie tak to powinno wyglądać? Chyba...

Za ten post autor Ognisty Szkwał otrzymał podziękowania - 3: Były user, Colonel, peppino
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 12 sie 2016, o 11:09 

Ognisty Szkwał napisał(a):
Czy nie tak to powinno wyglądać? Chyba...

Zdecydowanie się zgadzam. Jeżeli ktokolwiek pokazał tu "klasę" przez małe "k" to autor wątku wypłakujący się niczym dziecko w piaskownicy o łopatkę.
Nie użyłam emotka bo uznałam, że moja wypowiedź będzie zrozumiała jako sarkazm, którym była. Jeżeli wprowadziłam w błąd to przepraszam.

Za ten post autor Zielony Tygrys otrzymał podziękowania - 2: Były user, Colonel
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 12 sie 2016, o 12:27 

Rozumiem ze opisy Szamana z jego rejsow tez wyrzucamy czy traktujemy jako placz? A moze watek Starej Zientary gdy byl w konflicie z Dokterem tez potraktujemy jako wyplakiwanie sie w rekaw?
Jakos tak jest ze ekipa i znajomi krolika moga pisac co sie chce ale jak ktos nie daj Boze ich skrytykuje to wielkie oburzenie. I oczywiście paszkwil. :D

Rozumiem ze opisy Szamana z jego rejsow tez wyrzucamy czy traktujemy jako placz? A moze watek Starej Zientary gdy byl w konflicie z Dokterem tez potraktujemy jako wyplakiwanie sie w rekaw?
Jakos tak jest ze ekipa i znajomi krolika moga pisac co sie chce ale jak ktos nie daj Boze ich skrytykuje to wielkie oburzenie. I oczywiście paszkwil. :D

Za ten post autor piotr6 otrzymał podziękowania - 2: jgrz, joemonster
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 12 sie 2016, o 12:40 

Cytuj:
Jakos tak jest ze ekipa i znajomi krolika moga pisac co sie chce ale jak ktos nie daj Boze ich skrytykuje to wielkie oburzenie. I oczywiście paszkwil

To forumowy znak firmowy.

Sprawa obiektywnie nieprosta.
Kobiecy dylemat - jak odzyskać cnotę?
v

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 12 sie 2016, o 13:32 

Podziękował : 503
Otrzymał podziękowań: 325
Uprawnienia żeglarskie: Wszystkie jakie mam, kupiłem sam...
piotr6 napisał(a):
Jakos tak jest ze ekipa i znajomi krolika moga pisac co sie chce ale jak ktos nie daj Boze ich skrytykuje to wielkie oburzenie. I oczywiście paszkwil.

Piotrek - czytamy ze zrozumieniem. Nie jestem w "ekipie". Jestem jak najbardziej niezależny. Poza tym, jak napisałem, kolega Czesław ma jak najbardziej słuszną rację do wylewania żali, tylko jeśli to chce zrobić to w formie jak napisałem. I jak sięgniesz do postów Szamana i innych opisujących perturbacje Wojtka, to zwróć uwagę, czy tytuły postów, a więc zamierzenia zakładających, były jak w tym przypadku, czyli do "ZHP" czy może były nazwane po imieniu. I tylko do tego się odniosłem jako "wywołany" do tablicy przez Tygrysicę. I jeśli nie pojmujesz tej różnicy, to wątek będzie dalej brnął w jakiś banałach na temat wyższości...

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 582 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 20  Następna strona