Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 18 lip 2025, o 22:10

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1140 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 38  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 29 sty 2016, o 15:13 

Podziękował : 441
Otrzymał podziękowań: 754
Uprawnienia żeglarskie: dostateczne plus
Sajmon napisał(a):
Natomiast Janusz dopuscil sie manipulacji i popelnienia pewnych rozminieć z faktami i stąd ten niepotrzebny "kłamczuszek". Niepotrzebny, bo na forum nie da sie rozstrzygać sporow na zasadzie slowo przeciw słowu

Jeżeli nie wierzysz w rozstrzyganie sporów na forum, to po co na forum sugerujesz komuś manipulację. W ramach uzyskiwania przewagi nad inną wersją wydarzeń?
To działanie podważa wiarygodność ewentualnej książkowej relacji.

Po prawdzie, nie można czyścić takich sytuacji bez wielogłosu uczestników wydarzeń.

v

Za ten post autor vaginal otrzymał podziękowania - 2: Logrus65, Vela III
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2016, o 15:15 

Podziękował : 271
Otrzymał podziękowań: 225
Uprawnienia żeglarskie: morski
Sajmonie , uważaj bo Cię jeszcze jakiś head hunter od PR wygarnie z tego forum . Dobry Jesteś ! Pozdrawiam , Krzychu Wozniak.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2016, o 15:16 
*** Ban ***

Podziękował : 455
Otrzymał podziękowań: 766
Uprawnienia żeglarskie: mam
Kurczak napisał(a):
Sajmon. Czytałeś własnoocznie to co Seba napisał dwukrotnie na temet Basi i Janusza ?

Bo dla mnie pierwszy wpis był wyraźną sugestią, że mają się ku sobie a drugi tylko to potwierdził... Późniejsze tłumaczenia są traktowane jako próbę wybrnięcia z kłopotliwej sytuacji i absolutnie nie są wiarygodne.

Nie twierdzę, że takie były intencje Seby - ale tego typu teksty skoro już się zdarzyło należy prostować natychmiast - bo mogą być przyczyną poważnych problemów rodzinnych...

Kurcaku jeśli tak to odebrales to nie moja sprawa. Nie miałem na myśli żadnego "mania się ku sobie".
A czemu nie sprostowalem natychmiast? Bo nie miałem netu.

Tak więc publicznie oznajmiam, że nie MIALEM NA MYSLI ZE BASIA I JANUSZ MIELI SIE KU SOBIE !!!
Jeśli ktokolwiek tak to odczytał to nic na to nie poradzę.

"Są dwie naprawdę bezgraniczne rzeczy - Wszechświat i ludzka głupota; co do Wszechświata nie jestem całkiem pewien. Albert Einstein

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2016, o 15:18 

Podziękował : 1958
Otrzymał podziękowań: 2054
Uprawnienia żeglarskie: Kurde, no, brzydzę się sobą ale mam.
A czemu napisałeś później drugi raz ?

https://jachtdonkichot.pl/

A po nocy nadchodzi dzień... I niech już tak zostanie.

Za ten post autor Kurczak otrzymał podziękowania - 3: Aqu, bratanek65, Logrus65
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2016, o 15:20 

Podziękował : 40
Otrzymał podziękowań: 30
Uprawnienia żeglarskie: nie podano
krzychuAPIA napisał(a):
Sajmonie , uważaj bo Cię jeszcze jakiś head hunter od PR wygarnie z tego forum . Dobry Jesteś ! Pozdrawiam , Krzychu Wozniak.

Jako żywo widzę Sajmona tłumaczącego powód urwanej np. płetwy sterowej przy zdawaniu jachtu w Chorwacji:

"Wspólpraca z płetwą sterową to bardzo skomplikowana wielowarstwowa historia. Oczywiście nie czarno biala.." :lol:

Za ten post autor Mika otrzymał podziękowanie od: bratanek65
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2016, o 15:21 

Podziękował : 97
Otrzymał podziękowań: 63
Uprawnienia żeglarskie: oj tam, oj tam
Sajmon napisał(a):
Moim zdaniem nie czytasz relacji. Było wiele razy o kłopotach, o błedach, o rzeczach ktore sie nie udaly.

