Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 14 wrz 2025, o 13:06

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 243 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 22 gru 2010, o 12:50 

Podziękował : 675
Otrzymał podziękowań: 1715
Uprawnienia żeglarskie: j.st.m
Maar napisał(a):
zaczęły pojawiać się odcienie szarości, to nieco zmieniłem podejście do podpisywania się - są polityczne uwarunkowania nie pozwalające wyrażać swych prawdziwych myśli w określonych sprawach, np.

Proszę!?
Marek, nie osłabiaj mnie. Jak ktos sie wstydzi czy boi włąsnych poglądów to niech zamknie kłapaczkę, klawiaturę wyrzuci za okno i siedzi cicho.

Jakie "polityczne uwarunkowanie" nie pozwala podpisywać swoim imieniem i nazwiskiem na zeglarskim forum? Nie rozśmieszaj mnie. Nie długo to już wszystko będzie polityczne.

Jak ja o czymś nie mogę napisać pod włąsnym nazwiskiem, to nie piszę wcale. I już. To elementarna uczciwość.
A dalibóg nie jestem ideowym 15 latkiem.

---
O!...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 22 gru 2010, o 13:17 

Podziękował : 2357
Otrzymał podziękowań: 3700
Uprawnienia żeglarskie: ***** ***
skipbulba napisał(a):
Jakie "polityczne uwarunkowanie" nie pozwala podpisywać swoim imieniem i nazwiskiem na zeglarskim forum? Nie rozśmieszaj mnie. Nie długo to już wszystko będzie polityczne.
Nie wszystko - świat nie jest (o dziwo!) czarno biały, wszak.

Chcesz przykłady? Wymyślone ale wcale nie nierealne.
Pracownik firmy czarterowej rozmawiał ze swoim szefem, że pewne jego decyzje są złe. Szef niby przyjął do wiadomości a pomimo to kroi klientów starym zwyczajem. Pracownik opisuje to w sieci radząc klientom jak nie dopuścić do "bycia skrojonym". Gdyby szef dowiedział się, że to Iksiński napisał, to pracownik Iksiński pożegnałby się z robotą a na niej bardziej mu zależny niż na klientach, bo nie jest ideowym 15 latkiem ;-)

Wyższa półka? Przegłosowany członek Zarządu PZŻ ujawnia dla lepszej sprawy propozycje jakichś tam zmian. Gdyby wydało się, kto to ujawnił, wyleciałby z hukiem z Zarządu i już całkowicie nie miałby na nic wpływu a ponieważ jest ideowym 15 latkiem, to chciałby lepszych rozwiązań ;-)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 22 gru 2010, o 14:46 
Napisałeś: "M.in dlatego należy podpisywac się pod swoimi wypowiedziemi imieniem i nazwiskiem a nie chowac się za anonimowym nickiem. To kwestia szacunku dla interlokutorów i odpowiedzialności za słowa".[/quote]
Zacznę od tego kto tak ustalił że należy? Ty się podpisujesz swoim nazwiskiem, ale czy jak się nie podpisuję to jest to brak szacunku np do Twojej osoby?
Ty się podpisałeś, a czy masz szacunek do mnie? No weźmy: "czytanie nie boli" czy w kontekście podpisywania postów o wszystkich którzy tego nie robią:
"Jak ktos sie wstydzi czy boi włąsnych poglądów to niech zamknie kłapaczkę, klawiaturę wyrzuci za okno i siedzi cicho".
Czy brak podpisu świadczy o wstydzeniu się swoich poglądów? Może ja nazywam się Psikutas (bez s oczywiście) i się tego wstydzę....ale szanuję Cię jako osobę.
Ty sie nie wstydzisz podpisać, ale czy szanujesz to niech rozstrzygają Ci o których się wypowiedziałes. Jeżeli chodzi o mnie uważam że nie. No bo kim jesteś że masz władcze prawo obrażać i kazać ?
Pozdrawiam.
P.S Imie i nazwisko a nawet rozmiar stanika mogę na priv przesłać. Prosże napisać co Pan potrzebuje.