Czytałam bardzo uważnie. Oczywiście, że się pojawiały informacje o błędach i problemach: o bledach popełnianych przez innych (ze szczególnym uwzględnieniem Szkutnika) oraz o problemach przez innych generowanych. O to chodzi.

Za ten post autor Aqu otrzymał podziękowanie od: Logrus65
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2016, o 15:21 

Podziękował : 256
Otrzymał podziękowań: 1141
Uprawnienia żeglarskie: galernik
Aqu napisał(a):
Nie dziw się, że są pytania - czasem natarczywe, czasem może nawet agresywne. Emocje są właściwe nie tylko wam, tu masa ludzi żyła tą akcją przez długi czas, angażując się i pomagając każdy na skalę własnych możliwości. No i faktem jest, że to sprawa bardzo medialna - a medialnie to raczej daliście ciała, niż załatwiliście sprawę porządnie.
Mnie osobiście do odezwania się skłoniła Twoja uwaga skierowana do kogoś, kto powazył się napisać, że nie jesteście nieskalani - z zaleceniem stosowania zasad obowiązujących w kręgach kultury zachodnioeuropejskiej. Prawda taka, że od tych zasad odbiegliście jak najdalej. I tyle.

To nie chodzi o to kto się "odważył" "poważył". Problem w tym, że mamy jak każdy człowiek wiele prawdziwych skaz i błędow, żebysmy sie musieli tłumaczyć jeszxze z tych zmyślonych.
Medialnie być może, bo jak tłumaczylem Sebie - zobaczysz ten bedzie "mial rację" kto glośniej krzyczy i macha rękami. Ja na prawdę jestem korny i spokojnego ducha, ale do czasu :mrgreen:
Jeśli ktoś kreuje sztuczne byty, wymyśla przewiny, manipuluje i to nie pod wlasnym nazwiskiem... No moźna sie tym poczuć zmęczonym

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2016, o 15:22 

Podziękował : 5574
Otrzymał podziękowań: 2184
Uprawnienia żeglarskie: prawo człowieka wolnego
Jakbym czytał relacje z pewnej głośnej w ostatnich dniach debaty.
Ale dziękuję dyskutantom, pomogło mi to rozwiać wątpliwości.

Za ten post autor Colonel otrzymał podziękowania - 4: boSmann, Logrus65, PilotR, Vela III
Odpowiedz z cytatem  

Aqu napisał(a):
Nie dziw się, że są pytania - czasem natarczywe, czasem może nawet agresywne. Emocje są właściwe nie tylko wam, tu masa ludzi żyła tą akcją przez długi czas, angażując się i pomagając każdy na skalę własnych możliwości. No i faktem jest, że to sprawa bardzo medialna - a medialnie to raczej daliście ciała, niż załatwiliście sprawę porządnie.
Mnie osobiście do odezwania się skłoniła Twoja uwaga skierowana do kogoś, kto powazył się napisać, że nie jesteście nieskalani - z zaleceniem stosowania zasad obowiązujących w kręgach kultury zachodnioeuropejskiej. Prawda taka, że od tych zasad odbiegliście jak najdalej. I tyle.

To nie chodzi o to kto się "odważył" "poważył". Problem w tym, że mamy jak każdy człowiek wiele prawdziwych skaz i błędow, żebysmy sie musieli tłumaczyć jeszxze z tych zmyślonych.
Medialnie być może, bo jak tłumaczylem Sebie - zobaczysz ten bedzie "mial rację" kto glośniej krzyczy i macha rękami. Ja na prawdę jestem korny i spokojnego ducha, ale do czasu :mrgreen:
Jeśli ktoś kreuje sztuczne byty, wymyśla przewiny, manipuluje i to nie pod wlasnym nazwiskiem... No moźna sie tym poczuć zmęczonym

Odpowiedz z cytatem  

krzychuAPIA napisał(a):

Serio mówiąc, to PR leży i kwiczy, niestety.

* ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ *

Sajmon napisał(a):

Kto konkretnie?

Za ten post autor Aqu otrzymał podziękowanie od: Logrus65
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2016, o 15:28 

Aqu napisał(a):
Sajmon napisał(a):
Moim zdaniem nie czytasz relacji. Było wiele razy o kłopotach, o błedach, o rzeczach ktore sie nie udaly.

Czytałam bardzo uważnie. Oczywiście, że się pojawiały informacje o błędach i problemach: o bledach popełnianych przez innych (ze szczególnym uwzględnieniem Szkutnika) oraz o problemach przez innych generowanych. O to chodzi.

Nic nie poradze na to, że jestem tylko czlowiekiem, i że mam swój punkt widzenia. Relacja jest otwarta, Zachecalem wiele razy wszystkich, żeby pisali swoje spostzeżenie, swoj punkt widzenia. Każdy ma możliwość opisania zastanych sytuacji...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2016, o 15:28 
*** Ban ***

Mika napisał(a):
"Murzyn zrobił swoje, murzyn może odejść" - Alternatywy 4, odc. V, (00:52:10) :cry:

Co Masz na myśli?

"Są dwie naprawdę bezgraniczne rzeczy - Wszechświat i ludzka głupota; co do Wszechświata nie jestem całkiem pewien. Albert Einstein

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2016, o 15:31 

Aqu napisał(a):
krzychuAPIA napisał(a):

Serio mówiąc, to PR leży i kwiczy, niestety.

Sajmon napisał(a):

Kto konkretnie?

Kto konkretnie zmeczony? Ja :mrgreen:

No proszę te same teksty czytaja dwie osoby jedna mowi że dobry PR, druga że fatalny? Gdzie leży prawda. A wszystko widać czarno na białym. A niektorzy chca sie wstydzić, za rzeczy ktorych nie widzieli, o ktorych nie maja pojęcia.

Colonel napisał(a):
Jakbym czytał relacje z pewnej głośnej w ostatnich dniach debaty.
Ale dziękuję dyskutantom, pomogło mi to rozwiać wątpliwości.

Colonelu... Stawiam dolary, przeciw orzechom, że nie mialeś już wątpliwości, zanim zaczęła sie dyskusja :mrgreen:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2016, o 15:33 
*** Ban ***

boSmann napisał(a):
Zastanawiające jest, że kierownik projektu nie zdobył się na napisanie przed wyjściem, prostego zdania z podziękowaniem dla tych wszystkich którzy zaangażowali się w realizację jego marzeń.

może się czepiam ale co zrobić skoro cenię w ludziach umiejętność zachowania przyzwoitości?

Jeśli mnie Masz na myśli to nie napisałem, ponieważ nie miałem dostępu do Neta. Nie było to łatwe stojąc na kotwicy i już nie schodzilem na ląd.co do podziękowania ukażą się o to się nie martw.
Nikt kto pomagał przy projekcie nie pozostanie pominięty .

Za ten post autor Seba otrzymał podziękowanie od: boSmann
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2016, o 15:35 

Sajmon napisał(a):
Sajmon napisał(a):

Kto konkretnie?

Nie. Kto konkretnie kreuje sztuczne byty, wymysla przewiny, manipuluje i to nie pod własnym nazwiskiem...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2016, o 15:38 

Podziękował : 40
Otrzymał podziękowań: 30
Seba napisał(a):
Mika napisał(a):
"Murzyn zrobił swoje, murzyn może odejść" - Alternatywy 4, odc. V, (00:52:10) :cry:

Co Masz na myśli?

Wpis spowodowany był postem szkutnika, z którego wynikało, że nakazałeś aby nie pojawiał się na jachcie następnego dnia. Czy tak rzeczywiście było - masz okazję się odnieść.