Ostatnio edytowano 22 gru 2010, o 19:05 przez olo2456, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 22 gru 2010, o 15:05 

Podziękował : 55
Otrzymał podziękowań: 72
Uprawnienia żeglarskie: jakiś sternik
Olo, a pomijając stanik, mógłbyś Wujek pisać przez "u"?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 22 gru 2010, o 15:41 

Podziękował : 162
Otrzymał podziękowań: 321
Uprawnienia żeglarskie: -)
olo2456 napisał(a):
Napisałeś: "M.in dlatego należy podpisywac się pod swoimi wypowiedziemi imieniem i nazwiskiem a nie chowac się za anonimowym nickiem. To kwestia szacunku dla interlokutorów i odpowiedzialności za słowa".
Zacznę od tego kto tak ustalił że należy? Ty się podpisujesz swoim nazwiskiem, ale w klasyce filmu polskiego gość się przedstawiał Keller zamiast Psi kutas bez "s". Czy jak się nie podpisuję to jest to brak szacunku np do Twojej osoby?
Ty się podpisałeś, a czy masz szacunek do mnie? No weźmy: "czytanie nie boli" czy w kontekście podpisywania postów o wszystkich którzy tego nie robią:
"Jak ktos sie wstydzi czy boi włąsnych poglądów to niech zamknie kłapaczkę, klawiaturę wyrzuci za okno i siedzi cicho".
Czy brak podpisu świadczy o wstydzeniu się swoich poglądów? Może ja nazywam się Psikutas (bez s oczywiście) i się tego wstydzę....ale szanuję
Ty sie nie wstydzisz, ale czy szanujesz to niech rozstrzygają Ci o których się wypowiedziałes. Jeżeli chodzi o mnie uważam że nie. No bo kim jesteś Panie (a może Towarzyszu?) Kotas, że masz władcze prawo obrażać i kazać ?
Pozdrawiam.
P.S Imie i nazwisko a nawet rozmiar stanika mogę na priv przesłać. Prosże napisać co Pan potrzebuje.

Tak tak do mnie możesz mówić TOWARZYSZU mam to w d...nosie.

Możesz się niczym nie podpisywać, ale nie licz na to że interlokutor będzie traktował Cię poważnie.

Jak ktoś do mnie dzwoni a nie raczy się przedstawić to bardzo szybko kończę z nim dyskusję, taki już ze mnie Towarzysz.

ps. trochę się zagalopowałeś.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 22 gru 2010, o 15:49 

Carlo napisał(a):
ps. trochę się zagalopowałeś.
Ale za to ze świadomością pełnej wolności słowa :-)

Uprasza się Szanowną Frekwencję o nie robienie wycieczek osobistych (bo w RYA!)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 22 gru 2010, o 15:53 

Podziękował : 1643
Otrzymał podziękowań: 2397
Uprawnienia żeglarskie: sternik jachtowy
A może by tak moderator uporządkował kursantów/kurs na patent sternika jachtowego ?! :wink:

Wojciech

Ps.O właśnie tak też się stało. :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 22 gru 2010, o 16:11 

Podziękował : 3106
Otrzymał podziękowań: 2711
Uprawnienia żeglarskie: młodszy marynarz śródlądowy
Carlo napisał(a):
Jak ktoś do mnie dzwoni a nie raczy się przedstawić to bardzo szybko kończę z nim dyskusję, taki już ze mnie Towarzysz.

Do mnie czasem dzwonią i się przedstawiają, a i tak szybko kończę dyskusję. Drażni mnie, mianowicie, używanie w rozmowie słów "mamy dla Pana nową atrakcyjną ofertę/promocję/taryfę (niepotrzebne skreślić)". :)

m/y „Wymówka”, POL000KA6
SPG5479, MMSI 261003664

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 22 gru 2010, o 16:13 

Towarzyszu :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 22 gru 2010, o 16:48 

Podziękował : 94
Otrzymał podziękowań: 172
Uprawnienia żeglarskie: jsm, msm
skipbulba napisał(a):
Mnie mierzi to, że niektórzy uważają, że mogą sobie radośnie wypisywać bzdury, bo wolność słowa im to gwarantuje, ale obruszają się na cudzą wolność słowa gdy inni piszą im prosto z mostu co o ich wypowiedziach sądzą. Nie wiem jak Maar ( w sensie, że Admin), ale ja się na nie zgadzam na taką wolność słowa gdzie jedni moga pisać głupoty, a innym nie wolno im tych głupot wytknąć, więc Twoje rozumienie wolności słowa jest mi obce.
Moim zdaniem kazda wolność niesie ze sobą odpowiedzialność. Inaczej to nie wolność tylko anarchia.
Z Jaśkiem spierałem się nie raz i nie raz wytykał mi głupoty, z czym albo się zgadzałem albo nie. Ale nie przyszło by mi do głowy by apelować w imię wolności słowa, zeby zamknął się i nie pisał na temat moich wypowiedzi.

M.in dlatego należy podpisywac się pod swoimi wypowiedziemi imieniem i nazwiskiem a nie chowac się za anonimowym nickiem. To kwestia szacunku dla interlokutorów i odpowiedzialności za słowa.

Jeśli chodzi o podpisywanie się i podawanie jakichkolwiek swoich danych to ja już żałuje że gdzieś tam podałam nr telefonu. Strach pomyśleć co by się działo gdybym podała więcej danych np. imię i nazwisko. I tych którzy się wahają przestrzegam by byli bardziej rozsądni i tego nie robili. Nie na forum, nie w necie.

Co do reszty nie zgadzam się z Tobą. I tyle. Nie chce mi się już nawet tłumaczyć bo i tak nie zrozumiesz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 22 gru 2010, o 16:52 

Podziękował : 452
Otrzymał podziękowań: 942
Uprawnienia żeglarskie: wystarczające
Katrine napisał(a):
ja już żałuje że gdzieś tam podałam nr telefonu.

No tak, ja w swoim profilu od zawsze podaję swój nr telefonu i nikt do mnie nie chce zadzwonić. :evil:
A do Katrine dzwoną, gorszy jakiś jestem, czy co ? :roll:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 22 gru 2010, o 17:01 

Cape napisał(a):
A do Katrine dzwoną, gorszy jakiś jestem, czy co ?
Brzydszy! :-)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 22 gru 2010, o 17:31 

Podziękował : 36
Otrzymał podziękowań: 59
Uprawnienia żeglarskie: jak dla mnie wystarczające
Cape napisał(a):
i nikt do mnie nie chce zadzwonić. :evil:

Krzysiek, jak chcesz, to mogę dryndnąć do Ciebie :)
Ale niestety nie jestem młodą i ładną blondi :wink:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 22 gru 2010, o 18:13 

Podziękował : 520
Otrzymał podziękowań: 45
Uprawnienia żeglarskie: .
Carlo napisał(a):
Możesz się niczym nie podpisywać, ale nie licz na to że interlokutor będzie traktował Cię poważnie.

Co do podpisywania się swoim imieniem i nazwiskiem - na mnie takie teksty nie robią wrażenia :> Jeśli ktoś z tego powodu nie traktuje mnie poważnie to jego problem.

skipbulba napisał(a):
M.in dlatego należy podpisywac się pod swoimi wypowiedziemi imieniem i nazwiskiem a nie chowac się za anonimowym nickiem. To kwestia szacunku dla interlokutorów i odpowiedzialności za słowa.

Bez przesady z tym brakiem szacunku :>

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 22 gru 2010, o 18:50 

Zuza napisał(a):
Co do podpisywania się swoim imieniem i nazwiskiem - na mnie takie teksty nie robią wrażenia :> Jeśli ktoś z tego powodu nie traktuje mnie poważnie to jego problem.

Ale nie oczekujesz, że się z tego powodu ktoś rozpłacze?? :>

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 22 gru 2010, o 19:01 

Carlo napisał(a):
Zuza napisał(a):

"Chłopaki nie płaczą" :wink: podobno.

Wyrażam swoje zdanie, jak inne osoby, póki co, jest to forum otwarte :wink:
A może się mylę ? :>

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 22 gru 2010, o 19:03 

uffffff :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 22 gru 2010, o 19:08 

Podziękował : 66
Otrzymał podziękowań: 451
Uprawnienia żeglarskie: Jachtowy Sternik Mazurski
Katrine napisał(a):
Jeśli chodzi o podpisywanie się i podawanie jakichkolwiek swoich danych to ja już żałuje że gdzieś tam podałam nr telefonu. Strach pomyśleć co by się działo gdybym podała więcej danych np. imię i nazwisko. I tych którzy się wahają przestrzegam by byli bardziej rozsądni i tego nie robili. Nie na forum, nie w necie.

O naiwności ... Twoje imię, nazwisko, nr telefonu, zdjęcia, historie z rejsów są w sieci. Czy myślisz że dla zainteresowanego znalezienie ich zajmie więcej niż 30min?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 22 gru 2010, o 19:17 

Podziękował : 94
Otrzymał podziękowań: 172
Uprawnienia żeglarskie: jsm, msm
Olek napisał(a):
Katrine napisał(a):

O naiwności ... Twoje imię, nazwisko, nr telefonu, zdjęcia, historie z rejsów są w sieci. Czy myślisz że dla zainteresowanego znalezienie ich zajmie więcej niż 30min?