Jeśli rzeczywiście po 3 miesiącach pracy w pocie i skrajnych warunkach kapitan by się do mnie tak zwrócił to potem mógłby sobie proponować dowolną ilość razy abym popłynął, mógłby nawoływać na kanale 12, 14, 39 i 197 VHF, a z pewnością dokonałbym wyboru takiego jak Janusz.

To miałem na myśli w momencie kiedy pisałem posta - oczywiście możesz skomentować czy tak było czy też byłem ja i inni w błędzie.

Za ten post autor Mika otrzymał podziękowanie od: Aqu
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2016, o 15:39 

vaginal napisał(a):
Sajmon napisał(a):
Natomiast Janusz dopuscil sie manipulacji i popelnienia pewnych rozminieć z faktami i stąd ten niepotrzebny "kłamczuszek". Niepotrzebny, bo na forum nie da sie rozstrzygać sporow na zasadzie slowo przeciw słowu

Jeżeli nie wierzysz w rozstrzyganie sporów na forum, to po co na forum sugerujesz komuś manipulację. W ramach uzyskiwania przewagi nad inną wersją wydarzeń?
To działanie podważa wiarygodność ewentualnej książkowej relacji.

Po prawdzie, nie można czyścić takich sytuacji bez wielogłosu uczestników wydarzeń.

v

W celu wyrażenia swojej opinii. Co ma "to dzialanie" w kwestii wiarygodnosci książki? Bog raczy wiedzieć.
W każdym razie myślę, że należałoby napisac "w naszej opini, Janusz dopuścil sie manipulacji" Tak byłoby bardziej politycznie i nie przesądza czy mamy rację...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2016, o 15:41 

Sajmon napisał(a):
No proszę te same teksty czytaja dwie osoby jedna mowi że dobry PR, druga że fatalny? Gdzie leży prawda. A wszystko widać czarno na białym. A niektorzy chca sie wstydzić, za rzeczy ktorych nie widzieli, o ktorych nie maja pojęcia.

akurat na PR znam się o niebo lepiej niz na ratowaniu jachtów z Antarktyki, dlatego o tym mogę się wypowiadać ;)

A to, jak wraz z Sebą wypowiadacie się o przebiegu akcji, naprawdę PR połozyło na łopatki. PR to nie wciskanie kitu i odwracanie kota ogonem, choć wiem, ze wiele osób tak to postrzega

Za ten post autor Aqu otrzymał podziękowania - 3: Logrus65, Narjess, Walen
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2016, o 15:42 

Aqu napisał(a):
Sajmon napisał(a):
Sajmon napisał(a):

Kto konkretnie?

Nie. Kto konkretnie kreuje sztuczne byty, wymysla przewiny, manipuluje i to nie pod własnym nazwiskiem...

Ne uwierzysz,ale to był żart. Rozumiem o co pytasz, ale nie chce mi sie traz czytać jeszcze raz tych nowozalogowanych po 20 stycznia wojownikow prawdy. Pamietam tylko jeden nick -"jato"

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2016, o 15:44 

Podziękował : 64
Otrzymał podziękowań: 23
Uprawnienia żeglarskie: Żeglarz Jachtowy
Jak można tak maltretować ludzi siedzących na końcu świata - po wykonaniu rzeczy niemożliwych niemalże - brać żeglarska jego mać :/

To co tu się odbywa to internetowy lincz.

Moralizatorzy, wychowawcy, specjaliści od behawioryzmu, savoir vivre i PR itd - gratuluje dobrego samopoczucia. Wygracie w cuglach.