Olek nie mów tak nawet :P nawet nie myśl tak :p

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 22 gru 2010, o 19:34 

Podziękował : 3106
Otrzymał podziękowań: 2711
Uprawnienia żeglarskie: młodszy marynarz śródlądowy
Czy aby na pewno piszecie na temat?

m/y „Wymówka”, POL000KA6
SPG5479, MMSI 261003664

Ostatnio edytowano 22 gru 2010, o 19:55 przez Olek, łącznie edytowano 1 raz
Na to pewno nie używamy koloru czerwonego :) - zmieniłem

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 22 gru 2010, o 20:37 

Po próżnicy pisałeś - nie będę wydzielał pierwszego i ostatniego postu w trzystronnicowym wątku :-)

Na chwilę blokuję.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 23 gru 2010, o 07:10 

Podziękował : 675
Otrzymał podziękowań: 1715
Uprawnienia żeglarskie: j.st.m
olo2456 napisał(a):
Zacznę od tego kto tak ustalił że należy? Ty się podpisujesz swoim nazwiskiem, ale czy jak się nie podpisuję to jest to brak szacunku np do Twojej osoby?

Po pierwsze w domu nie nauczyli?
po drugie tak to brak szacunku.

olo2456 napisał(a):
Ty się podpisałeś, a czy masz szacunek do mnie?

Tak, pisze do Ciebie podpisujac się, Wiesz kto pisze do Ciebie te okrutne słowa. Jak mnie kiedyś spotkasz na ulicy możesz dac mi w ryj. Ty zasłaniasz się za anonimowym nickiem i możesz pisac cokolwiek. najwyżej później się wyprzesz, że to nie Ty. To tchórzostwo.

Katrine napisał(a):
Jeśli chodzi o podpisywanie się i podawanie jakichkolwiek swoich danych to ja już żałuje że gdzieś tam podałam nr telefonu. Strach pomyśleć co by się działo gdybym podała więcej danych np. imię i nazwisko. I tych którzy się wahają przestrzegam by byli bardziej rozsądni i tego nie robili. Nie na forum, nie w necie.[/qoute]

chrzanisz głupoty i to idiotyczne. Moje nazwisko i numer telefonu jest w necie i nie ma z tego zadnych kłoptów. Dodam, że od wielu lat.

Katrine napisał(a):
Co do reszty nie zgadzam się z Tobą. I tyle. Nie chce mi się już nawet tłumaczyć bo i tak nie zrozumiesz.

Bardzo celny argument. Powalił mnie. Ty się lepiej za żaglowanie nie beirz, bo i tak nie zrozumiesz. Blondynka jego mać.

Maar nie bardzo rozumiem Twoją argumentację, jak ten ktoś uważa, ze jego firma naciąga ludzi to niech się zwolni. To elementarna uczciwość inaczej to jest krętactwo.
Podobnie z PZŻ-owym przykładem.

---
O!...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 23 gru 2010, o 07:41 

skipbulba napisał(a):
olo2456 napisał(a):

Po pierwsze w domu nie nauczyli?
po drugie tak to brak szacunku.

Nie do mnie, ale musze skomentować :)
Wiele osób na forum nie podpsuje się pełnym imieniem i nazwiskiem, okazując w ten sposób brak szacunku Tobie i o zgrozo pozostałym "podpisującycm sie" :>
Oni cierpią w milczeniu :wink: Czujesz sie lekceważony, sponiewierany, zdeptany z tego powodu? Jak to znosisz? Chyba dzielnie, bo Wilki morskie wszystko zniosą :wink: :D

Nie nauczyli w domu? - dosyc obraźliwa uwaga.

Wesołych, spokojnych Świąt, a niektórym porządnego wypoczynku i trochę refleksji nad życiem, bo życiu rozchodzi sie raczej o cos więcej niż "podpisik na forum" :wink:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 23 gru 2010, o 07:45 

skipbulba napisał(a):
To elementarna uczciwość
Ale uczciwością się nie najesz :-( Nigdy nie miałeś tak, że robiłeś coś co Ci się nie podobało ale przynosiło zyski i tylko dlatego to robiłeś?