Nie pozdrawiam

Dominik Jaklewicz

Za ten post autor mazok otrzymał podziękowania - 12: Janna, Moniia, peter, Pierwszy, PilotR, plitkin, skipbulba, SKoper, soko, Stara Zientara, Walen, zbigandrew
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2016, o 15:50 

Aqu napisał(a):
Sajmon napisał(a):

akurat na PR znam się o niebo lepiej niz na ratowaniu jachtów z Antarktyki, dlatego o tym mogę się wypowiadać ;)

A to, jak wraz z Sebą wypowiadacie się o przebiegu akcji, naprawdę PR połozyło na łopatki. PR to nie wciskanie kitu i odwracanie kota ogonem, choć wiem, ze wiele osób tak to postrzega

Wszelkie relacje piszę tak jak czuje, tak jak uważam. Każdy może zrobić z tym co chce. To że położyło na łopatki, to najzwyczajniej nieprawda. Jest masa osob zadowolonych z tej formy opisywania wyprawy. Nawet teraz tu w Chile spotykamyludzi ktorzy wiedza o akcji i gratulacjom ie ma końca. Wczoraj spedziliśmy wieczor w towarzystwie Moniki Witkowskiej! Gratulacje od takiej persony to naprawdę COŚ.
Monika przyplynęla do Chile na jachcie Pheniks. Przypłyneła po zdobyciu na Antarktydzie ostatniego w kolekcji szczytu do Korony Ziemi. Niesamowita osoba!

Za ten post autor Sajmon otrzymał podziękowanie od: martinez98
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2016, o 15:51 

Sajmon napisał(a):
Ne uwierzysz,ale to był żart. Rozumiem o co pytasz, ale nie chce mi sie traz czytać jeszcze raz tych nowozalogowanych po 20 stycznia wojownikow prawdy.

jesli tak, to ok - rozumiem, odczytałam to jako bezpośrednie odniesienie do przywołanej przeze mnie sytuacji.

Sajmon napisał(a):
Jest masa osob zadowolonych z tej formy opisywania wyprawy. Nawet teraz tu w Chile spotykamyludzi ktorzy wiedza o akcji i gratulacjom ie ma końca.

Jak - mam nadzieję zauważyłeś - masa ludzi gratuluje wielkiego sukcesu, jakim było wyprowadzenie Polonusa z Antarktydy, i ja się do tego grona zaliczam.
Pisałam o czymś absolutnie innym - nie wierzę, że masa ludzi gratuluje deprecjonowania ludzi oraz negatywnego wypowiadania się o tych, którzy wam pomagali. A o tym my (czyli ja i Ty) tu rozmawiamy. Mam nadzieję ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2016, o 15:57 

Podziękował : 29
Otrzymał podziękowań: 53
Uprawnienia żeglarskie: Żeglarz Jachtowy
mazok napisał(a):
Jak można tak maltretować ludzi siedzących na końcu świata - po wykonaniu rzeczy niemożliwych niemalże - brać żeglarska jego mać :/

To co tu się odbywa to internetowy lincz.

Moralizatorzy, wychowawcy, specjaliści od behawioryzmu, savoir vivre i PR itd - gratuluje dobrego samopoczucia. Wygracie w cuglach.

Nie pozdrawiam

Dominik Jaklewicz

Zdaje się, że nikt nikogo tu nie "maltretuje" . W skutek pewnych zdarzeń , powstało po prostu trochę - delikatnie określając "wątpliwości" , czy mocniej "zarzutów" . Myślę, że załodze Polonusa również zależy by to na spokojnie, rzeczowo wyjaśnić aniżeli zamiatać pod dywan ...

Za ten post autor Emill`76 otrzymał podziękowania - 2: Aqu, Vela III
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2016, o 16:05 

Aqu napisał(a):
Sajmon napisał(a):
Co do żywności, uważam, że jest to forma pomocy ekipie, ktora sama nie może na pewne rzeczy zwrocic uwagi. Cały czas utrzymuje, że to jest bardzo "słabe" - to jak się traktuje pracownikow PolskiejStacjiAnartktycznej...

Naprawdę chcesz mi powiedzieć, że pisałeś to tutaj z troski o jakość żywności ludzi na Stacji? No błagam :)

Mozna - nie wiem, napisać do ministerstwa z awanturą, zrobić szum medialny, ogólnopolską zrzutkę na świeżą szynkę, cokolwiek - ale nie tak i nie tu! :) Fajny żart, ale nijak nie przekonujący ;)

Skąd wiesz, że nie poruszyliśmy sprawy rownież gdzie indziej? Ja mam silny żołądek, wiec nie w swojej sprawie wystepowalem. Musze sie przyznać, że ponieważ wdepnąłem w ten temat - jak pisałem arctowiakom nie "wypadalo" się odzywać, pociągnę temat. To jest jakaś porażka.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2016, o 16:10 

Podziękował : 441
Otrzymał podziękowań: 754
Uprawnienia żeglarskie: dostateczne plus
IMHO teraz PR ważniejszy, niż twoje opinie.
Jedziesz bez strategi.
Tu nie warto walczyć o wycięcie z obrazu, sytuacji konfliktowych, błędów i fauli, jeżeli były. Takie bywa życie i dla mnie to jest ciekawe. Chyba że jest granica tego co się nadaje do druku.
Nie jestem negatywnie nastawiony do przeprowadzonej akcji. Koszty spore, ale zneutralizowanie potężnego kaca ciągnącego się przez rok, było tego warte.
v

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2016, o 16:13 

Podziękował : 22
Otrzymał podziękowań: 49
Całe założenie, pt: "Mamy teraz czas, wy pytajcie, a my odpowiemy", jest z góry niemożliwe do realizacji.
Może zamiast odgryzać się nagonce (bo tak to wygląda z boku), Seba z Sajmonem napisali by nieco dłuższe wyjaśnienia, przedstawiając swoją wersję wydarzeń. Wiedzą już na pewno do czego powinni się odnieść, tzn. co boli współfundatorów ich eskapady. Odsyłanie po szczegóły do książki, której nie ma, oraz posługiwanie się niedomówieniami, żeby kogoś nie urazić, czy tłumaczenie się złą interpretacją wypowiedzianych słów, są nie na miejscu. Jeśli zaprasza się do zadawania pytań, to wypada na nie odpowiedzieć w sposób prosty i jasny. Zdajemy sobie w Kraju sprawę, że Wasza kondycja fizyczna i psychiczna nie musi być idealna po tym co przeszliście, nie będzie nietaktem, jeśli odłożycie tę dyskusję na bliższą lub dalszą przyszłość, naprawdę.

Pomimo tego, że jacht został uratowany, to z pozycji obserwatora, mogę całe wydarzenie określić jednym stwierdzeniem: "Jaka piękna katastrofa!". Proszę zróbcie coś, bym miał miłe skojarzenia, gdy zobaczę Polonusa na polskim wybrzeżu!

Życzę Wam i Polonusowi szybkiego i szczęśliwego powrotu do domu.
Rafał

Za ten post autor radams otrzymał podziękowania - 4: boSmann, Kurczak, Logrus65, nauaag
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2016, o 16:14 
*** Ban ***

kooniu napisał(a):
Dar_bob_63 napisał(a):
...

.....

Czekam tu i teraz na wpis, który mądry sie odezwie, napisze jak można było to lepiej zrobić i....

nie pic , i nie ponosic konsekwencji picia - tylko tyle i jak widac az tyle !

Czy możesz rozwinąć ten wątek? Pytam poważnie.....

bury_kocur napisał(a):
A pracowniom Stacji powiedzieć "DZIĘKUJĘ"

Kocur

Twierdzi aż że nie było powiedziane?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2016, o 16:19 

Aqu napisał(a):
Sajmon napisał(a):
Ne uwierzysz,ale to był żart. Rozumiem o co pytasz, ale nie chce mi sie traz czytać jeszcze raz tych nowozalogowanych po 20 stycznia wojownikow prawdy.

jesli tak, to ok - rozumiem, odczytałam to jako bezpośrednie odniesienie do przywołanej przeze mnie sytuacji.

Sajmon napisał(a):
Jest masa osob zadowolonych z tej formy opisywania wyprawy. Nawet teraz tu w Chile spotykamyludzi ktorzy wiedza o akcji i gratulacjom ie ma końca.

Jak - mam nadzieję zauważyłeś - masa ludzi gratuluje wielkiego sukcesu, jakim było wyprowadzenie Polonusa z Antarktydy, i ja się do tego grona zaliczam.
Pisałam o czymś absolutnie innym - nie wierzę, że masa ludzi gratuluje deprecjonowania ludzi oraz negatywnego wypowiadania się o tych, którzy wam pomagali. A o tym my (czyli ja i Ty) tu rozmawiamy. Mam nadzieję ;)

Nie uważam aby moje opinie kogoś szczegolnie deprecjonowaly. Po raz tysieczny przypominam, że podziękowaliśmy oficjalnie i nieoficjalnie,wylewnie i zdawkowo. Natomiast jest też fakt - silny konflikt dwoch facetow, ktorzy powiedzieli sobie pare słów. Ja mam zle zdanie o Adamie, on ma fatalne o mnie. Fakt.

Jest jeszcze jeden aspekt calej tej sytuacji. Nie wiem, czy mamsiłę totraz roztrzasać, a skrotowe zasygnalizowanie idei znowu spowoduje, że każdy znowu odczyta to na swoj autorski sposob.

Sprobuję w skrocie, zobaczymy, kto zrozumie.
Basia, Jansz, Marcin, Ja przyjechalismy tu pomoc akcji uratuj Polonusa. To my pomagalismy w akcji, to nie naszej czworce stacja w czym kolwiek pomagala (no może pomogla Basi i Januszowi powrocic na kontynent). Stacja pomagala Sebie pozbyc sie wspolnego problemu. Nie mojego, Janusza czy Basi. Problemu Stacji i Seby. Ciekaw jestem, czy rozumiecie co mam na myśli.
I chce jeszcze raz podiekowac Lechowi, Damianowi, Piotrkowi, Jareckiemu, Sylwkowi (nurek i mors w jednym) Dadze,za serdeczna bezintresowną pomoc. Dziekuje Adamowi,że nie byl małostkowy i naszego dwuosobowego konfliktu nie przeniosl na relacje z Seba, z resztą ekipy. Dziekuje Marcie i Malej Asi za moźliwość zobaczenia kawalka Antarktycznej fauny i za dobra atmosfere na stacji jaka wnosily

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2016, o 16:23 

Podziękował : 90
Otrzymał podziękowań: 735
Uprawnienia żeglarskie: byle jaki jachtowy sternik morski
radams napisał(a):
Wiedzą już na pewno do czego powinni się odnieść, tzn. co boli współfundatorów ich eskapady.
A to Ty wiesz, co boli wszystkich współfundatorów, czy tylko tak sobie plumkasz? Może wypowiadaj się konkretnie tzn. którego wspólfundatora i co boli, bo jakoś nie przypominam sobie, żebym Cię upoważnił do wypowiadania się w moim imieniu.

http://www.waligorski.art/liryka.php?litera=b&nazwa=22
"Najważniejsze, że ocean jest duży, a Ameryka dokładnie w poprzek - nie da się nie trafić."

Za ten post autor Bastard otrzymał podziękowania - 4: Janna, martinez98, nauaag, zbigandrew
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2016, o 16:25 

RADAMS!

Nasza kondycja i samopoczucie sa doskonale! Nic tak nie poprawia humoru, jak "łyknięcie" Drake w trzyosobowym sklaszie :)
Odsylanie do ksiąźki, to troszkę żart, a czasem "koniecznośc". Sytuacje nie sa czarno biale. Poprosze konkretne pytaniapostaram sie konkretnie odpowiedzieć, albo wyjaśnic dlaczego odpowiedzieć nie potrafię...

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1140 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 38  Następna strona