I przy okazji - Maciek, nie przekonuj ludzi do podpisywania się. To tak nie działa, że można kogoś przekonać... Szkoda Twoich bajtów ;-)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 23 gru 2010, o 07:49 

Zuza napisał(a):
Jak to znosisz?

Na pewno lepiej niż Ty. Przynajmniej z Twojej heroicznej obrony anonimowości wynika.

Zuza napisał(a):
Wiele osób na forum nie podpsuje się pełnym imieniem i nazwiskiem, okazując w ten sposób brak szacunku Tobie i o zgrozo pozostałym "podpisującycm sie"

Cóż. Ci co się podpisują niepełnymi danymi często robią tak pozornie, bo wiadomo kim są np. po linkach do ich stron, nick+podpis w stopce stanowią pełne dane, samo nazwisko osoby powszechnie znanej...etc.
A Ci co się nie podpisują, no cóż albo uważają że piszą głupoty i nie chcą tego firmować własnym nazwiskiem, albo się boją brać odpowiedzialność za własne słowa.

Zuza napisał(a):

podobnie jak komentarz w stylu:

Zuza napisał(a):
Jak to znosisz? Chyba dzielnie, bo Wilki morskie wszystko zniosą :wink: :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 23 gru 2010, o 07:51 

Podziękował : 11
Otrzymał podziękowań: 1
Uprawnienia żeglarskie: gul badmössa
skipbulba napisał(a):
...Jak mnie kiedyś spotkasz na ulicy możesz dac mi w ryj.

Cywilizowani ludzie powoli odchodza od tego modelu rozwiazywania nieporozumien...

Nie nauczyli w domu? :)

imie i nazwisko wraz z adresem do uzyskania na priwie :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 23 gru 2010, o 07:56 

xxx napisał(a):
skipbulba napisał(a):
...Jak mnie kiedyś spotkasz na ulicy możesz dac mi w ryj.

Cywilizowani ludzie powoli odchodza od tego modelu rozwiazywania nieporozumien...

Nie nauczyli w domu? :)

imie i nazwisko wraz z adresem do uzyskania na priwie :)

Zgadzam się z Tobą w pierwszej części zdania. "Cywilizowani ludzie odchodzą."! To prawda. Odchodzą, a na ich miejsce coraz mniej nowych cywilizowanych.

Współczesna "neocywilizacja" zapomina o czymś takim jak honor, godność osobista, szacunek dla innej osoby.

Takie czasy.

Maar napisał(a):
Ale uczciwością się nie najesz :-(

Zgadzam się. Ale nie zgadzam się z tym że ktoś bierze regularny udział w dyskusjach i to często o dupie Maryny jak w tym przypadku i grozi mu jakieś "mityczne niebezpieczeństwo" jak się podpisze.

Jak ktoś tylko dokonuje "przecieku" dla dobra ogółu to wcale nie musi się podpisywać. Ale czym innym jest udział w dyskusji.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 23 gru 2010, o 08:01 

Carlo napisał(a):
Zuza napisał(a):

podobnie jak komentarz w stylu:

Zuza napisał(a):
Jak to znosisz? Chyba dzielnie, bo Wilki morskie wszystko zniosą :wink: :D

Zdziwiony, komentarz w Waszym stylu :lol: podobnie jak:

Carlo napisał(a):

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 23 gru 2010, o 08:05 

Zuza napisał(a):
Zdziwiony, komentarz w Waszym stylu :lol: podobnie jak:

Zdziwiony bo po co używasz argumentu w stylu:

Zuza napisał(a):

Skoro sama ripostujesz obraźliwą uwagą.

Przyganiał kocioł garnkowi.

Zuzia zbieram się do pracy, Tobie proponuję meliskę na ukojenie nerwów :lol:

pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 23 gru 2010, o 08:15 

Podziękował : 11
Otrzymał podziękowań: 1
Uprawnienia żeglarskie: gul badmössa
Carlo napisał(a):
Współczesna "neocywilizacja" zapomina o czymś takim jak honor, godność osobista, szacunek dla innej osoby.

Nie wiem co masz na mysli pod okresleniem "neocywilizacja". Jestem jednak gleboko przekonany, ze cywilizacja, w ktorej ja zyje w coraz wiekszym stopniu zwraca uwage na szacunek do innej osoby i jej godnosci. W razie watpliwosci mozesz zrobic sobie wycieczke na Wschod...

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 243 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona